Ga naar inhoud

2 of 4 gb geheugen


Aanbevolen berichten

Heb net een Sony Vaio laptop onderhanden gehad. Bij eigenschappen staat vermeld 4 gb (ddr3) geheugen. PC Wizard gaf echter 2 gb aan. (Speccy en Everest ook keurig 4 gb) Even het dekseltje opengeschroefd en inderdaad 4 gb. Ik ben tot nu toe altijd blindelings van PC Wizard uitgegaan maar zal het vanaf nu niet meer gebruiken. Iemand enig idee hoe het mogelijk is dat pc wizard verkeert aangeeft?
Link naar reactie
  • 4 weken later...
Bij een programma ben je altijd afhankelijk van hoe goed het geschreven is en of het allemaal nog up to date is. Vaak komt het voor dat er een 2gb versie is geweest en later ook een 4gb module.. Als dit dat in het programma niet verbeterd is heb je de poppen al aan het dansen. Bovendien kijk ik vaak voor de meeste info\'s bij windows zelf hier draait het uit eindelijk allemaal op. dus als die het al niet herkent..
Link naar reactie
[quote=Niekie30]k\'Schroef ze gewoon open, als ik het zeker wil weten.[/quote]\nStap één was altijd Power On Self Test (POST) pagina van het BIOS te laten zien (is vaak uit zicht te schakelen in het BIOS zelf, en wordt dan vervangen door een splash screen), en is op het juiste moment dan stil te zetten met de pauze toets. Daar op staat in ieder geval hoeveel het BIOS ziet, en dat is in de meeste gevallen de hoeveelheid geïnstalleerd, tenzij er een probleem is.\n\n(Daarna in Windows kijken wat die ziet, d.w.z. wat die effectief zal gebruiken. Dit kan lager zijn bij b.v. 32bit Windows als het om meer dan 3 GB geïnstalleerd gaat.)
Link naar reactie
3 GB is best zichtbaar in Windows 32 Bits\r\nAlleen als het grafische deel op het moederbord zit heb je minder geheugen tot je beschikking.\r\n\r\nWie denkt exact 4 GB geheugen probleemloos te kunnen gebruiken in z\'n PC in combinatie met een 32-bit besturingssysteem, komt bedrogen uit. Bij een dergelijke hoeveelheid geheugen en een 32-bit versie van Windows XP zal opvallen dat Windows 32 bits maximaal 3,07 GB geheugen kan aanspreken. Ofwel: bijna een kwart van het geheugen in je PC wordt niet gebruikt! Dat heeft alles te maken met een technologie die memory mapped I/O heet. \r\n\r\n.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...