Ga naar inhoud
  • 0

Probleem bij installatie Ubuntu


anoniem

Vraag

Hey, ik ben nieuw met linux, en ik dacht ik begin met het makkelijke Ubuntu. Maar ik wilde Windows er voor de zerkerheid oplaten, dus zeg maar een dual boot. Alles ging goed tot stap 5 / 6, waar ik partities moest maken, ik kon kiezen uit 3 mogelijkheden, ik heb niet gekozen voor handmatig bepalen ofvolledige schijf wissen, dus bleef er maar 1 over: De grootte van IDE1 slave, partitie#1 (hdb1) aanpassen en de zo vrijgekomen ruimte benutten. Ik denk dat dit voorstelde om gewoon de vrije ruimte van mijn windows C:/ schijf te benutten, en aangezien dat ongeveer 180 gig was, was heb ik de schuifbalk ingesteld op 160 gig, ongeveer 87%, Maar toen ik naar " Forward" ging bleef hij eindeloos laden, ik zag alleen dat venstertje en mijn muis was een soort roterend rondje, Dit is hij nou al een uur aan het doen (Ik run de live versie van Ubuntu), dus heeft iemand misschien een verklaring of wat ik moet doen ??
Link naar reactie

2 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
[quote:d368923249="iGeniuZ"]Ubuntu (..) ingesteld op 160 gig, ongeveer 87%, Maar toen ik naar " Forward" ging bleef hij eindeloos laden, (..) dus heeft iemand misschien een verklaring [/quote:d368923249] Wellicht is het bestandssysteem niet helemaaal in orde. Heb je vanuit Windows al het bestandssysteem gecontoleerd met [code:1:d368923249] chkdsk /r [/code:1:d368923249][Enter] en gedefragmenteerd? [quote:d368923249="iGeniuZ"]of wat ik moet doen ?[/quote:d368923249] Als het om het verkleinen van een NTFS partitie gaat, check dan deze discussie over [url=http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=301173]Resize NTFS Partition with Gparted.[/url]
Link naar reactie
  • 0
Altijd kiezen voor *handmatige* installatie, als je tenminste je Windows wil houden. Vooraf ff de Gparted LiveCD binnenhalen. Dat partitioneert fijner dan met de oudere versie op de Ubuntu LiveCD. http://gparted.sourceforge.net/livecd.php Harde schijf aldus indelen: - hda1: primair, actief, boot flag: NTFS, Windows: zo laten. - resterende vrije ruimte volledig extended maken. extended ruimte als volgt verdelen in logische partities: - hda5: logisch, FAT32, voor documenten van zowel Windows als Ubuntu. - hda6: logisch, EXT3, Ubuntu Linux - hda7: logisch, Linux swap (iets groter dan je RAM). Kies handmatige installatie. Zet de wortel / (root) op hda6. Swap op hda7. Verder gewoon doorfietsen met de installatie. Kijk ook eens op het ubuntuforum: http://forum.ubuntu-nl.org/ Groet, Pjotr.
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...