Ga naar inhoud

Memory problemen ?


Aanbevolen berichten

Ik heb net een nieuwe PC gebouwd (week of 6 geleden) maar heb er problemen mee. Deed het redelijk goed maar kreeg wat crashes en uiteindelijk gsiteren ging ie steeds herstarten, crash, herstarten, etc. Steeds met een andere mededeling. Iets van Bad_pool, Memory_???, getal; xc00000476 of zo etc. Toen op advies memorytest gedaan met MemTest86+.\r\n\r\nGelijk een hoop fouten. Daarna reepjes apart getest (weliswaar korter, maar de errors komen zo ie zo meestal in de eerste 10 minuten) in dimm 2, 3 en 4. Gaat allemaal goed.\r\n\r\nNu de reepjes weer samen geplaats. Wel omgewisseld. Dus 2 in 4 en 4 in 2. En dan krijg ik opeens weer errors. Nu wel minder maar toch.\r\n\r\n[B][COLOR=\"red\"]Wat is er nu fout? [/COLOR][/B]Memory, MB of wat. [U]Weet nu niet wat er fout is en wat ik dus moet doen om het op te lossen c.q. garantie claimen[/U].\r\n\r\nOnderstaand wat screenshots van de (fout)meldingen\r\n\r\n[B]Samen[/B]\r\n[url=http://postimg.org/image/an29ggg45/][img]http://s26.postimg.org/an29ggg45/1etestsamen.jpg[/img][/url]\r\n\r\n[B]1e reepje los[/B]\r\n[url=http://postimg.org/image/v4imed2tx/][img]http://s26.postimg.org/v4imed2tx/mem1.jpg[/img][/url]\r\n\r\n[B]2e reepje los[/B]\r\n[url=http://postimg.org/image/ypehxl7dh/][img]http://s26.postimg.org/ypehxl7dh/mem2.jpg[/img][/url]\r\n\r\n[B]Weer samen maar omgewisseld[/B]\r\n[url=http://postimg.org/image/bqmdsf0r9/][img]http://s26.postimg.org/bqmdsf0r9/laatstetest.jpg[/img][/url]\r\n\r\n\r\n[B][U]Mijn set:[/U][/B]\r\n[LIST]\r\n[*]Intel Core i5 4570 Boxed\r\n[*]Scythe Mugen 4\r\n[*]MSI B85-G41 PC Mate\r\n[*]Crucial Ballistix Sport BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU\r\n[*]Crucial 2.5\" M500 240GB\r\n[*]WD Green WD20EZRX, 2TB\r\n[*]Seasonic G-Serie 550Watt\r\n[*]Microsoft Windows 8.1 Pro EN OEM\r\n[*]MSI Radeon R9 270X GAMING 2G\r\n[*]Fractal Design Define R4 Arctic White\r\n[*]TP-Link TL-WN822N\r\n[*]Qnix QX2710 Evolution II Zwart\r\n[/LIST]
Link naar reactie
[QUOTE=couch_potato;652636]Kun je de reepjes in een andere pc testen? Het kan namelijk ook de cpu zijn. Processor wordt niet te warm? Heeft het geheugen de juiste spanning? Is het wel of niet overklokt?[/QUOTE]\n\n\nHeb geen andere PC waar deze DDR3 in kunnen. Of kan ik ze in oude PC waar ddr2 in hoort zetten? Toch niet?\n\nBen nou weer even ze los aan het testen. Laat ze nu maar ff nachtje draaien en dan morgen die andere memory stick een uurtje of 12.\n\nAlles is standaard, geen overklokking oid.\n\nAlles heeft goede temp. \nCPU rond de 36/42\nMB 34/37\nHD 30\n\nIs er ergens een CPU tester te downloaden?\n\nP.S. Heb al vaker een PC gebouwd maar dit nog nooit meegemaakt. Ben geen kenner maar wel handig. Heb \'m (naar mijn weten) zorgvuldig geassembleerd.
Link naar reactie
Prime95 is een goede cpu tester/belaster. Maar die geeft ook foutmelding, als er door geheugenfouten een berekening niet klopt.\n\nHet geheugen hoeft ook niet per se kapot te zijn. Soms lust een bepaald moederbord bepaald geheugen niet.\n\nWeet je zeker dat het geheugen op de juiste snelheid draait? Sommige biossen stellen automatisch de hoogst mogelijke snelheid in. Waarbij er dan vaak een hoger voltage nodig is om het stabiel te laten draaien. Kun je trouwens ook nog even proberen, als het bios dat toelaat, 0.1 of 0.2 volt erbij.
Link naar reactie
Ik ben er hopelijk uit.\n\nIk had ze samen getest, errors.\n\nReepje 1 getest in bank 2, 3 en 4 geen fouten\nReepje 2 getest in bank 2, 3 en 4 geen fouten\n\nVanochtend maar weer eens omgewisseld en bij dat reepje fouten in alle banks.\nDaarna weer ongewisseld en in alle bankjes geen fouten.\n\nLijkt er dus op dat 1 van de reepjes kapot is en ik gisteren bij wisselen van reepje 1 naar 2 per ongeluk NIET gewisseld heb. Maar dus 6 x reepje 1 heb getest.\n\nDan nu maar even garantie claimen. Neem aan dat ik met 1 reepje voorlopig verder kan werken op die PC, zonder Dual Channel dan weliswaar.
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;652659]Rare vraag, maar waarom test je niet in bank 1? \r\nJe weet neem ik aan dat bij 2 reepjes het geheugen vaak in bank 1 en 3 hoort te zitten?\r\n\r\nNiek[/QUOTE]\r\n\r\nGeen rare vraag, maar bij dit moederbord (read the manual) moet dual channel in 2 en 4.\r\n\r\nDat ik niet in 1 heb getest omdat die het lastigst te bereiken is vanwege de grote CPU koeler ;).
Link naar reactie
[QUOTE=marcedwin;652666]Geen rare vraag, maar bij dit moederbord (read the manual) moet dual channel in 2 en 4.\r\n\r\nDat ik niet in 1 heb getest omdat die het lastigst te bereiken is vanwege de grote CPU koeler ;).[/QUOTE]\r\n\r\nOke thnx duidelijk. Had niet het gehele manual gelezen vanmiddag. \r\n\r\nNiek
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...