Ga naar inhoud

hoe een netwerk beveiligen


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Nou in feite zorgt de router al voor beveiliging genoeg, wel moet je natuurlijk op beide systemen zorgen voor een goede virusscanner die ook (liefst dagelijks) updates binnenhaalt.\r\nAls je nog veiliger wilt, dan zou je op beide pc\'s ook nog de XP firewall kunnen activeren of een andere firewall gebruiken. Da\'s een beetje dubbelop, maar is wel weer veiliger, het ligt er maar aan hoe veilig dat je het maken wilt, 100% krijg je het nooit dicht, maar een firewall zal je ook wijzen op vreemde verbindingen die naar buiten willen vanaf de pc\'s, zoals bijvoorbeeld trojans of spyware. Het helpt je dan sneller ontdekken dat er iets op je pc zit.\r\n\r\nZonder op de pc\'s iets open te zetten wat zich aan de buitenwereld meld is het vrijwel onmogelijk om via de router op een van je pc\'s te komen.\r\nDaarnaast hebben veel routers ook nog een firewall aanwezig die je kunt aanzetten, daarvoor zou je in het boekje van je router kunnen kijken.
Link naar reactie
Die codes zijn alleen van toepassing als je met een draadloos netwerk bezig gaat, maar daar schreef je niet over dus ging ik er van uit dat je een gewoon netwerk met kabels hebt.\r\nAls je draadloos gaat werken kun je het beste gebruik maken van mac-filtering en WPA codering indien aanwezig anders WEP codering. En dan heb je inderdaad cijfertjes nodig.:)
Link naar reactie
We hebben je toch aangegeven welke beveiliging je moet gaan inzetten?\r\n\r\n[quote]\r\n- WPA (WEP is onvoldoende!) \r\n- MAC-adres filtering \r\n- geen SSID broadcast \r\nEventueel ook een niet-standaard kanaal en het zit OK. \r\n[/quote]\r\nHiermee kun je zowel op het internet als in de handleiding gaan zoeken. Realiseer je dat het hier niet is dat alles uitgekouwd voor je klaar wordt gemaakt, je moet er wel iets zelf voor doen. Dus je krijgt suggesties, gaat dan de handleiding lezen en op het web zoeken, en dan kun je met gerichtere vragen terugkomen. Dus niet na minder dan 24 uur al gaan roepen of iemand toch echt wil helpen.\r\n\r\nEn tja, als je hulp wilt krijgen, dan is het handig om informatie te geven. Je hebt namelijk nog niet aangegeven wat voor draadloze router je hebt? Merk en typeaanduiding bijvoorbeeld.\r\n\r\nEn ga dit maar eens doorlezen:\r\n[url]http://www.tekstenuitleg.net/artikelen/draadloos_netwerk_beveiligen/1[/url]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...