Ga naar inhoud

LAN/telenet internet beveiligen


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Beste,\r\n\r\nIk heb telenet (België) internet en daarop een aantal pc\'s aangesloten in een NIET-draadloos netwerk. In elke kamer kan men de kabel gwn inpluggen voor internet. Ik zou er graag een password-beveiliging oid opzetten zodat de bovenburen niet zouden kunnen gebruik maken van ons internet. Kan iemand mij hierbij helpen?\r\n\r\nAlvast bedankt.
Link naar reactie
[QUOTE=saerens;476086]Beste,\n\nIk heb telenet (België) internet en daarop een aantal pc\'s aangesloten in een NIET-draadloos netwerk. In elke kamer kan men de kabel gwn inpluggen voor internet. Ik zou er graag een password-beveiliging oid opzetten zodat de bovenburen niet zouden kunnen gebruik maken van ons internet. Kan iemand mij hierbij helpen?\n\nAlvast bedankt.[/QUOTE]\n\nIk snap het niet helemaal. Je hebt internetaansluiting, daar zitten 2 verschillende netwerken op geïnstalleerd. De bovenburen zitten op een andere netwerk, of ISP (service provider).\nWat bedoel je precies?\n\nGebruik je een switch of router of ..........?
Link naar reactie
Er zijn routers (al dan niet draadloos) waarbij je \'virtuele netwerken\' of vlan\'s kunt toewijzen. De computers die in een vlan geplaatst worden kunnen niet communiceren met computers uit een ander vlan, ook al bevinden deze vlan\'s zich op dezelfde router. Mogelijk een idee?\r\nZie voor meer info : [URL=\"http://nl.wikipedia.org/wiki/Virtual_LAN\"]http://nl.wikipedia.org/wiki/Virtual_LAN[/URL]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...