Ga naar inhoud

Tips voor je steelstofzuiger


Kieskeurig.nl

1936 weergaven

Een steelstofzuiger is tegenwoordig draadloos. Dat biedt interessante voordelen, maar tegelijk ook wat dingen die je in de gaten moet houden.

Steelstofzuigers zag je vroeger nogal eens. Het is een type zuiger waarbij de complete stofzuiger – dus inclusief motor en stofreservoir of stofzak – op de steel gemonteerd is. Geen gedoe met een achter je aanslepend op wielen rijdende unit gekoppeld aan een losse slang. En daar waar steelstofzuigers in een grijs verleden gewoon met een stekker en lang snoer in een stopcontact geprikt moesten worden, werken dit soort apparaten tegenwoordig vrijwel zonder uitzondering geheel draadloos. Moderne accu-technologie heeft ervoor gezorgd dat je moeiteloos een flinke tijd kunt zuigen op een volle accu. En dat is dan meteen de eerste tip: zorg dat voor een grotere zuigactie de accu van je steelstofzuiger vol is. Anders kom je halverwege de klus met een lege batterij te zitten en is het over met de pret.

Multifunctioneel: kruimeldief en stofzuiger in één

Voor de rest biedt de moderne draadloze steelstofzuiger veel voordelen. Geen last van een apparaat dat je achter je aan moet sleuren. Een apparaat bovendien, dat vervolgens ook weer ergens in een stopcontact is geprikt met een lang snoer. Met een steelstofzuiger zuig je zonder nadenken gewoon door. Ook traptreden stofvrij maken is makkelijker dan ooit. Bedenk bovendien dat van sommige steelstofzuigers de zuiger zelf van de stang afneembaar is. Het losse apparaat is dan vervolgens weer als kruimeldief inzetbaar. Wat ook bij lastige hoekjes of op boot of caravan best praktisch kan zijn. Check – als je er al een hebt – dan ook de handleiding nog eens van jouw steelstofzuiger als je deze feature nog niet hebt ontdekt: wellicht kan dit bij jouw apparaat ook!

Capaciteit van een steelstofzuiger

Verder geldt dat er zakloze en met een stofzak werkende steelstofzuigers zijn. Wat je voorkeur heeft is vanzelfsprekend iets waarmee je voor aankoop met jezelf mee in het reine moet komen. Ook is het handig om naar de werktijd op een volle accu van de steelstofzuiger te kijken alvorens tot aankoop over te gaan. Vaak wordt die in minuten aangegeven, maar sommige fabrikanten geven aan hoeveel vierkante meter je kunt stofzuigen op een enkele lading. Iets als 80 vierkante meter is genoeg voor de gemiddelde flat, bijvoorbeeld. Voor een heel huis is het te weinig. Althans: te weinig om zo’n huis van zolder tot begane grond in één keer onder handen te nemen. Als je dat toch nooit doet is er vanzelfsprekend niks aan de hand; die genoemde 80 vierkante meter is meestal voldoende voor tenminste een verdieping. Tenzij je in een villa woont. Maar dan heb je misschien ook genoeg geld om per verdieping een steelstofzuiger aan te schaffen. Het vermogen van een steelstofzuiger zegt iets over de zuigkracht: hoe meer vermogen hoe meer kracht.

Steelstofzuiger voor honden- en kattenharen

Net als bij ‘gewone’ stofzuigers geldt, dat er ook steelstofzuigers zijn die geoptimaliseerd zijn voor het opzuigen van honden- en kattenharen. Uiteraard perfect als je zo’n huisdier rond hebt lopen. Daar niet voor geoptimaliseerde stofzuigers werken vaak minder handig en efficiënt als het gaat om opzuigen van haar.

DD4E224C-2DFC-48CA-820F-98679D99BC6D.thumb.jpeg.b1be3461b35f7a1387e101a284045a04.jpeg

(Bron afbeelding: https://pxhere.com/en/photo/678977)

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...