Ga naar inhoud

NTLDR is missing


anoniem

Aanbevolen berichten

Zit eigenlijk nooit meer op mijn oude laptop, maar nu wil ik hem gebruiken. Maar komt dit ervoor te staan: NTLDR is missing Press any key to restart Doe ik dat komt er: SiS191 UNDI, PXE-2.1 Copyright SIS Corporation Sisi191 PXE BootROM v1.3 Hook INT19 PXE-E61: Media test failure check cable PXEM0F: Exiting Sisi191 PXE Bootrom Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key Druk je op iets komt hetzelfde ervoor staan, heb weinig verstand van zulke dingen misschien kunnen jullie me op weg helpen. Heb Windows XP en het merk van laptop is ASUS.
Link naar reactie
Windows heeft NTLDR nodig om op te kunnen starten. Je krijgt de melding "NTLDR is missing" als dit om wat voor reden dan ook niet gevonden kan worden. Er liggen twee redenen voor de hand: 1) De harde schijf is stuk. Het is dan natuurlijk logisch dat NTLDR niet gevonden kan worden 2) Er zit een externe USB schijf, of een memory stick aan in een van de USB poorten. De meeste PC's proberen dan op te starten vanaf USB en hier is NTLDR natuurlijk ook niet aanwezig. De dingen die je hierna ziet, is dat de computer probeert op te starten vanaf het netwerk. Dit heet PXE boot en wordt vaak gebruikt om een computer vanaf het netwerk van een Windows installatie te voorzien. Hier heb je een deployment server voor nodig, zoals Altiris of Windows Deployment Services...
Link naar reactie
http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=215713&highlight=ntldr+missing http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=215617&highlight=ntldr+missing http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=211558&highlight=ntldr+missing http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=207923&highlight=ntldr+missing succes !
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...