Ga naar inhoud

Harde schijf probleem


Aanbevolen berichten

Afgelopen week is een van mijn netwerk harde schijven defect geraakt. Het is een Lacie networkspace 1 by Neil Poulton van 750 Gb. De led blijft bij het opstarten constant blauw branden. Aangezien er kostbare/dierbare bestanden op staan wil ik deze graag nog hebben ( veilig stellen ) Ik heb de harde schijf uit de behuizing gehaald en hem aangesloten op een computer via een SATA kabel. Bij het opstarten herkent windows 7 pro hem als nieuwe hardware en installeert hem ook goed. In de verkenner zie ik hem niet staan ( verborgen mappen zijn zichtbaar ) Ga ik naar systeembeheer/ opslag zie ik hem wel staan. Het vreemde is dat deze harde schijf opgedeeld is in 7 partities ( waarvan windows zelf zegt dat ze in orde zijn ) De harde schijf is online en werkt correct ( volgens windows ) Bij volume staat geen stationsletter ( kan ik op rechts ook niet maken ) , indeling is eenvoudig van het type standaard ( alle 7 primaire partities ) Mijn vraag is , waarom zie ik deze schijf niet in de verkenner en wat doe ik fout ?
Link naar reactie
Hallo,\r\n\r\nIk durf dat eerlijk gezegd niet te zeggen , ik ga er wel vanuit aangezien er nooit aan te apparaat \"gerommeld\" is . Ik ben er inmiddels wel achter dat dit een harde schijf is die mogelijk vanuit de fabriek ( Lacie ) ingedeeld is als XFS, dus niet als fat32 of NTFS. Via het programma Captain Nemo ( bestand-verkenner ) , deze laat alle bestandssystemen zien, zie ik tal van mappen staan. Behalve degene die ik zoek ( die met de bewuste bestanden erin ) Recoveren zou dus kunnen als ik de benodigde mappen zou zien .
Link naar reactie
Een recovery programma ziet vaak meer dan een \"verkenner\". Je zou recuva dus eens kunnen proberen. Je moet van tevoren wel even bepalen hoe belangrijk de data is die je wil recoveren. Als het echt heel belangrijk is (en je zou overwegen om de schijf aan te bieden bij een gespecialiseerd data recovery bedrijf) dan is het verstandig om zelf zo weinig mogelijk acties uit te voeren. Hoe minder je zelf doet, hoe groter de kans dat zo\'n bedrijf alles kan recoveren...........\r\nIk heb zelf ooit met GetDataBack gewerkt (volgens mij alleen voor NTFS en FAT32), en heb daarmee veel mensen blij gemaakt.
Link naar reactie
[QUOTE=Arjan van de Wetering;651201]Of je zou ubuntu kunnen downloaden, op cd branden en vervolgens de pc starten van de cd, je kan dan kiezen voor starten vanaf cd (dus zonder te installeren) (zei de man die eigenlijk helemaal is opgevoed door Bill Gates......:-))\r\n\r\n[url]http://www.ubuntu.com/download/desktop[/url][/QUOTE]\r\n\r\nDat wat jij omschrijft is een live cd......... \r\n\r\nM.v.g. Niels
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...