Ga naar inhoud

Mobiel / Internet in het buitenland


Aanbevolen berichten

Hallo,\r\n\r\nIs er hier iemand die ervaring heeft met mobiel internet in het buitenland?\r\nIk ga nemelijk voor 6 weken naar frankrijk en zou het handig vinden om te kunnen internetten.\r\nMijn idee was om in frankrijk een prepaid kaart te nemen.\r\nOf hebben jullie hier een beter idee. \r\nWand het moet natuurlijk wel een beetje betaalbaar blijven.
Link naar reactie
Je kan es kijken hoe het gesteld is met de wi-fi in de buurt waar je zit.\r\n\r\nik weet uit ervaring dat Vodafone ook in Frankrijk goede verbinding heeft. Als je een internet stick hebt van hun, dan kan je in Frankrijk een pre-paid sim kopen met een paar extra euros dat is in elk geval goedkoper dan je NL nummer daarvoor gebruiken. En het de sim kan je gewoon laten vervallen als je weer in NL bent.
Link naar reactie
[QUOTE=stroke33;564465]In ComputerIdee 20-2009 staat een Column van de faqman met info hier over maar in ComputerIdee 5-2011 staat het heel goed uitgelegd.[/QUOTE]\r\n\r\nIk zal deze nummers van computeridee even terug zoeken.\r\n\r\n@Gekwordikervan \r\nwifi word waarschijnlijk moeilijk. Want we gaan de tocht door frankrijk varent doen.
Link naar reactie
  • 1 jaar later...
  • 7 maanden later...
Hebben jullie toevallig ook ervaringen met zakelijke telefonie? Wij zijn namelijk voor ons bedrijf opzoek naar een goede oplossing. We hadden hier al wat tips en informatie gevonden: [URL=\"http://www.zakelijketelefonie.org/\"]klik hier[/URL]. Maar zijn erg benieuwd naar, of meer mensen ervaringen hebben?
Link naar reactie
Ik heb vorig jaar de Droam gebruikt in Frankrijk. We zaten op een camping, maar hij werkte helemaal niet. We hadden geloof ik rond de 100 euro betaald, maar hebben er dus niets aangehad. Ze gaven aan dat het internet het gewoon zou doen bij ons, maar dit was dus niet zo.\n\nDit jaar hebben we daarom een park geboekt waar een apart wifi netwerk is, waar we optimaal gebruik van kunnen maken. Hiervoor hebben we een speciale [URL=\"http://www.zakelijketelefonie.org/internet-telefoon/\"]internet telefoon[/URL] aangeschaft waarmee we via een skype app kunnen bellen naar Nederland. Ook kan je hiermee prima gratis internetten (ja je betaalt enkel de abbo kosten per week van het park, maar is niet zo duur)
Link naar reactie
En anders eens via \"uitzending gemist\" kijken naar Kassa uitzendingen van de afgelopen weken. Ik weet niet meer precies welke, maar in een van de uitzendingen werd er een hele vergelijking gemaakt tussen abonnementen van diverse providers, met name betreffende dataverkeer (internet dus) in het buitenland.\n\nDat was soms met het standaard abo goedkoper dan met het speciale goedkope abo. De info kwam ook van een vergelijkingssite, een andere dan bellen.com. Op de siet van de consumentenbond is er ook nog een stuk over te lezen:\n[url]http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/telefonie/mobiele-telefoons/extra/mobiel-internet-in-het-buitenland/[/url]\n\nEn opties zoals die van Timfrederiks zijn natuurlijk ook heel goed mogelijk.\nOf je neemt je eigen telefoon, daar kun je ook mee skypen als je wifi op de camping of vakantieadres hebt.\nJe moet dan de wifi aanzetten maar denk er ook aan de data-roaming uit te zetten, zodat je niet op ongewenste kosten komt als de wifi haperingen heeft of uitvalt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...