Ga naar inhoud

Tablet voor je kind/peuter


Kieskeurig.nl

2142 weergaven

Er zijn speciale tablets voor je kind of peuter. Soms zitten daar aardige tussen, maar er zitten haken en ogen aan die dingen…

Een kindertablet is meestal een niet al te krachtig apparaat, voorzien van een – hopelijk – stevige behuizing. Als besturingssysteem is het eigenlijk altijd Android waar ze op draaien. En dan vaak een alweer wat oudere versie. Precies dat is meteen het eerste probleem van zo’n apparaat. Vaak zitten er in die oudere Android-versies veiligheidslekken die niet meer gerepareerd worden. Daarnaast is de hardware vaak minimalistisch, moderne games zullen er niet lekker op draaien bijvoorbeeld. De processor(snelheid) en het werkgeheugen zijn daarvoor gewoon te krap. Dat kán tegelijk ook een voordeel zijn, want het voorkomt dat je kind de hele dag verslavende 3D-games zit te spelen. Educatieve spellen en apps draaien vaak wel redelijk op kindertablets. Ook geldt dat – zeker bij de net wat duurdere exemplaren – meer aandacht is besteed aan opties om kinderen te beschermen tegen de boze buitenwereld. Denk aan internetfilters, een tijdslot en meer.

Goedkoop is duurkoop?iStock-470938858.thumb.jpg.152346ded50a08ee0d6a2467c0484d89.jpg

De kindertablets zijn veelal relatief goedkoop, met prijzen vanaf een paar Eurotientjes tot iets van een Euro of 150. Echt A-merken zijn er niet. En dat is eigenlijk ook niet voor niets. Want om heel eerlijk te zijn kun je allerlei kindvriendelijke instellingen ook terugvinden in reguliere tablets. Meest voor de hand ligt dan de standaard iPad, die ook nog eens een haarscherp scherm biedt. Inderdaad: zo’n iPad is duurder, net iets onder de €400 voor de goedkoopste uitvoering. Máár: dit apparaat biedt dan ook veel meer opslagruimte, een veel en veel hogere snelheid, en een haarscherp scherm. Tel daarbij op de enorme hoeveelheid educatieve apps, een rappe browser en andere extreem gebruiksvriendelijke features en je snapt dat elk jaar een nieuwe kindertablet kopen onder de streep weleens duurder uit kan pakken. Heb je angst dat die dure iPad je wilwoeste kind niet overleeft? Dan zijn er genoeg oersterke hoezen waarin de iPad zich ook in kinderhanden prima thuisvoelt. Op die manier gaat die tablet jarenlang mee, waarbij Apple er bekend om staat ook oudere hardware nog lang te ondersteunen.

Android is ook een optie

Echter: gebuik jij thuis Android smartphones en heb je daarvoor al flink wat geld uitgegeven aan apps? Dan is het wellicht praktischer om een Android-tablet van een A-merk te kopen. Let in dat geval wel heel goed op hoe lang die tablet middels software- en veiligheidsupdates door de fabrikant wordt ondersteund. Is vaak op de website terug te vinden. Kies qua prijs niet het duurste model, maar een middenklasser. En ook voor die Android-tablet geldt, dat de hoes zeer bepalend voor de levensduur is, kies een stevig exemplaar passend bij jouw model! Op zowel de iPad als de Android-tablet kun je kinderaccounts aanmaken, die allerlei handige restricties aan boord hebben.89D908C3-5693-4719-B1D0-BB596B4BEE3D.thumb.jpeg.471151c9294af85f473bc18ca6757842.jpeg

Check voor aankoop of Google Play aanwezig is

Een ‘echte’ kindertablet kan zonder meer een leuk speeltje voor op de achterbank zijn. Ook thuis kan het ding z’n diensten best bewijzen, bijvoorbeeld om Netflix of YouTube mee te bekijken. Vraag voor aanschaf wel altijd heel goed na of Google Play – de app store van Android – wordt ondersteund. Alleen dan kun je alle voor Android beschikbare apps die je ook al op je telefoon hebt aangeschaft gebruiken. Maar een kindertablet is zeker geen duurzame oplossing.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...