Ga naar inhoud

Kieskeurig.nl

4461 weergaven

Op het moment zijn er vele verschillende typen stofzuigers verkrijgbaar. Onder andere de zakloze stofzuiger. De naam zegt het al, het gaat hier om een stofzuiger waar je geen stofzuigerzak in hoeft te plaatsen. In plaats daarvan wordt het opgezogen stof en vuil opgevangen in een uitneembare opvangbak/stofemmer. Na het stofzuigen kan de stofemmer in de prullenbak of container worden geleegd.

 

De PowerCyclone technologie

Zakloze stofzuigers bevatten een PowerCyclone technologie. Deze technologie bootst een kleine wervelwind na in een apart gedeelte van de stofemmer. Op deze manier worden de stofdeeltjes van de lucht gescheiden. De lucht verlaat daarna door het filter de stofzuiger en het stof komt in het andere gedeelte van de stofemmer terecht. Door deze techniek blaast de zakloze stofzuiger schone lucht uit en behoud de stofzuiger zijn zuigkracht. Dit in tegenstelling tot de zuigkracht van een stofzuiger met zak. Daar neemt de zuigkracht af naar mate de stofzuigzak voller raakt, omdat de opgezogen lucht altijd door de stofzuigerzak gevuld met stof en vuil heen moet.

DSC08518.thumb.JPG.b50026a569897267262217b8542096f6.JPG

 

Schoonmaken stofemmer

De stofemmer kan na het legen worden schoongemaakt met warm water en een sopje. Het is van belang dat je de onderdelen goed afdroogt / laat drogen voordat je de stofzuiger opnieuw gebruikt, anders blijft de stof aan de nog natte gedeeltes plakken en hoopt het zich op.

 

Voor- en Nadelen

Het nadeel van een zakloze stofzuiger is dat bij het legen van de stofemmer een deel van het stof weer in de lucht terecht kan komen. Om deze reden kun je ervoor kiezen om de stofemmer buiten in de container te legen in plaats van binnen in de prullenbak.

De voordelen van een zakloze stofzuiger zijn dat het kostenbesparend en duurzaam is. Kostenbesparend, omdat je geen stofzuigerzakken hoeft aan te schaffen. Duurzaam, aangezien je geen wegwerp stofzuigerzakken gebruikt en hierdoor dus minder afval produceert. Daarnaast is het handig dat alle zakloze stofzuigers (die ik ken) een transparante stofemmer hebben. Op deze manier kun je altijd zien hoe vol de afvalemmer zit en weet je wanneer hij moet worden geleegd.

Tot slot zuigt iedereen wel eens iets per ongeluk op. In een stofzuiger met zak is het onbegonnen werk om bijvoorbeeld een oorbel terug te vinden. Je kan dan met moeite net met 2 vingers in de stofzuigerzak voelen of je nog iets kan vinden.

In de zakloze stofzuiger kost dit totaal geen moeite. Vaak zie je de onterecht opgezogen spullen al van buitenaf in het reservoir zitten, of komt het niet eens omhoog door de PowerCycloon. Dan heb je mazzel, want dan is het item nog niet gemengd met het stof en vuil.

Daarnaast is de stofemmer breed genoeg om met je hand in de stofemmer te zoeken naar het onterecht opgezogen item. Als uiterste middel kun je het reservoir leeggooien op een oude krant om het item te zoeken. Daarna wel weer even stofzuigen om alle vervlogen stof weer op te zuigen.

 

  • Like 1

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...