Ga naar inhoud

IP adressen uitbreiden.


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Ter verduidelijking een schemaatje van hoe het er nu uit ziet:\r\n\r\n[IMG]http://members.home.nl/mhkamp/download_wegenforum/thuisnetwerk.png[/IMG]\r\n\r\nDe Sweex is de baas in mijn huis. Hij deelt aan alle apparaten, die er op aangesloten zijn, de IP adressen uit. Deze lopen in de range van 192.168.2.2 tot 192.168.2.52.\r\n\r\nDe Acer loopt van 192.168.2.61 tot 192.168.2.99. Hiervan staat de DHCP server uit en is de lankabel in de Local Network gezet.\r\n\r\nDaarnaast een Thomson Speedtouch (Technicolor) die ik na wikken en wegen heb kunnen configureren als WiFi in mijn huis, omdat de WiFi d.m.v. WPA2 beter beveiligd is. De Acer heeft dit helaas niet en daarvan staat de WiFi dus ook uit.\r\n\r\nAlles werkt perfect, maar... Kan ik de Acer zodanig configureren dat hij in de range van 61 tot 99 komt, wat nu niet het geval is?\r\nUiteraard moet bestands- en printerdeling hiervan geen slachtoffer worden... Dat moet gewoon door kunnen functioneren, ook nadat er eventueel opnieuw geconfigureerd moet worden.\r\n\r\nDat de Thomson mee gaat in die nieuwe IP-range maakt mij niet zo uit, daar wil ik graag van af blijven omdat het me veel tijd kost om dat ding te configureren.\r\n--\r\nSVP graag even in Jip- en Janneketaal. Ik wil dit rustig aan doen, zodat ik weet wát ik gedaan heb, en dat ik hier uiteraard ook van opsteek.
Link naar reactie
  • Reacties 44
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

^^ Dat is niet mijn vraag. Die Acer zit er tussen omdat ik ook wel eens computers repareer. Dan kan ik vlug even aansluiten, zonder dat ik daar een stekker voor uit hoef te trekken.\n\n(Meestal gek op dit soort fora: Je stelt een vraag en je krijgt niet het antwoord die je graag wilt hebben. Jammer, want ik ga er van uit dat een forum zoals bijvoorbeeld deze er is om elkaar te helpen... )
Link naar reactie
De reden is dat je hier op een beginnersforum zit, en wij hier soms de gekste vragen krijgen. Doorvragen om het probleem duidelijk te krijgen is een van de beste methodes om het niveau van de vraagsteller te bepalen, en ook om zeker te weten dat wat de vraagsteller vraagt, ook zo bedoelt, en niet iets anders, maar dat hij verkeerd begrijpt.\n\nDat, in combinatie met: \n\n\"SVP graag even in Jip- en Janneketaal. Ik wil dit rustig aan doen, zodat ik weet wát ik gedaan heb, en dat ik hier uiteraard ook van opsteek.\" \n\nDoet mij vragen waarvoor die router in het netwerk zit, terwijl hij ogenschijnlijk geen functie heeft.
Link naar reactie
Ah, vandaar.\r\n\r\nDat \'jip en janneketaal\' is voor mij persoonlijk. Uiteraard weet ik bepaalde termen, maar soms moet ik gewoonweg 3 á 4 keer lezen om te snappen wat er nu precies bedoeld wordt.\r\n\r\nDe router heeft nu even geen functie, nee, maar (en dat heb ik veranderd in het bestaande post) heb ik nog wel een PC\'s ter reparatie, en dan is het handig dat je extra LAN-poorten hebt. Daarnaast staat bij mij op de nominatie voor een extra PC, die dan, uiteraard, op de Acer aangesloten wordt.\r\n\r\nGraag zou ik dus terug willen komen op de vraag die ik stel.
Link naar reactie
Waar je al de fout in gaat is hier: \n\n\"De Acer loopt van 192.168.2.61 tot 192.168.2.99. Hiervan staat de DHCP server uit en is de lankabel in de Local Network gezet. \"\n\nAls de DHCP server uit staat, heeft hij geen range, maar gaat hij werken als switch, en deelt hij IP adressen uit via de DHCP server in de Sweex. \n\nStaat in technicolor nog de firewall aan?
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;633294]Zet in plaats van de Acer een (gigabit) switch neer van 20 euro en simpeler kan het niet opgelost worden. \n\nNiek[/QUOTE]\nIk zou, persoonlijk, de sweex dumpen,de technicolor op zijn plaats zetten, en daarop een 8 poort Gigabit switchje aan sluiten. Op de switch sluit je dan alle computers/printers aan. \n\nHeb je een DHCP/router, lekker simpel, en alles kan over hoge snelheid met elkaar communiceren.
Link naar reactie
Topics gaan niet op slot hier. \nMaar als je de DHCP van de Acer aan zet, gaat het volgens mij helemaal fout, (en dit zegt Marc ook helemaal niet) maar 2 dhcp servers in 1 netwerk dat vraagt volgens mij om problemen. \nVerder zie ik mogelijk nog wat dingen in het schema waarop bezuinigd zou kunnen worden, zodat je kunt sparen voor de switch, maar daar wil ik me verder niet mee bemoeien. \n\nJe eerste reactie op Marc was al wat \"bot\" n.m.m. In post 7 trek je conclusies door niet helemaal goed te lezen.\n\nWij kunnen hier niet raden dat je in een rot situatie zit, maar misschien kan je met de volgende 4 pc reparatie een extra bijdrage vragen, waardoor je de switch mogelijk wel kan aanschaffen (niet rot bedoeld).\n\nNiek
Link naar reactie
Hier wordt makkelijk gedacht; Koop maar \'even een (you name it)\'. Ik zou graag zien dat ik met bepaalde spullen bepaalde oplossingen zie. In dit geval routers.\r\n\r\nWat nu als ik had geschreven dat ik een bedrijfsnetwerk had en ik meerdere routers nodig ben om mijn PC\'s aan te sluiten? Ik heb Internet afgezocht en het antwoord helaas niet gevonden (of ik tik verkeerd in, dat kan ook) dus ik stel hier een vraag over hoe en wat. Dus verwacht ik een antwoord waarmee ik verder kan en niet van \'Pleur dat ding er maar tussenweg\' of \'Koop een switch van €20\'. Hoezo wegwerpmaatschappij??\r\n\r\nIk zoek oplossingen binnen de bestaande mogelijkheden die er zijn. Immers wil ik een apparaat voor de volle 100% gebruiken eer het bij mij op de schroot beland.\r\n\r\nMocht er daadwerkelijk geen oplossing zijn, kijk, dan kunnen we verder door eventuele aanschaf van nieuw apparatuur.\r\n\r\nInmiddels aan de praat hier alleen door een fout van mij de Thomson van slag. Daar gaan we morgenvroeg wel weer mee verder, daar ik wél een oplossing voor heb.
Link naar reactie
Ik vraag me sowiezo af waarom er een switch geadviseerd wordt, terwijl er voldoende apparatuur voorhanden is die ook even zo goed als switch kan dienen.\r\nWaarom geld uitgeven als dat niet noodzakelijk is? Ik ben het dus wel met M. van der Broek eens.\r\n\r\nVan de andere kant ben ik het ook met Marc H eens. Het is geen specialistenforum en wij kunnen ook niet ruiken in hoeverre iemands ervaring rijkt of hoe strikt iemand\'s wensen zijn. Juist daarom vragen wij door en dat is ook een logisch iets. Maar dat heb je inmiddels al begrepen.\r\n\r\nEven een correctie:\r\n[quote]Dat de Thomson mee gaat in die nieuwe IP-range [/quote]\r\nDat gaat niet gebeuren. Je blijft namelijk in dezelfde ip range want je blijft in de 192.168.2.x range werken. \r\nMaar ik begrijp wat je bedoeld.\r\n\r\nNog iets waar ik zo vlug geen antwoord op zag (maar ik heb niet echt goed gelezen):\r\n[quote] Kan ik de Acer zodanig configureren dat hij in de range van 61 tot 99 komt, wat nu niet het geval is?[/quote]\r\nDe DHCP range van de Acer loopt van 61 t/m 99, hij kan niet in zijn eigen dhcp range een ip krijgen.\r\nJe kunt de Acer een vast ip adres geven op 192.168.2.60.\r\nDan zit hij aan het begin van dat dhcp bereik. De DHCP server kan dan nog steeds werken van 61 t/m 99 zoals ingesteld, alleen moet je hem dan inderdaad wel aan zetten.\r\n\r\nEchter.... het kan nog steeds gebeuren dat apparatuur aangesloten achter de Acer, toch een ip adres krijgt uitgedeeld in de 2-52 reeks.\r\n\r\nAls dat geen probleem is, dan is het goed.\r\nIs dat wel een probleem, dan zul je ofwel echt een andere range moeten gaan gebruiken (dus 192.168.10.x bijvoorbeeld) ofwel ergens iets op een WAN poort gaan aansluiten.\r\nIn beide gevallen kan dat echter wel gevolgen gaan hebben voor je bestands- en printerdeling.\r\nMisschien geen onoverkomelijke, maar persoonlijk zou ik dat niet doen.
Link naar reactie
even heel vlot bekeken\r\n\r\nde ip adressen zijn aannames mijn kant en kan anderen wezen\r\n\r\nsweeks als hoofd router ip 192.168.2.1 dhcp aan kan van 192.168.2.10 ~ 192.168.2.100\r\nprinter 192.168.2.2\r\nacer router wifi uit dhcp uit 192.168.2.3\r\ntechnicolor wifi aan dhcp uit 192.168.2.4\r\n\r\ndit zijn belangrijke ip nummers voor je netwerk\r\n\r\nalleen de sweeks heeft de wan poort met een netwerk kabel naar het modem, rest gaat van lan naar lan\r\n\r\nals je nas harddisken er in gaat zetten akn je deze nog voor of na de dhcp reeks van de sweeks\r\n\r\nhier hou je een netwerk met alleen de computers met dhcp\r\n\r\ndoro de vaste adressen van de routers kan je die nu nog bereiken
Link naar reactie
Je hoeft niets met de Acer te doen, elk apparaat wat je hierop aansluit zal een IP-adres van de Sweex krijgen, aangezien je deze als switch/accesspoint heb geconfigureerd (DHCP uit, netwerkkabel in LAN i.p.v. WAN). Als je IP-adressen te kort komt kun je de range van de Sweex uitbreiden, ik zou dan alleen de printer een fixed IP geven buiten de range van de DHCP server van de Sweex. De Acer dient aan de LAN zijde een IP-adres te hebben in het subnet van de Sweex, maar buiten de DHCP scope.
Link naar reactie
[QUOTE=BlackTiger;633305]Dat gaat niet gebeuren. Je blijft namelijk in dezelfde ip range want je blijft in de 192.168.2.x range werken. \r\nMaar ik begrijp wat je bedoeld.[/quote]\r\nSorry, verkeerd uitgelegd. De thomson kon gewoon meegaan naar de serie 60 ~ 99.\r\n\r\n[QUOTE=BlackTiger;633305]De DHCP range van de Acer loopt van 61 t/m 99, hij kan niet in zijn eigen dhcp range een ip krijgen.\r\nJe kunt de Acer een vast ip adres geven op 192.168.2.60.\r\nDan zit hij aan het begin van dat dhcp bereik. De DHCP server kan dan nog steeds werken van 61 t/m 99 zoals ingesteld, alleen moet je hem dan inderdaad wel aan zetten.[/quote]\r\nDat heeft de Acer inderdaad.\r\n\r\n[QUOTE=BlackTiger;633305]Echter.... het kan nog steeds gebeuren dat apparatuur aangesloten achter de Acer, toch een ip adres krijgt uitgedeeld in de 2-52 reeks.[/quote]\r\nDat wist ik dus niet. Weer wat geleerd.
Link naar reactie
[QUOTE=sjouwer;633308]even heel vlot bekeken\r\n\r\nde ip adressen zijn aannames mijn kant en kan anderen wezen\r\n\r\nsweeks als hoofd router ip 192.168.2.1 dhcp aan kan van 192.168.2.10 ~ 192.168.2.100\r\nprinter 192.168.2.2\r\nacer router wifi uit dhcp uit 192.168.2.3\r\ntechnicolor wifi aan dhcp uit 192.168.2.4\r\n\r\ndit zijn belangrijke ip nummers voor je netwerk\r\n\r\n[/QUOTE]\r\n\r\nQua ip-adressen niets op aan te merken, ik zou alleen als het mogelijk is de Acer en Technicolor niet doorlussen zoals nu getekend maar beide apart op de Sweex aansluiten.\r\nIndien niet mogelijk de Technicolor eerst en daarna pas de Acer (welke toch alleen voor reparatiedoeleinden gebruikt wordt). \r\n\r\nM.v.g. Niels
Link naar reactie
Hmm, na ruim een dag aan de gang niet veel verder. Als ik de DHCP-server van de Acer uitzet, en de Sweex weer laat delen is er niets loos en heb ik gewoon (draadloos) internet. Diverse oplossingen geprobeerd, maar haalt niets uit.\n\n[quote=Sjouwer]sweeks als hoofd router ip 192.168.2.1 dhcp aan kan van 192.168.2.10 ~ 192.168.2.100\nprinter 192.168.2.2\nacer router wifi uit dhcp uit 192.168.2.3\ntechnicolor wifi aan dhcp uit 192.168.2.4[/quote]\nAcer is bereikbaar op 60. Range loopt van 60 tot 99\nTechnicolor (Thomson Speedtouch) kan ik niet inkomen. \'t Is een modem van Online geweest. Als WiFipunt draait hij wel goed en krijgt de IP nummer van de Sweex of Acer.\n\n[quote=Niels68]Qua ip-adressen niets op aan te merken, ik zou alleen als het mogelijk is de Acer en Technicolor niet doorlussen zoals nu getekend maar beide apart op de Sweex aansluiten.\nIndien niet mogelijk de Technicolor eerst en daarna pas de Acer (welke toch alleen voor reparatiedoeleinden gebruikt wordt).[/quote]\nDat is een optie alleen gebruik de PC af en toe voor het streamen van muziek (online-radio). Die heb ik dus bewust rechtstreeks op de Sweex aangesloten.
Link naar reactie
[quote]Als ik de DHCP-server van de Acer uitzet, en de Sweex weer laat delen is er niets loos en heb ik gewoon (draadloos) internet. [/quote]\r\nBedoel je dat dit niet werkt als je de DHCP server van de Acer aan zet?\r\nIs wel het SSID en de beveiliging met wachtwoord exact hetzelfde als van de Sweex v.w.b. het draadloze netwerk? Want in dat geval zou het geen probleem mogen zijn.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...