Ga naar inhoud

video afspelen laptop


Aanbevolen berichten

Wil je uitzoeken of die laptop een PATA (= IDE) of een SATA harde schijf heeft ? Je kan (o.a.) in Apparaatbeheer kijken of daar bij harde schijfcontrollers (ATA ATAPI controllers b.v.) IDE vermeld staat.\r\n\r\nIs dat een IDE schijf, dan moet je bij [I]beide[/I] IDE kanalen bij de \'[I]Eigenschappen[/I]\' (rechtsklik op een kanaal) onder de tab \'[I]Geavanceerde Instellingen[/I]\' kijken of- en welke DMA modus vermeld staat. (Liefst even een schermafbeelding (Alt+Printscreen) van dat venstertje).\r\n\r\nStaat daar een PIO modus vermeld dan is dat hoogstwaarschijnlijk je probleem.
Link naar reactie
[QUOTE=falstring;639626]nou, ik had er vorige week nog zo een hier....[/QUOTE]\r\n\r\nDan zal dat er later opgezet zijn. Voordat Vista uitkwam had de overgang naar Sata al plaats gevonden. Elke laptop die met Vista kwam had Sata. Maar goed. Uitzonderingen zijn altijd mogelijk.:-)\r\n\r\nNiek
Link naar reactie
Upgrade vanaf XP ?\n\nSchokkerig geluid en beeld was een veel vaker voorkomend probleem met IDE schijven, die schakelden bij een x aantal voorgekomen leesfouten van de harddisk (of zelfs CDrom) de DMA voor dat IDE kanaal uit, met als gevolg een processor-opdracht (interrupt) bij ieder datablok wat ingelezen moest worden (dat is wat het oude PIO doet), en dat vreet processorkracht. [I]Met [/I]DMA wordt er om de processor heen gestroomd, die doet dan niet- of zelden mee.\nDie IDE mogelijkheid moet dan toch even gecheckt worden.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...