Ga naar inhoud

Kieskeurig.nl

1363 weergaven

Vaak wordt bij de aanschaf van een stofzuiger een accessoireset meegeleverd met verschillende typen opzetstukken voor de stofzuiger. Mochten accessoires niet zijn meegeleverd, zijn daarnaast ook nog tal van typen stofzuigeraccessoires los verkrijgbaar. Iedereen heeft zo zijn eigen favoriet.

Mondstukken

De meest voorkomende stofzuigeraccessoire is de stofzuigerstang met combiborstel. Hier zit meestal een knop aan de bovenzijden om de borstel in of uit te klappen. De borstel klap je uit voor het stofzuigen van harde ondergronden zoals laminaat, PVC, hout etc. De borstel klap je in zodra je een vloerkleed of tapijt gaat stofzuigen.

Soms is in een accessoireset ook een parketborstel meegeleverd. Dat ook een breed monstuk met borstels, maar dan zonder wielen, zodat je er écht zeker van bent dat hij geen krassen achterlaat op de vloer.

Daarnaast is het meubelmondstuk een vaak meegeleverde accessoire. Dit mondstuk is ongeveer 10 cm breed en heeft aan beide zijden van de zuigopening een strip met hele korte zachte haartjes. Deze accessoire gebruik je bijvoorbeeld voor het afzuigen van een stoffen bank, stoffen kussens, stoffen eetkamerstoelen, stoffen boxspring en je matras.

Ook is vaak een spleetmondstuk meegeleverd. Dit is een accessoire met een smalle kop, om makkelijk stof uit kieren weg te zuigen. Hiermee kun je gemakkelijk tussen de kussens van de bank stofzuigen of bijvoorbeeld het filter van de wasdroger stofvrij maken. Deze accessoire is er in een lange en korte lengte.

Tot slot is ook vaak een zachte borstel meegeleverd. Dit is een klein mondstuk met zachte haren. Met deze borstel kun je bijvoorbeeld meubelstukken stofzuigen, het toetsenbord van de computer en stoffige roosters.

Vrijwel elk type stofzuigeraccessoire is los verkrijgbaar, zowel universeel als van bekende merken. Dus geen paniek als er een kwijt raakt of stuk gaat.

Naast de gangbare typen stofzuigeraccessoires zijn er ook een aantal typen die minder vaak worden meegeleverd in het accessoire-set bij de stofzuiger. De dweilzuigmond is daar een van. Met dit opzetstuk vang je twee vliegen in een klap. 

Aanschaffen van extra mondstukken

Bij het aanschaffen van nieuwe of extra mondstukken kun je zoeken op het type stofzuiger dat je hebt. Als het om accessoiresets gaat van een merk dat ook stofzuigers verkoopt, dan staan meestal ook de typenummers aangegeven waarop de accessoires passen.

Mocht het niet lukken om vanuit het typenummer van de stofzuiger een accessoire of accessoireset te vinden, dan kun je de diameter van de stofzuigerstang opmeten. Meestal wordt bij nieuwe accessoires vermeld op welke diameter stofzuigerstang deze passen.

Mocht het dan alsnog lastig zijn om een accessoireset uit te kiezen, kun je als laatste optie je stofzuigerstang ontkoppelen en invouwen en deze meenemen naar de fysieke winkel in de hoop dat ze accessoiresets hebben in een hersluitbare verpakking, zodat je in de winkel kan passen of het mondstuk past.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...