Ga naar inhoud

Wasmachine en droger stapelen


Kieskeurig.nl

2409 weergaven

Als jij je wasmachine en je droger wil stapelen, moet je ervoor zorgen dat dit een veilige constructie is. Je wil tenslotte niet dat je droger van je wasmachine af valt als deze gaat centrifugeren. Om een droger op de wasmachine te plaatsen, heb je een tussenstuk nodig. Deze stapelkit houdt beide witgoedapparaten stevig op elkaar zodat er niets kan gebeuren.

spacer.png

De stapelkits waarmee je een droger op een wasmachine zet, zijn gelukkig universeel. Dus elk tussenstuk is geschikt om te gebruiken voor jouw zelfgebouwde was-droogcombinatie. Dit werkt ook als een van de twee witgoedapparaten dieper is dan de ander, bijvoorbeeld als je droger grotere afmetingen heeft dan je wasmachine. Het tussenstuk zorgt ervoor dat de apparaten stevig aan elkaar verbonden zijn en blijven. Let wel op: plaats de droger altijd bovenop de wasmachine in plaats van andersom. Een wasmachine weegt veel meer en produceert meer trillingen waardoor er een instabiel geheel ontstaat.

 

Een gebalanceerde ondergrond

Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt voordat je gaat beginnen. Om een droger op een wasmachine te plaatsen heb je een waterpas nodig, het tussenstuk en iemand die je kan helpen bij de klus. Eventueel kun je ook nog een dempingsmat onder je wasmachine plaatsen om de trillingen hiervan op te vangen.

Vervolgens begin je door ervoor te zorgen dat de wasmachine waterpas staat. Als dit niet het geval is, kunnen de kleinste trillingen van de wasmachine bij het centrifugeren namelijk al voor problemen zorgen. Dit kan bijvoorbeeld voor flink wat geluidsoverlast zorgen. Plaats de waterpas op de bovenkant van de wasmachine en stel waar nodig de draaibare pootjes af totdat de luchtbel van de waterpas precies tussen de twee streepjes zit. Zorg dan dat je alle pootjes stevig aandraait. Je wasmachine staat nu stabiel.

 

De stapelkit installeren

De stapelkit is als volgende aan de beurt. Zet deze volgens de instructies in elkaar en plaats vervolgens de antislip stroken op de wasmachine. Plaats de stapelkit met de gladde kant naar boven en zorg dat je de bevestigingsriem aantrekt op een plek waar je later nog bij kunt zodat je deze naderhand kunt straktrekken.

Let voordat je de droger gaat plaatsen erop of de voetjes van de droger in de hoeken zitten. Is dit niet het geval? Draai deze er dan uit en gebruik extra anti-slip stroken op de stapelkit om dit te compenseren. Nu kun je de droger samen plaatsen door hem op te tillen en hem simpelweg op de kit te zetten. Trek de spanriem van de stapelkit over de droger en haal hem door de riemspanner. Trek deze nu strak aan om er zeker van te zijn dat alles stevig bevestigd is.

 

Alternatieven

Natuurlijk kun je deze hele onderneming ook besparen door bijvoorbeeld een wastoren te kopen. Hierbij zijn de wasmachine en droger al op elkaar bevestigd en kun je de combinatie met gemak plaatsen zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Een andere mogelijkheid is een was-droogcombinatie waarbij de droger geïntegreerd is in de wasmachine. Dit is ideaal voor huishoudens met weinig ruimte.

  • Like 1

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...