Ga naar inhoud

asko te veel water


Aanbevolen berichten

wij hebben een asko wasmachine w 6963, de wasmachine geeft continu aan te veel water, maar vraagt tegelijkertijd continu water. de trommel loopt vol tot net boven de 50 procent en pomt dan af maar de toevoer blijft nog steeds doorlopen. wasmachine naar voren toe gelift om overtollig water te lozen, niets! HEEELP we gaan over twee dagen op vakantie, hebben een gezin van 6 personen en voldoende was om die twee dagen de wasmachine keihard nodig te hebben. wie kan er helpen???
Link naar reactie
Lijkt op een defect inlaat ventiel wat open blijft staan of een nivo regelaar die niet \"voelt\" dat de waterhoogte is bereikt. Als je de stekker er uit trekt stopt de machine dan met water nemen of blijft het gewoon door lopen? Indien hij dan stopt met water in te laten is de nivo regelaar defect/verstopt. Indien hij water blijft innemen dan zit het ventiel vast of is deze lek.
Link naar reactie
Graag een eigen vraag beginnen... Is voor ons en voor je zelf duidelijker. Een inlaat ventiel is de elektrische \"kraan\" die tussen de water inlaat slang en de zeepbak zit. Deze zit bij de meeste machines aan de achter kant van de machine, bij sommige ook tegen de achter zijde van de zeepbak. Als deze niet goed afsluit loopt de machine ook vol als je de machine uit zet of de stekker er uit trekt. De nivo regelaar meet de water hoogte en schakelt bij de juiste water hoogte het inlaat ventiel uit en laat dan het programma verder gaan. De nivo regelaar is meestal een dikke ronde schijf met een slangetje die naar de kuip gaat en een aantal draden. Als het slangetje verstopt zit met prut van niet opgeloste was middel krijg je vreemde storingen.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...