Ga naar inhoud

Parket borstelen met parketborstel


Kieskeurig.nl

760 weergaven

Je hebt parket in huis, of een ander soort gladde vloer? Dan is de parketborstel een onmisbare accessoire!

Een parketborstel is niet alleen geschikt voor parketten, ondanks de naamgeving. Het ding werkt ook prima op alle andere vormen van gladde vloeren, zoals bijvoorbeeld laminaat, vinyl, hout, marmer en zelfs kurk. De haren – ofwel de eigenlijke borstels – van een parketborstel zijn altijd gemaakt van ofwel nylon ofwel echt paardenhaar. Laatstgenoemde is weliswaar een heel stuk duurder dan de nylonborstel, maar veel geschikter voor kwetsbare vloer.

Check de maat

Voor je naar de winkel snelt om een losse parketborstel te kopen, is het zaak om naar de doorsnede (maat) van je stofzuigerpijp te kijken. Er zijn namelijk verschillende maten in zwang en het is uiteraard zaak om een passend exemplaar te kopen. Ook zijn er ‘universele’ – qua passing – beschikbare borstels. Wil je honderd procent zeker zijn van een moeiteloos en vooral precies passende borstel, dan kun je beter uitkijken naar een exemplaar dat specifiek voor jouw merk en type stofzuiger ontworpen is.

Vraag erom

Een parketborstel is meestal net zo breed als de reguliere borstel van je stofzuiger. Het betekent dat je er net zo snel en efficiënt mee werkt. Verder geldt dat een speciale parketborstel vaak niet wordt meegeleverd met een stofzuiger, die moet dus vaak apart aangeschaft worden. Ben je toevallig op zoek naar een nieuwe stofzuiger (en heb je een van de genoemde gladde vloeren in huis) dan kun je in een winkel natuurlijk altijd specifiek vragen naar een stofzuiger met parketborstel in de accessoire-set. Ben je in één klap verzekerd van een perfect passende merkset en komen er geen extra kosten meer bij.

Betaalbaar

Vermeldenswaardig zijn ook nog parketborstels met ‘extraatjes’. Zoals bijvoorbeeld een borstel met een bijzonder flexibel draai- en kantelgewricht. Dat maakt het bereiken van moeilijker hoekjes een stuk makkelijker. Verder geldt dat een speciaal voor gladde vloeren bedoelde borstel je echt niet de kop hoeft te kosten. Prijzen lopen vanaf circa €12,50 tot boven de drie tientjes. Heb je een gladde en krasgevoelige vloer, dan is investeren in een parketborstel zonder meer de moeite waard. De aanschafkosten van dat onderdeel wegen in geen enkel opzicht op tegen krassen veroorzaakt door een reguliere standaardborstel. Wil je toch per se aan de slag met een reguliere borstel, zorg dan tenminste dat je deze in de goede stand hebt gezet. Ofwel: met de borstelharen zover mogelijk uitstekend. Daarmee voorkom je dat het metalen deel van de borstel over de vloer schraapt. Maak gebruik van de daarvoor aanwezige knop op de standaardborstel. Zit die niet op jouw borstel? Dan is het echt tijd om een ander exemplaar aan te schaffen, een tapijtborstel gebruiken op een gladde vloer is vragen om schade.

91787D03-34B2-4A22-AFDE-071CF87FB79E.thumb.jpeg.b67abc81b418d3982cd1b6267ab685e4.jpeg

 

 

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...