Ga naar inhoud

2 speakers in progress (dus s.i.p)


Aanbevolen berichten

  • Reacties 104
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • anoniem

    105

[quote:322c535744="Joddi"]even een vraagje tussen door ik vind het heel leuk dat jullie dit doen en mij lijkt het ook leuk om een eigen setje te bouwen, maar Interficior waar haal die ontwerpen zo kant en klaar vandaan??? [/quote:322c535744] In Nederland heb je enkele winkels op het gebied van zelfbouwaudio. Voordeel is dat je daar de luidsprekers kunt beluisteren: www.speakerenco.nl www.speakerland.nl www.remo.nl [url=http://www.bmm-electronics.com]BMM[/url] verkoopt ook luidsprekerspakketen en onderdelen voor zelfbouw. Verder zou je eens op de [url=http://home.hetnet.nl/~geenius/]website van Tony Gee[/url] kunnen kijken, hij heeft enkele fraaie luidsprekers ontworpen en gebouwd. Op de website van www.lautsprechershop.de staan veel ontwerpen o.a. uit de Duitse tijdschriften Klang und Ton en Hobby Hifi. Je zou eens één van die bladen kunnen kopen. Andere plaatsen waar je zou kunnen kijken zijn http://www.zelfbouwaudio.nl/forum , de luidsprekersectie van www.diyaudio.com en op de website van [url=http://www.visaton.com/english/uebersicht/6.html]visaton[/url].
Link naar reactie
[quote:06509b420c="bbbb"]Bedankt voor alle links. Maar ik ga denk gewoon zelf een kast maken van breedte 25 cm. lengte 35 cm, En de hoogte ook 35 cm. Dan heb je een inhoud van 30 liter.[/quote:06509b420c]Dat is wel heel groot hoor! Bovendien moet je nagaan dat binnenmaten niet de buitenmaten zijn, en de inhoud van de drivers en baspoort bijvoorbeeld mag je niet meerekenen. :) MAar het ligt ook aan je driverkeuze hoe groot je je kast wil hebben. (Of wil je per sé voor de gradient W210 gaan?)
Link naar reactie
Nee ik hoef niet perse voor de gradient w210 te gaan maar hij ziet er wel heel goed uit maar ik wil de kast eigenlijk ook wel kleiner maar wat voor woofers en tweeters kan ik daar dan in zetten heb niet echt veel verstand van al die specificaties bij die speakers. Deze lijkt mij ook wel mooi om te maken en mooie afmetingen. http://www.visaton.com/english/artikel/art_544_6_20.html Met een gradient w140 erin
Link naar reactie
[quote:9285f43f5d="bbbb"]Nee ik hoef niet perse voor de gradient w210 te gaan maar hij ziet er wel heel goed uit maar ik wil de kast eigenlijk ook wel kleiner maar wat voor woofers en tweeters kan ik daar dan in zetten heb niet echt veel verstand van al die specificaties bij die speakers. Deze lijkt mij ook wel mooi om te maken en mooie afmetingen. http://www.visaton.com/english/artikel/art_544_6_20.html Met een gradient w140 erin[/quote:9285f43f5d]Volgens mij zit daar een Visaton W170 in hoor ;)
Link naar reactie
Zoals al een paar keer gezegd is in dit topic kun je niet zomaar luidsprekerunits vervangen voor een ander type. Bij een luidspreker zijn de kastgrootte en het filter ontworpen aan de hand van de T/S-parameters van de gebruikte luidsprekerunits. Deze parameters verschillen voor elke driver, het is onmogelijk om verschillende typen drivers te vinden met dezelfde parameters.
Link naar reactie
[quote:10a760bbeb="bbbb"]Owkee dan koop ik die andere drivers maar nog 1 vraag ik kan de prijs niet vinden van die tweeters en waar ik ze kan kopen. Kan iemand me mischien ff helpen. Ik wi lwel graag alles bij 1 winkel kopen.[/quote:10a760bbeb]DT 94 (8 ohm) word gebruikt; die kost bij de speaker en co 20 euro, en de W170S kost daar 29 euro. Dan heb je nog wel al het grut nodig van crossovers en dergelijke. Hij is trouewns hetzelfde als de AltoII, alleen dan kleiner. Als ik het zo zie zou ik trouewns de baspijpjes wat lager afstemmen maar das een smaakkwestie denk ik.
Link naar reactie
Wat bedoel je met de baspijpjes lager afstemmen. Dat je de gaten verder naar beneden zet? En die speaker had ik hier gezien. http://www.bmm-electronics.com/product.asp?product_id=113 Wat dom die prijs was zonder btw. En de tweeter kost hier 18. http://www.bmm-electronics.com/Product.asp?Product_ID=1995 Ik ben net begonnen met de planken op maat te zagen. Zal vanavond ofzo de hele startpost even vernieuwen.
Link naar reactie
[quote:1f2a39cc2d="bbbb"]Wat bedoel je met de baspijpjes lager afstemmen. Dat je de gaten verder naar beneden zet? En die speaker had ik hier gezien. http://www.bmm-electronics.com/product.asp?product_id=113 Wat dom die prijs was zonder btw. En de tweeter kost hier 18. http://www.bmm-electronics.com/Product.asp?Product_ID=1995 Ik ben net begonnen met de planken op maat te zagen. Zal vanavond ofzo de hele startpost even vernieuwen.[/quote:1f2a39cc2d]nee, dat je de pijpjes langer maakt. Nu zit er een bult in de frequentiecurve. Als je ze lager wilt gaan kun je overigens alsnog een 30 liter kast maken, dan heb je in feite de AltoII gemaakt, maar dan niet staand.
Link naar reactie
En nog een vraag ik heb hier thuis nog 2 scheidingsfilters liggen kan ik die gewoon gebruiken of niet. Of werkt dat dan ook alweer niet goed. Net zoals bij een andere speaker. Of kan je ze mischien zelf maken. Of bij de elektronicewinkel tegenover mij kunnen die ze mischien voor mij in elkaar zetten? Scheelt ook weer een hoop geld krijg daar onwijs veel korting. Want zo moet die toch in elkaar woren gezet? http://www.visaton.com/english/bildgross/544_bweiche1.html
Link naar reactie
[quote:87ff7aa22f="Interficior"][quote:87ff7aa22f="bbbb"]En nog een vraag ik heb hier thuis nog 2 scheidingsfilters liggen kan ik die gewoon gebruiken of niet. Of werkt dat dan ook alweer niet goed. Net zoals bij een andere speaker.[/quote:87ff7aa22f]Als die scheidingsfilters preices hetzelfde zijn als ze moeten zijn wel. Waarschijnlijk niet dus.[/quote:87ff7aa22f] Wil je mischien mijn vorige post ook beantwoorden ik had hem geedit. Maar volgens mij had je dat nog niet gezien.
Link naar reactie
Goed dat je het schema hebt gevonden! Tja, zo moet het zitten ja. Kan je trouewns ook nog ergens vinden wat het verschil is met de AltoII in het filter? Overigens: Er staat wel elko, maar dat moet je niet nemen, ten eerste is een elko veel slechter in kwaliteit dan een gewone condensator, ten tweede gaat er wisselspanning doorheen en een elko is gepolariseerd... Als goede condensators kan ik de Audyn Cap Polyprop Q4 (400 Volt) aanraden, goede condensatoren voor het geld. Die 800 volt versie zijn gelijk weer zo duur. :P Als spoel zou ik gewoon een luchspoel nemen. 0.71 mm diameter bij het hoog is goed, en 1 mm bij het laag is goed genoeg. Enne, die 8 ohm - tja - dat staat in het schema. Anders krijg je problemen met je versterker edenk ik, gewoon voor de ingangsimpedantie van de totale speaker. Qua geld scheelt het toch niets? En verder: Je kunt het het beste zelf in elkaar solderen. Draadjes tegen elkaar aan, geen printplaat is het beste. Overigens is een crossover (x-over), mja, heeft ongeveer wel de zelfde dekking als scheidingsfilter. Alleen het filter bezit ook bijvoorbeeld de weerstanden die bijvoorbeeld met het overcrossen niets te maken hebben, dat doen de spoelen en condensators. Edit: overigens is de AltoII qua filtering hetzelfde als de I. Dat is mooi. Edit85: ik heb een beetje lopen te kloten met WinISD, en als je je kastje 30 liter maakt, met 1 pijp erin met een diameter van 4,70cm en een lengte van 7 cm, het ze een bescheiden bultje van 1 Hz langzaam oplopen, en een -3dB punt van 38 Hz. Dat is een mooie alignment. In een klein kastje van 13 liter is het moeilijk was moois te maken, want je poort moet ook al snel 50 cm worden. :(
Link naar reactie
Wow man echt thanks hier heb ik veel aan. Maar nog 1 vraag zou je mischien een lijstje willen maken bij een online elektronicazaak die zulke dingen verkopen en dan in dat lijstje zetten wat ik allemaaal nodig heb. Zelf weet ik zeker dat ik daar niet uit ga komen. Al wil je dat doen alvast bedankt dan. p.s. kan ik dit alles bij conrad bestellen nu geen verzenkosten staat er.
Link naar reactie
[quote:6238cb7de4="bbbb"]Wow man echt thanks hier heb ik veel aan. Maar nog 1 vraag zou je mischien een lijstje willen maken bij een online elektronicazaak die zulke dingen verkopen en dan in dat lijstje zetten wat ik allemaaal nodig heb. Zelf weet ik zeker dat ik daar niet uit ga komen. Al wil je dat doen alvast bedankt dan. p.s. kan ik dit alles bij conrad bestellen nu geen verzenkosten staat er.[/quote:6238cb7de4]Conrad heeft nou niet echt condensatoren voor boxen eigenlijk... Overigens zie ik dat je bij BMM-electronics geen Audyn cap normaal polyprop hebt. Bij de Speaker&co heb je die wel. 3,3 µF Audyn Cap Polyprop 2,70 10 µF Audyn Cap Polyprop 5,30 8,2 Ohm weerstand 5 Watt 0,50 0.33 mH 0,71 mm Luchtspoel 1,70 1 mH 1mm Luchtspoel 3,80 Visaton W170 S 4Ohm 29,00 Visaton DT 94 8Ohm 20,00 Dat is eigenlijk wat je per box nodig heb. Maar om het nog een beetje leuk op te kleden moet je nog poolklemmen kopen, of een terminal, wat je leuk vind. Overigens, als je nog wat loodbitumen wilt hebben mag je het zeggen mag je wel hebben van mij. Edit: Hoe groot ga je je box eigenlijk maken? Dat gaat ik daar een beetje mee neuzen, want je hoeft je niet aan de 13 liter te houden, maar ook niet aan de 30 liter. Eigenlijk mag alles, maar je had het eerst over 30 liter. Dan krijg je namelijk de woofer een stuk dieper en mooier. :)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...