Ga naar inhoud

Stoppen tijdens wasprogramma


Henny-3

Aanbevolen berichten

Mijn zanussi wasmachine van het model tarzan stopt tijdens het programma steeds op het moment dat hij moet gaan spoelen altijd rond de laatste 38 min hij wilt dan de trommel aansturen maar blijft vervolgens vasthangen 1e deel van het programma geen problemen koolborstels zijn al gecontroleerd iemand een idee wat dit zou kunnen zijn er gaan geen lampjes knipperen.
Link naar reactie
Beste Het gaat inderdaad om deze machine maar het probleem is nu wat erger aan het worden. op het moment dat hij de trommel aanstuurd schuift de hele wasmachine van zijn plek. Heb machine open gemaakt en printplaat aan zijkant is op 1 plek zwart op de plek waar een spoeltje zit gesoldeerd ik denk nu zelf dat de plaat stuk is weet echter niet zeker
Link naar reactie
Het lijkt er nu op dat hij de motor in één keer op maximaal toeren aan zet. Dit kan een probleem met de tacho spoel op de motor zijn. Probeer de foutcode eens uit te lezen. Doe dit even zonder wasgoed om de kans op extra schade te verkleinen. - Zet de machine op Wit/Bont 60 graden en start hem op. - Als hij water begint te nemen druk dan de toetsen Start/Pauze en Start uitstel samen in en houd deze ingedrukt. - De lampjes Einde en Start/Pauze gaan nu knipperen in een bepaald patroon. Wat is dit patroon? Bedoel je met de spoel het bruine trafotje naast de koelplaat? Deze is hoog frequent en trekt stof aan. Hoe zwart is de print bij de spoel? Is dit zwart smeer of verkoold? Zie je ergens losse contacten op de print?
Link naar reactie
Zowel display als knipper patroon geven E52. E52 staat inderdaad voor \"geen signaal van tacho spoel\" - Controleer of deze nog goed vast zit op de kop van de motor. - Verwijder hem even en controleer of het magneetje wel vast zit op de motor as. - Meet de tacho spoel door, moet minder dan 200 Ohm zijn. - Draai met de hand de motor rond, de tacho spoel moet nu een lage spanning opwekken. - Controleer nogmaals de borstels: deze moeten de soepel in hun houder zitten en het anker ook raken. - Meet de weerstand van het anker via de kool borstels. Draai hiervoor het anker heel langzaam rond. Anker is laag Ohmig, mag geen 0 of oneindig worden.
Link naar reactie
Beste Harry De spoel zit nog goed vast op de motor. Magneetje zit ook vast. Weerstand spoel is rond de 180 ohm Weerstand anker via koolborstels is 1.8 ohm als ik het tenminste op de juiste manier heb gemeten. Ik heb ondertussen toch nog een wasprogramma gestart en deze liep vast met nog 15 min te gaan na een tijdje niets te hebben gedaan stuurt hij de motor weer aan met flinke onbalans en het programma springt weer terug naar 1 uur en 57 min net alsbij aanvang. Ligt dit dan toch aan de spoel. Gr Henny
Link naar reactie
Test de motor, tacho spoel en elektronica. TEST ZONDER WASGOED !! Zet machine uit. Druk de toetsen Start/Pause en Start uitstel samen in en houd deze ingedrukt. Draai de programma knop naar de 1ste positie. Laat de toetsen pas los als de lampjes gaan knipperen. Draai de programma knop naar de 2de positie. De machine neemt nu water. Draai de knop naar de 7de positie, de trommel gaat nu om normale snelheid (55 toeren)rechts om, daarna links om en daarna op 250 toeren pulseren. Draai de knop naar de 8ste positie, hij gaat nu afpompen, de trommel gaat nu op 650 toeren draaien en daarna door naar de maximum snelheid. Als dit werkt draai dan door naar de Uit positie. De knop alleen met de klok mee draaien.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...