Ga naar inhoud

Kieskeurig.nl

8775 weergaven

De zomer komt er weer aan, voor veel vrouwen betekent dat volop ontharen voor mooie gladde benen en oksels. Het is een terugkomend fenomeen waar volgens mij geen enkele vrouw graag haar hobby van maakt. Om te ontharen zijn tegenwoordig tal van manieren, elk met zijn eigen voor- en nadelen. 
 

Thuis ontharen
Ontharen kan zowel thuis als in de salon. Hierin zit ook een overlap, zoals bij IPL en waxen, dit kan zowel thuis als in de salon. In deze blog beperk ik me tot de manieren om thuis te ontharen.
 

Scheren
De meest gekozen manier om thuis te ontharen is scheren. Dit kan met ‘normale’ scheermesjes of met wegwerp scheermesjes. Dit is een snelle en relatief goedkope manier om van de haren af te komen. Na het scheren met een scheermes kan de huid wat droger zijn of zelfs geïrriteerd. Verzorg je huid daarom goed na de scheerbeurt. Omdat je de haartjes afscheert tot aan de huid, groeien de haartjes binnen enkele dagen terug.DSC08830.thumb.JPG.07755a0044b218c803bf86f0274dec63.JPG


Ladyshave
Een andere manier van thuis ontharen is scheren met een ladyshave. Het grote voordeel is dat hiermee de kans op scheerwondjes nihil is. Ook met deze methode komen de haartjes binnen enkele dagen terug.
 

Epilator
Ook zijn er epileerapparaten. Zo’n apparaat ziet eruit als een ladyshave, maar dan met een kop van kleine ‘pincetjes’. Het bootst het epileren met een pincet na, maar dan in veelvoud. Handig hieraan is dat de haartjes met haarzakje en al worden verwijderd. Hierdoor duurt het langer voordat haren terug groeien. Daarnaast vermindert het aantal haren bij teruggroei en zijn de haren die terug groeien zachter en smaller. Een nadeel is dat het wat langer duurt en niet altijd alle haartjes pakt. Daarnaast kan het pijnlijk zijn, dit hangt ook af van de te epileren plek.   
DSC08831.thumb.JPG.9462502064509e85c776b808f147e064.JPG

Ontharingscrème 
Een manier om pijnloos te ontharen is ontharing crème. Dit is een makkelijke manier van ontharen. Je smeert de te ontharen plek in met de ontharing crème, laat het intrekken en haalt het daarna met een spateltje weg of spoelt het af onder de douche. De huid is daarna lekker zacht. Vaak stinkt deze ontharingscrème wel en groeien de haartjes snel weer terug.
DSC08832.thumb.JPG.3dce0b2a616dfdb98d735f3de23b2c65.JPG

IPL apparaat
Voor langdurige ontharing kun je ook gebruik maken van een IPL apparaat. Hiermee kun je lichaamshaar verwijderen door middel van lichtpulsen. Bij IPL behandeling thuis komt hiermee het haarzakje in de ‘rustfase’. Hierdoor blijft het haar tot enkele weken weg en moet je regelmatig behandelen zoals in de beschrijving van het apparaat is aangegeven. In de salon is de sterkte van de lichtpuls sterker en wordt het haarzakje niet in de rustfase gebracht, maar vernietigd waardoor de haar niet meer terug groeit.
 

Waxen
Tot slot de pijnlijkste manier van ontharen, waxen. Het grote voordeel aan waxen is, dat de haartjes langer wegblijven dan bij scheren, zo’n 2 tot 3 weken. Ook bij deze ontharingsmethode zijn de haartjes die terug groeien zachter en dunner. 

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...