Ga naar inhoud

Tweedehands witgoed kopen: waar op letten?


Kieskeurig.nl

3657 weergaven

Witgoedapparaten kunnen een prijzige aanschaf zijn. Zeker als je ze nieuw moet kopen. Het aanschaffen van een tweedehands witgoedapparaat kan flink besparen op de kosten maar kan uiteindelijk ook duurkoop zijn als je niet weet waar je op moet letten. Als je tweedehands witgoed gaat kopen, kun je onderstaande tips gebruiken om een goed geïnformeerde keuze te maken.

 

Zoek het apparaat op

Heb je (online) een tweedehands witgoedapparaat op het oog? Zoek dan even de specificaties van tevoren op. Let hierbij vooral op het energielabel. Witgoedapparaten zijn namelijk veel gebruikte apparaten in het huishouden en zullen dus vaak draaien en veel energie verbruiken. Een ouder apparaat heeft waarschijnlijk een slechter energielabel zijn en kan dus qua prijs misschien minder kosten maar pakt op de lange termijn duurder uit dankzij de hoge energierekening.

 

Hoe oud is het apparaat?

Voor tweedehands witgoedapparaten geldt eigenlijk dat het niet verstandig is om een apparaat te kopen dat ouder is dan 5 jaar. Deze apparaten zijn vaak gedateerd en ook niet meer zo energiezuinig als nieuwere varianten. Daarnaast is de kans groot dat dit apparaat al veel gedraaid heeft waardoor ook oudersdomsslijtage een reëel risico is.

spacer.png

Vraag om een demonstratie

Koop je het apparaat tweedehands via een particulier? Vraag dan zo nodig even om een demonstratie van het apparaat. Het zou zomaar kunnen dat de diepvries, koelkast, droger of wasmachine er van buiten prima uitziet maar een enorme herrie maakt als deze eenmaal draait of ingestoken is.

 

Kies een betrouwbaar merk

Sommige merken staan bekend om hun lange levensduur. Verdiep je in verschillende aanbieders van het door jou gezochte witgoedapparaat om erachter te komen welke merken het meest duurzaam zijn en dus het langst meegaan. Een gerenommeerd merk is vaak betrouwbaarder dan een B-merk. Hierdoor gaat een apparaat ondanks zijn leeftijd waarschijnlijk nog wel een tijdje mee en zullen ook reparaties makkelijker mogelijk zijn doordat onderdelen goed beschikbaar zijn.

 

Koop tweedehands via een speciale winkel

Als je tweedehands witgoedapparaten koopt via een winkel die zich specifiek hierop richt, loop je minder kans een miskoop te doen. Vaak bieden deze winkels namelijk ook nog een jaar extra garantie én komen ze het apparaat bij jou thuis brengen en installeren. Zo bespaar je geld op je witgoedapparaat zonder in te leveren op service en dat kan heel handig zijn!

 

Toch nieuw kopen?

Vaak zijn witgoedapparaten ook nieuw voor een goede en scherpe prijs te krijgen. Blijf hiervoor de aanbiedingen in de gaten houden. Denk bijvoorbeeld aan dagen zoals Black Friday waarbij grote korting op apparatuur wordt gegeven. Door een nieuw witgoedapparaat te kopen ben je verzekerd van een paar jaar garantie en bespaar je waarschijnlijk meer energie dan met een tweedehands witgoedapparaat.

  • Like 1

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...