Ga naar inhoud

BiG maakt zichzelf belachelijk vinden jullie ook niet?


Aanbevolen berichten

Tjongejongejonge. Vinden jullie ook niet dat BiG zichzelf regelrecht belachelijk maakt?\r\nVandaar is/was er zo\'n banner te zien boven het cidforum, van BiG dus... De eerste 3 punten noem ik even.\r\n1.) slecht voor pc en console\r\n2.) vaak niet compleet\r\n3.) incl. virussen en spyware.\r\n5.) Levels weg? Pech!\r\n\r\nAls je als organisatie serieus actie wilt ondernemen om het illegaal downloaden tegen te gaan moet je ook de gamers serieus nemen en ze niet allemaal zien als kleuters.\r\n\r\nPunt 1 bijvoorbeeld. Slecht voor pc en console. Grotere onzin komt er toch niet uit? Daar lacht iedereen je mee uit hoor. Illegale games zijn gekraakte versies van legale versies waar alleen de beveiliging uit is gehaald, zoiets kan echt je console of pc niet beschadigen.\r\n\r\nPunt 2. Vaak niet compleet. Ja vroeger misschien ooit eens, in 95% van de gevallen of meer, zijn ze geheel compleet.\r\n\r\nPunt 3. Hahahahaha... het laatste virus wat ik ooit in een spel had, kwam van een Zorro cd en niet uit het spel zelf. In de \"warez scene\" verlies je behoorlijk wat aan \"eer\" als je virus of spyware besmette games verspreid, dus ook dat is een sprookje.\r\n\r\nPunt 5. Dat ligt er aan hoe ze dat bedoelen. Maar het snijdt geen hout. Als het levels zijn die je saved, dat kan met legaal ook gebeuren. Bedoelen ze ermee dat het spel incompleet is en er levels weg zijn door het hacken? Ook dat wat vroeger ooit voorkwam en tegenwoordig hoogst zelden en ALS het al weg is?\r\nEven de vergelijking met legaal. Klopt er iets niet mag je in de meeste winkels maar EEN!!! keer ruilen. Klopt het dan nog niet of klopt dan iets anders niet, dan heb je gewoon pech. En ben je je geld kwijt!\r\nBij illegaal als er iets mis is, kiep je het weg, wacht op een goede release en het kost je niets, dus ook dit is een klinkklaar onzinargument van BiG.\r\n\r\nIk begrijp best wel hun actie, de andere genoemde punten van ze zijn wel goed.\r\nMaar als je 10 punten hebt en 40% (dus bijna de helft) van de argumenten is al simpelweg onjuist en een aantal zelfs buitengewoon lachwekkend, wat denken ze dan nog te bereiken?\r\n\r\nZolang ze de downloaders niet serieus nemen en met fatsoenlijke argumenten komen, worden ze uitgelachen voor wat ze nu ook als logo gebruiken, een dom varkentje.:D\r\n\r\nBen benieuwd hoe jullie hierover denken.
Link naar reactie
  • Reacties 67
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Wat ze proberen is mensen af te schrikken om te beginnen met het gebruik van illegale software.\r\n\r\nOm nog maar even te zwijgen over puntje 3: heel vaak zit er spyware ingebakken bij cracks en keygen en probeer al helemaal niet om met IE naar een crack site te gaan dat overleef je ook niet ;)\r\n\r\nDat wil niet zeggen dat ik minder download e.d. hoor ;)
Link naar reactie
Als je game niet werkt, dan kun je daar gewoon mee terug. Ik ben met mijn NL editie van Beyond Good & Evil ook drie keer terug naar de winkel geweest om te zien of het een fout in de CD was. En elke keer werd hij gewoon omgeruild.\r\nBleek achteraf overigens ook gewoon een fabricagefout te zijn in het CD-tje. Die 24 uur regel die je in winkels ziet geldt als je het spel wilt ruilen voor iets anders, niet als er echt iets mankeert aan het spel. In dat laatste geval heb je immers gewoon garantie op de software. Staat in het boekje...\r\n\r\nIk ben het met je eens dat BIG een beetje zijn doel mist, maar in principe ben ik het wel met ze eens. Mijn games zijn gewoon gekocht, en geloof me, ik heb hier héél véél CD-tjes liggen.
Link naar reactie
[quote=JohnL]Als je game niet werkt, dan kun je daar gewoon mee terug. Ik ben met mijn NL editie van Beyond Good & Evil ook drie keer terug naar de winkel geweest om te zien of het een fout in de CD was. En elke keer werd hij gewoon omgeruild.\r\nBleek achteraf overigens ook gewoon een fabricagefout te zijn in het CD-tje. Die 24 uur regel die je in winkels ziet geldt als je het spel wilt ruilen voor iets anders, niet als er echt iets mankeert aan het spel. In dat laatste geval heb je immers gewoon garantie op de software. Staat in het boekje...\r\n\r\nIk ben het met je eens dat BIG een beetje zijn doel mist, maar in principe ben ik het wel met ze eens. Mijn games zijn gewoon gekocht, en geloof me, ik heb hier héél véél CD-tjes liggen.[/quote]\r\n\r\nBen het wel met je eens hoor, maar ik vind het ook niet normaal dat een spel 60 euro moet kosten.\r\nHet laatste nieuws is dat dat straks 90 euro gaat worden, sorry hoor maar 200 oude guldens voor een computerspel, daar wordt ikke niet blij van.\r\n\r\nNou heb ik echt een top salaris ^o) maar je denkt toch niet serieus dat ik dat 90 euri\'s ga uitgeven aan een computerspelletje hoop ik.\r\n(60 trouwens ook niet)\r\n\r\nDus als de fabrikanten de spellen betaalbaar maken (verkopen ze er gelijk meer van) en de haagse bluf wat meer met hun grafklauwtjes van mijn salaris afblijven, kan en ga ik orginele spellen kopen. (is ook weer goed voor de economie :mrgreen: )
Link naar reactie
@JohnL: Dat is boffen dan, ik kan hier bijv. bij diverse filialen van Bart Smit terecht en daar maakt het niet uit of je het spel omruilt omdat ie het niet doet of dat je iets anders wilt, je mag maar 1x omruilen.\r\nGelukkig is dat dan niet overal zo. Toch lijkt me dat ze meer kunnen verdienen en minder illegaal gedownload zal worden als de spellen meer normaal geprijst zouden zijn.\r\nVaak genoeg kom je ook games tegen die 60 euro of meer kosten en achteraf niets blijken te zijn of je hebt ze al in 2 uur uitgespeeld, nou dat is wel een beetje duur dan voor 2 uur plezier.\r\nAnyway, als we het punt van omruilen dan weglaten blijven er nog 3 punten over. Ze spreken namelijk over games en niet over cracks en tegenwoordig worden de games al compleet gehacked geleverd, zelden of ooit moet je nog een crack zelf zoeken en zit de spyware dus ook in de crack, niet in de illegaal gedownloade game.\r\n\r\nIn principe ben ik het ook wel met ze eens en begrijp uiteraard ook dat fabrikanten, al dan niet middels een organisatie als BiG of Brein hun produkt(en) willen beschermen, dat is normaal.\r\nMaar het probleem is gewoon dat als je dit probeert te doen, door de warez scene en hun deskundigheid te onderschatten en met onzinargumenten of punten gaat komen die nergens op slaan, sla je gewoon de bal meteen al behoorlijk mis.\r\nAlleen al punt 1 wat ze notabene ook nog als punt 1 noemen is buitengewoon lachwekkend en denigrerend t.o.v. de intelligentie van de mensen die je wilt bereiken en heeft zodanig dus al een averechts effekt want de meesten beginnen dan al te lachen en lezen de rest niet eens meer, terwijl de net belangrijke punten pas op 4 en 6 t/m 10 komen.\r\nDeze hadden ze veel beter vooraan kunnen zetten en die onzin van punt 1 weglaten.\r\n\r\nZonde van het geld en hun in feite goede bedoeling want je word al niet meer serieus genomen voordat je echt begonnen bent.\r\n\r\n@Snappie: helemaal mee eens, dat is hetzelfde probleem wat de muziekindustrie ook heeft.\r\nHou de prijzen maar lekker kunstigmatig hoog, dat werkt illegaliteit alleen maar meer in de hand.
Link naar reactie
[quote=BlackTiger]Zolang ze de downloaders niet serieus nemen en met fatsoenlijke argumenten komen, worden ze uitgelachen voor wat ze nu ook als logo gebruiken, een dom varkentje.:D\r\n\r\nBen benieuwd hoe jullie hierover denken.[/quote]\r\n\r\nNou kan best wel een eindje met je meegaan maar ik vind het heel jammer wat je over het varkentje zegt.\r\nHet is precies zoals het Reintje schrijft....
Link naar reactie
Het is ronduit belachelijk wat er gebeurt in de software branché. \r\n\r\nLaat ik voor op stellen dat ik best wel legale versies heb, maar het is wat Snappie schrijft, dat spelletjes en besturingssystemen of applicatie software\r\nidioot duur zijn voor de normale mens om aan te schaffen.\r\n\r\nDus wat gaat een mens doen, sie zoekt naar een alternatief, het alternatief is illegaal downloaden van software die beschikbaar word gesteld door medegebruikers, die de programma\'s hebben. \r\n\r\nAls ik even terug kijk naar mijn tijd in Nederland. Een Windows XP Media Center Edition kostte mij in de winkel rond de € 100,00. Gezien ik een alleen staande vader ben, is dat in deze pleuro maatschappij niet meer mogelijk omdat uit te geven voor een programma wat je maar 1 x op je pc zet. Net als een Office programma van Micro$soft kost je dik 200 tot 300 euro. Belachelijk gewoon. Dus word downloaden van \"illegale software\" wel de enige optie, voor mensen met een lager budget. \r\n\r\nNeem nu de hele muziek cd wereld in Nederland. Voor een nieuwe audio cd betaal je rond de 40 euro in nederland. Deze zelfde cd kost mij in de US nog geen 15 euro.(omgerekend) Nederland is 1 van de duurste landen als het om muziek cd\'s gaat. Gelul over het feit dat het gaat om de kosten dat een cd gemaakt moet worden en de rechten die er op staan. Waarom kan het in US dan wel stukken goedkoper. nederland slaat nog steeds een slaatje uit deze handel. En de nederlander is zo gek om naar de Free Record Shops en the Fames te stappen om de nieuwste muziek aan te schaffen. \r\n\r\nDan wordt er gezegd dat de artiest er nix meer aan verdient als de muziek op het internet gezte word en gratis is af te halen. De reinste bullshit. Want wat verdient een artiest als hij een optreden doet voor de televisie of ziojn clipje word afgespeeld op MTV of TMF. \r\nMicro$oft idem dito, wat deze verdient aan haar product is belachelijk, bedrijven betalen zich helemaal scheel aan licenties. Dus wat de thuis gebruiker doet met een ïllegale\" versie van een besturings systeem, dat zal toch niet opgemerkt worden door Micro$oft. \r\n\r\nEn dan die bangmakerij van BIGweb, dat is echt iest voor Kopspijkers om een paarse krokodil weg te geven. \r\nGebruiekn ze Peter R. de Vries om het wat angstaanjagender te maken. Nou echt hoor, ik poep in mijn broek............NOT 8-)\r\n\r\nSinds het internet en het mogelijk maken van downloaden en toe eigenen van software en muziek, heb ik al jaren niets meer gekocht. Om maar in de termen van\r\nMedia Markt te praten \r\n\r\n \"Ik ben toch niet gek\"
Link naar reactie
[quote=BlackTiger]Tja.. hmmz... maar waarom zou een varkentje dan slim zijn? Ik heb er nog geen gezien. Maar ach... omdat jullie het zo aardig voor dat diertje opnemen zal ik mijn uitspraak \"dom varkentje\" bij deze weer intrekken. (B) :mrgreen:[/quote]\r\n\r\nToch is het zo. Daarom is het ook zo verschrikkelijk zoals ze in de bio-industrie gehouden worden (cry) \r\nIn Amerika was een varkentje die haar eigenaars leven heeft gered door \'dood\' op de weg te gaan liggen terwijl die eigenaar dus met een hartaanval [o.i.d.] in huis lag.\r\nDit deed het varkentje ettelijke malen totdat eindelijk een auto stopte en met het varken mee liep (Y) :d
Link naar reactie
Dat was inderdaad een slim varkentje Modje. Trouwens ook dat varkentje van die kinderfilm, ben de naam even kwijt, maar was een hele leuke film. Heb inmiddels al ontdekt dat je een groot dierenliefhebber bent.:)\r\n\r\n@Gekwordikervan: Yep, dat is gewoon het grote probleem. Nu vind ik 100 euro voor een Operating System wel redelijk want het is de bedoeling dat je dat ook enkele jaren gebruikt en het bestuurt ook alles voor je. Maar als je dan naar prijzen gaat kijken van dingen als Office of andere zaken, dat is belachelijk duur.\r\nAls je weet dat een cd bij het persen nog geen 30 cent kost en in de winkel uiteindelijk 40 euro, dan weet je ongeveer wat er op verdient word bij de perser, de uitgever (vooral die) en dan nog de winkelier, waarbij de winkelier niet zo\'n grote marge er op heeft.\r\nNatuurlijk lijdt M$ wel verlies op illegale versies en ook de game en software makers, maar het probleem word altijd veel te veel overschat. Vaak zeuren ze om \"honderduizenden euro\'s verlies\" van bijv. bepaalde software, terwijl men niet van een zo groot verlies kan spreken omdat de meeste mensen die het illegaal hebben, het niet zouden kopen als het alleen legaal te krijgen zou zijn gewoon omdat het te duur is.\r\nIk heb ook een Officepakket, een legale corporate edition. Maar als ik die niet had en niet illegaal kon krijgen, dan ging ik het ook niet kopen, veel en veel te duur. Met Wordpad kan men ook brieven schrijven, en wil men meer, kan men bijv. een pakket als OpenOffice gebruiken, voor thuis is dat prima.
Link naar reactie
[quote=BlackTiger]Ja dat staat in hun logo. Ik weet ook de betekenis van woorden, maar ik schreef in eerste instantie \"dom varkentje\" omdat ik de mensen van BiG nu ook weer niet voor \"dom varken\" wil uitmaken, dat leek me een beetje te bot.[/quote]\r\nOk, helemaal duidelijk.\r\nMaar we mogen het wel denken, niet dan. :lol: \r\nZe jagen op het downloaden, net zoals 30 jaar geleden op het kopieëren op cassettes. Ze denken dat de verkopen dan weer omhoog gaat. Ik denk niet dat de verkopen stijgen. CD\'s en ook DVD\'s zijn gewoon veel en veel te duur. Ik weet ook niet waarom zij (popartiesten, platenmaatschijpijen, etc.) miljonair moeten worden van \"arme\" mensen.
Link naar reactie
[quote]Als je weet dat een cd bij het persen nog geen 30 cent kost en in de winkel uiteindelijk 40 euro, dan weet je ongeveer wat er op verdient word bij de perser, de uitgever (vooral die) en dan nog de winkelier, waarbij de winkelier niet zo\'n grote marge er op heeft.[/quote]\r\n\r\nDit klopt natuurlijk niet helemaal.... Er staat ook nog iets óp de CD. Het is normaal dat ontwikkelingskosten op de klant worden doorberekend en die zitten niet in die 30 cent.\r\nNeemt niet weg dat je met een normaal inkomen - laat staan met een beneden modaal inkomen - niet aan deze leuke hobby kan meedoen. Dus als er dan alternatieve wegen op je pad komen......\r\n\r\nDe gemiddelde bezoeker hier zal vinden dat het not done is al je er ook nog es een handeltje in begint. Dan hebben we het over een hele andere categorie leechers.....\r\n\r\n\r\n[quote]Staat het varkentje in hun logo of zo?[/quote]\r\n\r\n@Kater: Scrol maar es naar beneden. Richt heeft een B.I.G. plaatje geplaatst. (BIG staat overigens voor Ban Illegale Games; je moet hier toevallig nederlands denken... ze hebben gewoon een big genomen als logo).
Link naar reactie
Correct Reintje. Ik bedoelde met die 30 centen ook uitsluitend de kosten van de lege cd.\r\nDaar komen natuurlijk de kosten van het persen bovenop, maar dat valt reuze mee. Dat weet ik nog van uit de tijd dat kennissen van me eens grote aantallen hebben laten persen.\r\nIn die tijd kon je rekenen dat de totale perskosten, incl. doosje en kleurenhoesje op nog geen 5 gulden per stuk kwamen. Met zwart/wit hoesje nog goedkoper zelfs.\r\nHet zal nu waarschijnlijk 5 euro zijn. Blijft 35 euro over. Daarvan gaat een deel naar de Buma, een klein deel naar de verkoper en een behoorlijk deel naar de uitgever en dan uiteraard nog groothandel en uiteindeijk 19% b.t.w.\r\nDe ontwikkelingskosten zitten er ook bij, die zijn ook niet goedkoop, maar als je die gaat verdelen over een x aantal duizend cd\'s, ben ik benieuwd of we dan nog spreken over meer dan een euro per cd.\r\n\r\nHoe dan ook word blijft de basis hetzelfde, de uiteindelijke prijs, zeker v.w.b. software en games word voor de consument te hoog en dat is helaas de oorzaak van het zoeken naar alternatieven.\r\n\r\n@Kater: dat klopt, ze jagen er op, al sinds de videoband. Maar het kan niet gestopt worden, en het resultaat zie je dan ook altijd weer verschijnen want dat is hier altijd hetzelfde. Heffingen op cassetebandjes, daarna heffingen op videobanden en nu heffingen op cd\'s en dvd\'s. Helpt het? Nah... een druppel op de gloeiende plaat en een beetje slim iemand koopt fijn zijn lege media over de grens en zeker in deze tijd van internet.\r\nGevolg: NL leveranciers beklagen zich weer want de verkoop van lege media daalt.\r\nMede oorzaak: de fabrikanten die toch steeds weer mooie dingen uitvinden (videorecorders, cd- en dvdschrijvers etc.) waardoor gebruikers mogelijkheden krijgen.\r\n\r\nMen zal er dus nooit van af komen want iedereen verdient er aan. Wordperfect speelde daar vroeger goed op in en is daar toendertijd groot mee geworden.\r\nHet is alleen jammer dat alleen de gebruikers de schuld krijgen, terwijl de fabrikanten en veel leveranciers er ook aan mee werken of het zelfs mogelijk maken. Dit probleem zal ook nooit opgelost worden, ze kunnen alleen proberen het in te perken. Ik koop ook wel eens een game als ik het echt mooi vind en de moeite waard. Maar dan wacht ik tot het een jaartje of 2 oud is, en de prijs gehalveerd. Tot die tijd maak ik ook gebruik van de alternatieven, en zeker met deze regering, neem het de mensen eens kwalijk? Vooral mensen met lage inkomens.....
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...