Ga naar inhoud

Draadloze verbinding alleen lokaal


Aanbevolen berichten

Ik heb een productherstel gedaan op mijn Toshiba labtop met Vista Home Premium. Alles werkt goed behalve het draadloos internet. Met de LAN kabel werkt internet goed maar draadloos heb ik alleen lokale toegang tot de KPN Experiabox. De KPN helpdesk wijt het aan de verouderde driver van de netwerkkaart Atheros AR5007EG. Deze heeft versie 7.3.1.42 en er is een nieuwere versie. Ook met hulp van de helpdesk lukt het mij echter niet de nieuwe versie te installeren. Als ik deze download en vervolgens via Apparatenbeheer naar nieuwe drivers laat zoeken dan krijg ik de melding dat de laatste versie is geinstalleerd, kijk ik vervolgens naar de eigenschappen van de kaart dan staat daarin nog steeds de oude versie. Los van de vraag of dit de oorzaak s zal ik het toch eerst met de nieuwe drivers moeten proberen. Wie kan mij adviseren?\r\nIk lees op diverse forums over dit probleem met Vista maar een adequate oplossing wordt niet gegeven. Wie kan mij helpen?
Link naar reactie
[QUOTE=chevdaddy;635707]je moet even van de atheros site de update van je driver van de wirelesskaart halen dan werkt alles weer, dit is een bekend probleem met de experiabox van kpn. ik kom het in mijn werk regelmatigtegen.[/QUOTE]\r\n\r\nDat begrijp ik maar daar zit het probleem, het lukt mij niet om de driver te updaten. Ik heb al gedownload en in mijn verkenner heb onder downloads nu de volgende gecomprimeerde map:\r\nvista-7.7.0.498-whql\r\nen de volgende submappen:\r\nVista_32\r\nVista_64. \r\nOpen ik de map Vista_32 dan zie ik de volgende bestanden:\r\nathihvs.dll\r\nathihvui.dll\r\nathr.sys\r\nathrext\r\nnetathr\r\nIs dit de juiste update?\r\nVervolgens probeer ik via apparatenbeheer te updaten maar dat lukt steeds niet.\r\nWat doe ik niet goed?
Link naar reactie
Pak de zip file uit in een map, verwijder de oude driver in apparaat beheer, start de computer opnieuw op als de computer met de vraag komt dat hij nieuwe hardware heeft gevonden volg dan wat hij aangeeft totdat je naar een map kunt gaan (de map me de uitgepakte bestanden) en Windows vind daar zelf de juiste file om te installeren.
Link naar reactie
[URL=\"http://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=22&system=4\"]Hier[/URL] staan de Atheros AR5007EG drivers.\n\nMaar misschien is het een ander probleem, namelijk de Atheros AR5007EG zou alleen [URL=\"http://forum.wirelessnederland.nl/viewtopic.php?f=8&t=11101\"]802.11 b/g ondersteunen[/URL] staat het in de Modem misschien op 802.11n. Zo ja pas dit aan en misschien werkt het dan wel weer met de oude drivers.
Link naar reactie
[QUOTE=stroke33;635719][URL=\"http://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=22&system=4\"]Hier[/URL] staan de Atheros AR5007EG drivers.\r\n\r\nMaar misschien is het een ander probleem, namelijk de Atheros AR5007EG zou alleen [URL=\"http://forum.wirelessnederland.nl/viewtopic.php?f=8&t=11101\"]802.11 b/g ondersteunen[/URL] staat het in de Modem misschien op 802.11n. Zo ja pas dit aan en misschien werkt het dan wel weer met de oude drivers.[/QUOTE]\r\n\r\nBedankt voor de tips!\r\nIk heb de drivers van die site gehaald. Ik ga morgen zeker jouw suggesties proberen en laat het resultaat weten.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...