Ga naar inhoud

Smartphone-foto's printen - Welke opties heb je?


Kieskeurig.nl

4257 weergaven

Op internet vind je veel diensten die je kant-en-klare fotoboeken laten bestellen. Je hoeft de beelden alleen maar te uploaden, de indeling te bepalen en te wachten tot het resultaat op je deurmat ploft. Toch hoef je het printen van de foto's op je smartphone niet aan professionals over te laten, je kunt het ook gewoon zelf! Zeker na het lezen van de tips in dit artikel.

Smartphonecamera's zijn vandaag de dag enorm veelzijdig. Grote kans dus dat je de mooiste beelden voor later wilt vereeuwigen. Anders verdwijnen ze ergens in een map op je computer of in de cloud, waar ze gauw in de vergetelheid raken. Door je favoriete kiekjes af te drukken, heb je een tastbare herinnering in handen. Leuk voor je eigen verzameling, of om weg te geven aan een vriend(in) of familielid! 

app.jpg.0cf5c6989fbd883bd1c0234954dc514c.jpgAll-in-one-printer met wifi

De eerste vraag is hoe je foto's eigenlijk van je mobiele telefoon naar je printer stuurt. Het was altijd de norm om de beelden eerst naar je pc over te zetten, bijvoorbeeld door het toestel via usb aan te sluiten. Tegenwoordig hoeft dat veelal niet meer, omdat de meeste printers met wifi zijn uitgerust. Een computer of laptop hoeft dan niet meer als 'tussenpersoon' te dienen. Wil je een nieuwe printer aanschaffen en zeker weten dat deze wifi aan boord heeft, selecteer deze functie dan in onze prijsvergelijker. 

Veel printerleveranciers bieden hun eigen print-apps voor smartphones aan. Zorg dat zowel je mobieltje als de printer met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden. Daarna start je eenvoudig een printopdracht vanuit de bijbehorende app. Vaak bieden ze ook enkele simpele fotobewerkingsopties, zodat je snel een geinige tekst of een sfeervol filter toepast. 

Welke papiersoort?fotoprinter.jpg.9c898d33526e876d3e8277cd7ccd0b5a.jpg

Foto's zijn in allerlei formaten af te drukken, maar de meest gebruikelijke afmeting is 10 x 15 centimeter (A6). Controleer eerst of deze maat papier wel in je printer past, of houd hier rekening mee bij de aanschaf van een nieuw exemplaar. Daarna kun je op zoek naar geschikt fotopapier. Uiteraard kun je foto's ook op 'normaal' printpapier afdrukken, maar de kleuren blijven dan wat flets. Fotopapier heeft vaak een glanzende (glossy) coating, wat er veel mooier uitziet. Wil je dit effect juist niet, ga dan voor mat fotopapier.

All-in-one-printer of een fotoprinter?

Een fotoprinter is - jawel - specifiek toegespitst op het afdrukken van foto's. Ze gebruiken cartridges met meer kleurvariaties en printen op een hogere resolutie, zodat het resultaat er des te beter uitziet. Wil je af en toe eens een fotootje afdrukken, dan is zo'n professionelere printer wellicht niet de hogere investering waard. Maar wil je er serieuzer werk van maken, dan is is de meerprijs zeker te verantwoorden.

canon.jpg.b3ca27fe8046bb37eeb6a7625fa3d212.jpgMobiele fotoprinter kopen

Dat er veel vraag is naar het printen van smartphonefoto's, is ook gadgetfabrikanten niet ontgaan. Daarom is de laatste jaren de mobiele fotoprinter enorm in opkomst. Bekende producten zijn de Sprocket van HP en de Canon Zoemini. Ze werken heel eenvoudig, namelijk door ze via bluetooth aan je telefoon te koppelen. Vaak hoef je ze niet eens op een stroombron aan te sluiten, ze werken op een interne accu.

Bij dit soort printers hoef je je geen zorgen te maken om de juiste papiersoort en de inkt raakt ook nooit op. Je koopt er daarentegen fotovelletjes bij die speciaal voor jouw type printer zijn gemaakt. Alle informatie die nodig is voor een printje, is reeds in dit papier verwerkt. Een nadeel is echter dat deze pakjes behoorlijk prijzig kunnen uitvallen. Aan jou de keus!

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...