Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Tja, kan meerdere fouten betreffen.\nVoordat je verder gaat zou ik eerst uitzoeken of je nog garantie hebt op de computer.\nDaar wordt het probleem dan opglost.\nGeen garantie, maar wel een inboedelverzekering?\nDan kun je het daarop proberen te verhalen, is mij, jaaaaren geleden ook eens gelukt, computer had de geest gegeven na onweer.\nNu zit er een overspannings beveiliging tussen mijn apparatuur.
Link naar reactie
[QUOTE=SimonComfort;332807]overspanningsbeveiliging?! :D \r\n\r\nHet onweert... drie keer per jaar in Nederland?[/QUOTE]\r\n\r\nJa heb ik ook hoor, ben al 2 keer mijn computer eraan kwijt geraakt... 1 keer aan onweer en 1 keer aan een piek in het net, toch wel jammer van die 800+800=1600 euro... ;)
Link naar reactie
[QUOTE=SimonComfort;332961]Aha....... maar bij mij zijn dat er toch echt zo\'n 3 tot 15... :eek:[/QUOTE]\r\n\r\nSimon, als je niks behoorlijks bij te dragen hebt kan je beter niks neerzetten\r\nonweer is wel zeker een hele reële schadekans in nederland.\r\ndat wat de gezamelijke verzekeraars in één maand betalen verdien jij niet bij elkaar in je hele leven.\r\n\r\nen een aardlek houd ook niet alles tegen, heb het zelf meegemaakt dat na een inslag alle aardlek schakelaars er uit lagen.\r\nde telefoon aansluiting was weggebrand en de timer unit van de oven was ook kapot.\r\n\r\nook heeft onderzoek al lang aangetoond dat een stekkerdoos met overspannings beveiliging niet 100% veilig is.\r\nhet hangt van de constructie af hoe veilig hij wel is (lees: verschild per merk) en uiteraard ook waar en hoe de bliksem inslaat
Link naar reactie
[quote=SimonComfort;332961]Aha....... maar bij mij zijn dat er toch echt zo\'n 3 tot 15... :eek:[/quote]\n \nNou, die hebben wij eergisteren al gehad, die 15x\nIn het verleden had ik nooit zo\'n overspannings beveiliging erin.\nWel aardlekschakelaar, was nog een nieuwe installatie ook.\nToch is door onweer mijn toenmalige computer stuk gegaan.\nDe laatste 10 jaar gebruik ik die dingen wel, en er is nog niets stuk gegaan.\nAlle theorie van iedereen die zegt dat het niet helpt, oke, moet ieder voor zich weten, laat mij ze maar lekker gebruiken voor die paar euro.
Link naar reactie
Uhm, een aardlekschakelaar meet de het verschil tussen de fase draad en de nuldraad. Bij bliksem inslag blijft dit gewoon gelijk een aardlek heeft drm geen zin er is geen aardlek :p. (Tenzij daarna je voeding in de fik gaat en kortsluiting maakt). Een overspannings beveiliging helpt wel (tenzij die net naast je huis in een mast slaat en er ff 100000 volt doorheen word gejaagd) omdat die als de spanning te hoog word (ik weet niet precies bij welk voltage) de kringloop verbreekt. Maar goed we gaan nu wel een beetje offtopic.
Link naar reactie
[QUOTE=SimonComfort;332961]Aha....... maar bij mij zijn dat er toch echt zo\'n 3 tot 15... :eek:[/QUOTE]\r\n\r\nalles draait niet om jouw simon. als je niet kan helpen, zet hier dan niks neer, we zien je overal nutteloze berichten neerzetten waar geen hond wat mee opschiet. ik zie nu ook al bij meldingen aan modje dat je niet helpt, maar op veel topics nutteloze dingen neer zet.\r\neen vriendelijk verzoek, zou je daar mee op willen houden?
Link naar reactie
[quote=jim565656;333015]Uhm, een aardlekschakelaar meet de het verschil tussen de fase draad en de nuldraad. Bij bliksem inslag blijft dit gewoon gelijk een aardlek heeft drm geen zin er is geen aardlek :p. (Tenzij daarna je voeding in de fik gaat en kortsluiting maakt). Een overspannings beveiliging helpt wel (tenzij die net naast je huis in een mast slaat en er ff 100000 volt doorheen word gejaagd) omdat die als de spanning te hoog word (ik weet niet precies bij welk voltage) de kringloop verbreekt. Maar goed we gaan nu wel een beetje offtopic.[/quote]\n \nMet het eerste deel ben ik het niet eens.\nIk kan melden dat in ons vorige huis, waar alle bedrading officieel was vernieuwd, met nieuwe groepenkasten, bij hevig onweer, de aardlekschakelaar er bijna altijd uitlag.\nKon je bijna vergif op innemen dat het wel een keer gebeurde.\nOorzaak???\nIs nooit gevonden, omdat een electricien dan tijdens het onweer zou moeten komen meten.\nOnweer kan dus meer stukmaken dan je zou verwachten, stroom-fouten zijn soms niet aantoonbaar.\nOok in ander huis floept de aardlek er wel eens uit, bij onweer, maar dat is nu een zeldzaamheid.\nAch, overal is wel eens wat.
Link naar reactie
Ik reken maar zo: \'menselijke fouten\' (ondeugdelijke installatie is wél een \'groot woord\') zijn nog te \'behappen\' . \r\nBij \'onweer\' noem ik het liever \'onberekenbaar\', \'onvoorspelbaar\' of \'onvoorzien\'). Wie denkt de mens wel dat \'ie is;. \r\nZelfs met kilometers \'bliksemafleiders\' schieten we geen meter op..Ware het weer (waar bliksem óók deel van is) \r\nte beïnvloeden, dan konden we nog iets.. maar als \"Moeder Aarde\" (met dat laagje atmosfeer) boos wordt.... \r\nzijn niet enkel onze dierbare computers, maar wij allemaal het haasje !
Link naar reactie
[QUOTE=LanCah;331392]Hallo,\r\n\r\nIk heb een zeer dringende vraag. De pc is mijn werk. Ik heb hem daarom vaak nodig. Ik zit nu op een pc van iemand anders....\r\n\r\nMijn Zus zat achter de pc toen het begon te onweren. Ze heeft hem daarom ook uitgezet.\r\n\r\nNu denkt ze dat ze de stekker eruit heeft getrokken, toen de pc nog bezig was met afsluiten...\r\n\r\nNu wil ik de pc aanzetten, maar dit lukt niet meer. Het enige lampje dat brandt, als je de stekker in het stopcontact steekt is het lampje, dat brandt als de pc laadt, dus bezig is.\r\n\r\nDit lampje brandt constant. Het lampje dat brandt als de pc aan gaat doet het helemaal niet meer. De pc gaat dan ook niet meer aan.\r\n\r\nIemand een idee wat het probleem zou kunnen zijn??\r\n\r\nAlvast bedankt!\r\n\r\nMvgr. Tom Menke[/QUOTE]\r\n\r\nff om op het probleem terug te komen, de computer is van de stroom af gehaald terwijl windows bezig was met afsluiten.\r\ndat is wat gebeurde.\r\nTom, de computer van de stroom afhalen terwijl windows bezig is met afsluiten, dat probleem ben ik nog niet eerder tegen gekomen.\r\nals alleen het lampje van de hdd nog brand en verder niks meer met de pc aan te vangen is zal je de pc toch even na moeten laten kijken door een specialist.\r\nwellicht is er meer aan de hand dan dat.\r\nsucces.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...