Ga naar inhoud
  • 0

Afdruk vergroten met CUPS


anoniem

Vraag

13 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Hoe is jouw printer opstelling ? Heb je de printer rechtstreeks op 1 pc, of deel je hem via een netwerk ? Zou het niet aan de driver liggen ? Volgens mij kun je beter op zoek naar een andere driver. Al kon ik zo snel geen geschikte driver vinden op [url]http://www.linuxprinting.org/[/url] dus misschien is er nog geen geschikte driver ? P&B
Link naar reactie
  • 0
En als je hem gewoon via foomatic-configure installeert? [code:1:dcc63c93be] foomatic-configure -s cups -n Canon -c file:/dev/usb/lp0 -d gimp-print-ijs -p Canon-i455[/code:1:dcc63c93be] Er zal wel het e.e.a. niet kloppen, dat moet je dan even checken voor je printer. De Gentoo Printing HOWTO is daar een hele mooie voor. Bij mij geeft het installeren van een printer op deze manier nagenoeg nooit problemen.
Link naar reactie
  • 0
Punt is en blijft een goede driver. Momenteel werkt hij weer met: Canon BJC-8200 Foomatic/bj8pa06n.upp. En een goede driver bepaalt ondermeer het aantal opties en de afdrukintensiteit. Tekkie, hoe kan ik die ppd uit windows filteren? Is er ergens een howto te vinden of zo. Het is blijkbaar geen file die domweg de extensie ppd heeft.
Link naar reactie
  • 0
Ik ben waatschijnlijk een beetje verwend met de HP printers... Ik heb hier wel voor mijn printers PPD files in windows\system32\spool\drivers\ - blijkbaar zijn die bij de canon ook niet geleverd dan. PPD is ook een Postscript Printer Description; in windows word er waarschijnlijk niets gedaan met postscript voor die printer, en is er alleen een EMF->Canon printertaal filtertje. Wat voorr taaltje spreekt de printer eigenlijk? Gewoon PCL?
Link naar reactie
  • 0
Heb een even gekeken, de i455 is geen PCL noch een PS printer, het spreekt zijn eigen (Canon) printertaaltje. Canon weigert hiervoor de documentatie beschikbaar te stellen, maar [url=http://www.turboprint.de/english.html]Turboprint[/url] heeft een driver van Canon gelicenseerd en het in hun product gebouwd. Is wel een niet-gratis product dus. Als e alles uit die printer wilt halen onder Linux, dus een licentie kopen. Klachten over deze gang van zaken leg je neer bij Canon. http://www.canon.nl/Contact_us/index.asp[/url]
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...