Ga naar inhoud

Live Chat via IRC !


anoniem

Aanbevolen berichten

Altijd al eens live off-topic willen chatten? Kan, via IRC ! [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=136151]Klik hier[/url] voor een complete uitleg van IRC. Ondanks het grote aantal leden op dit forum wil het door ons opgezette channel niet echt vlotten, omdat men even komt kijken en binnen een paar minuten weer weg is. Ik stel daarom voor om te beginnen met een live chat op een gezet tijdstip: 20:00 tot 22:00 uur. Probeer allemaal zo rond 20:00 uur op #off-topic te zijn, en blijf dan even hangen, niet 2 minuten, maar gewoon een paar uur, er komen vanzelf meer mensen langs, en dan wordt het nog eens gezellig ! Voor de mensen die mIRC hebben kunnen [url=irc://irc.sorcery.net/off-topic]HIER[/url] klikken. Ik heb net even getest, en dit werkt ook voor degenen die [url=http://www.silverex.org/news/]Silverex[/url] hebben geinstalleerd.* Silverex is een fork van good old X-Chat, download [url=http://www.silverex.org/download/]HIER[/url] je gratis X-Chat versie. Voor de mensen die geen client hebben maar wel even willen komen kijken kunnen gebruik maken van de [url=http://www.sorcery.net/component/option,com_wrapper/Itemid,416/index.php?option=com_wrapper&Itemid=416]Chat Now[/url] service van Sorcery.net. Vul bij "Channel" #off-topic en bij "Nickname" je naam in. Aangezien Sorcery.net redelijk groot is kan het zijn dat je naam al bezet is, vul in dat geval even een cijfertje achter je naam in. Ikzelf ben op IRC gewoon bekend als Phrea, en als die inactief is kun je Pb2 [staat gewoon voor Phrea Box 2] aanspreken. Is ook die niet actief, dan slaap ik nog. [img:69c710b198]http://squaries.phrea.com/thumbs.gif[/img:69c710b198] Deze post kan van tijd tot tijd nog wat veranderen om hem evt duidelijker te maken. Ik zit zelfs [ja ja !!] te denken aan een kleine faq/howto maar dat komt later wel. Voor nu wens ik iedereen die het aandurft veel chat plezier en tot op #off-topic! Channel informatie: [b:69c710b198]Server: irc.sorcery.net Channel: #off-topic[/b:69c710b198] * werkt niet alleen met silverex, maar werkt iig ook vanaf X-Chat 2.0.10c [de [laatste gratis Win32] versie die ik draai atm op 1 van mijn computers] Silverex is een [b:69c710b198]gratis[/b:69c710b198] fork van het tegenwoordig niet meer geheel gratis zijnde [url=http://www.xchat.org/]X--Chat[/url].
Link naar reactie
[quote:cecc244db0="NoepZor"]Ja werkt echt goed chatten via de browser, binnen 5 seconden een disconnect :x[/quote:cecc244db0] Dan ff opnieuw inloggen, normaliter is het redelijk stabiel, maar lang niet zo stabiel als een echte client. De gemiddelde IRC client is een paar meg groot en is geen aanslag op je systeem dus het is het proberen waard zonder dat je bang hoeft te zijn dat het diep in je os gaat zitten. #off-topic, de service [door vrijwilligers nogwel] die *wel* goed werkt ! Haha, leuke slogan. ;)
Link naar reactie
  • 2 maanden later...
  • 1 maand later...
Ik heb in de loop der tijd zeker [b:05f8848fe3]20[/b:05f8848fe3] mensen voorbij zien komen, waarvan het gros even 1 minuut blijft en dan weer weggaat. Men denkt dat we binnen 10 seconden reageren, maar dat is vaak niet het geval omdat IRC bij de meesten gewoon altijd open staat maar we er niet altijd zijn. Net als ICQ/MSN/etc he.
Link naar reactie
  • 4 maanden later...
[quote:47ba3598e3="NoepZor"]Ja werkt echt goed chatten via de browser, binnen 5 seconden een disconnect :x[/quote:47ba3598e3] Ik gebruik opera, waar de Chat geïntegreerd is. En ik word wel is gedisconnect maar dat is niet door de browser, eerder doordat ik tegen me adapter aan shop perongeluk (?). Misschien een idee om over te stappen ;) Nou iig, als er nou is wat meer mensen naar de chat komen kan je er echt een hele leuke "comunity" van maken :)
Link naar reactie
  • 4 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...