Ga naar inhoud

Siemens Siwamat 6100 centrifugeert niet


Hellup

Aanbevolen berichten

Beste allemaal, Mijn Siemens Siwamat 6100 (bouwjaar ca. \'98) WM61001FG/01 FD 7802 00056 centrifugeert niet meer na een bonte was programma. Het programmaverloop LEDje springt wel op Centrifugeren maar er gebeurt niks, na een aantal minuten valt de automaat in een russtand en knipperen van het programmaverlooop de LEDjes Centrifugeren en Spoelen. Volgens de handleiding zelfhulp; \"de afvoerslang/-leiding of -pomp is verstopt. Afvoerpomp schoonmaken.\" Van de afvoerslang heb ik alle toegankelijke delen gecontroleerd binnenin (knijpen) en de externe afvoerslang schoongespoeld. De afvoerpomp leeggemaakt, propeller gecontroleerd, de balg en slang tussen trommel en afvoerpomp ook op de tast gevoeld op haarspelden etc. Lijkt allemaal in orde te zijn. Met Herstel/Afpompen heeft de machine geen moeite tijdens een programma. Zijn het dan de koolstofborstels? Hoor graag jullie tips. Kwam ook op een Siwamat zelftest uit een andere Siwamat service manual screenshot terecht maar nog niet aan begonnen, stapje te hoge materie nog (standen draaiknoppen etc) http://elektrotanya.com/siemens_siwamat_wm51070fg.doc/download.html Alvast bedankt!! :)
Link naar reactie
Staat inderdaad voor afvoerpomp gerelateerd probleem. Als het water echt wel snel genoeg weg gepompt word dan ziet de nivo regelaar mogelijk niet de juiste waterhoogte. Verwijder boven blad. Rechts boven zit de nivo regelaar (= ronde schijf met een rubber slangetje en een paar draden) Trek het slangetje van de nivo regelaar af en blaas het slangetje door. Zet het slangetje terug en probeer de machine.
Link naar reactie
Dit was slechts symptoom bestrijding. De werkelijke oorzaak moet je nog oplossen. Onder in de kuip zit een hoop prut, dit zat ook in het slangetje. Deze prut bestaat uit zeep resten. Gebruik je poeder of vloeibaar wasmiddel? Was je voornamenlijk op lage temperatuur? Laat de machine een wasbeurt draaien zonder zeep en zonder wasgoed op de hoogste temperatuur. De zeep resten lossen nu op en je kunt weer even vooruit. Doe dit een aantal keren per jaar, gebruik evt een wasmachine reiniger. Zie ook https://www.wasmachines.nl/nieuws/help-mijn-wasmachine-heeft-luis/
Link naar reactie
  • 3 jaren later...
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...