Ga naar inhoud

Kieskeurig.nl

2615 weergaven

Een bijkomend kwaad van alle huishoudelijke apparatuur is dat overal snoeren aan zitten. Deze snoeren liggen vaak in de weg, zijn soms te kort, kortom onhandig! Van veel apparatuur komen daarom ook draadloze varianten op de markt. Zo ook van strijkijzers.

 

DSC08571.thumb.JPG.5f508b1ceb6d8e6a1c2c46dd28bc41e3.JPGEen draadloos strijkijzer werkt eigenlijk precies hetzelfde als een gewoon strijkijzer. Het verschil zit hem in de stroomtoevoer. Bij een bedrade strijkijzer wordt continu stroom toegevoerd door middel van het snoer. Bij een draadloos strijkijzer wordt stroom toegevoerd door middel van een laadstation. Het laadstation is dus uiteraard wel bedraad.

 

Het laadstation zet je op de strijkplank en het snoer doe je in het stopcontact. Je zet het strijkijzer aan en stelt de juiste warmte in. Zodra het strijkijzer warm genoeg is, kun je beginnen met het strijken van het wasgoed. Na een aantal tellen verliest het strijkijzer zijn warmte en zal hij gaan piepen. Op dat moment moet het strijkijzer weer kort op het laadstation worden geplaatst. Na enkele tellen is het strijkijzer weer klaar om verder te strijken.

 

Je went snel aan het gebruik van een draadloze strijkijzer. Zelf heb ik er ook een en elke keer als ik een baan heb gestreken en het wasgoed moet verschoven worden op de strijkplank, zet ik het strijkijzer op het laadstation. Daardoor ben ik vaak het piepen van het strijkijzer voor en verlies ik nooit tijd aan wachten tot het strijkijzer weer warm genoeg is.

 

Wat zijn de voor- en nadelen?
Voordelen:

- Je bent minder afhankelijk van een stopcontact.

Het is van belang dat het snoer de afstand van het laadstation tot het stopcontact redt, maar je hoeft geen rekening te houden met een marge voor bewegingsvrijheid.
 

- Je hebt meer bewegingsvrijheid.
Doordat er geen snoer aan het strijkijzer zelf zit, kun je moeiteloos alle hoekjes van het wasgoed glad strijken.
 

- Je trekt geen nieuwe kreukels met het snoer.
Met een bedraad strijkijzer komt het wel een voor dat je met het snoer weer kreukels in de kleding trekt tijdens het strijken. Daar heb je met een draadloze strijkijzer geen last van.


Nadelen:

- Je moet soms tussendoor laden.

Het strijkijzer moet tussendoor worden bijgeladen om hem warm genoeg te houden. Daardoor moet je soms tijdens het strijken door even wachten tot je het strijkijzer weer van het laadstation kan halen en verder kan met strijken.

 

- Het is even wennen.

Als je bent gewend om te strijken met een bedrade strijkijzer dan zet je deze vaak tussendoor verticaal op de strijkplank. Het snoerloze strijkijzer moet je in plaats daarvan even terug zetten op het laadstation.

 

Voor mij wegen de nadelen niet op tegen de voordelen en ben blij met mijn draadloze strijkijzer. Al vind ik het ook niet erg om met een goede bedrade stoomgenerator te strijken.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...