Ga naar inhoud

Kieskeurig.nl

1525 weergaven

Er zijn veel verschillende manieren om te ontharen. Voorbeelden zijn scheren met een scheermes of ladyshave, ontharingscrème, waxen of harsen, laser ontharen, IPL ontharen en epileren. Waar epileren met een pincet wellicht wat lang kan duren, zijn al enkele jaren geavanceerde epilators verkrijgbaar.

 

Hoe werkt een epilator?

Een epilator is een elektrisch apparaat, waarvan de kop bestaat uit een soort ronddraaiende pincetkoppen of schijven. Tijdens het draaien gaan deze pincetkoppen open en dicht en blijft de kop ronddraaien, op deze manier wordt ongewenst haar uit het lichaam getrokken.

DSC08569.thumb.JPG.77ef4ca72066eb53dcfa845ab63377fd.JPG

Er zijn bedrade epilators, die werken alleen zolang ze aan een snoer hangen. Daarnaast zijn er ook epilators die je op kan laden en zonder snoer kan gebruiken. Zonder snoer geeft natuurlijk veel meer bewegingsvrijheid.

 

Tot slot zijn er epilators voor nat of droog gebruik. Het voordeel van epileren onder de douche is dat de huid zich ontspant en de poriën zich openen. Hierdoor is het epileren makkelijker en minder pijnlijk.

 

Wat is het effect van ontharen met een epilator?

Bij het gebruik van een epilator worden de ongewenste haartjes stuk voor stuk uit de het lichaam getrokken. Omdat de haartjes meestal vanaf de wortel worden meegetrokken, duurt het langer voordat de haartjes terug groeien, gemiddeld 3 weken. Bij langdurig gebruik van een epilator groeien sommige haartjes dunner terug en sommige zelfs helemaal niet meer. Hier zijn echter wel heel wat epileersessie voor nodig, en heel veel geduld.

In tegenstelling tot scheren met een scheermes, pakt een epilator namelijk niet in een keer alle haartjes, waardoor epileren langer duurt. Zelf combineer ik om deze reden epileren en scheren. Eerst epileer ik en daarna haal ik de overgeslagen haartjes weg met een scheermesje of ladyshave.

 

Voor welke lichaamsdelen kan een epilator worden gebruikt?

De meeste epilators zijn geschikt voor benen en armen. Voor gevoelige gebieden zoals de bikinilijn, gezicht en oksels zijn speciale opzetstukken beschikbaar. Meestal is het opzetstuk dan kleiner zodat preciezer kan worden onthaard en de pijn dragelijker is. Tegen de pijn kan ook een coldpack worden gebruikt. Zowel vooraf als na het ontharen.

 

Voor- en nadelen van ontharen met een epilator

Voordelen:

-        Haartjes blijven langer weg dan bij gebruik van een scheermes, ladyshave of ontharingscrème.

-        Haartjes groeien dunner terug, waardoor ze zachter aanvoelen.

-        Haartjes groeien minder donker terug, waardoor ze minder zichtbaar zijn.

-        Sommige haartjes groeien helemaal niet meer terug, dat kan gebeuren als bij het epileren het haarzakje is meegetrokken.

 

Nadelen:

-        Het gebruik van een epilator is niet pijnloos. Gelukkig went de huid hieraan.

-        De epilator pakt niet alle haartjes tegelijk, dus je moet vaker met het apparaat over hetzelfde stuk huid om alle haartjes te verwijderen.

-        Het kan irritatie geven op de huid, probeer het daarom eerst uit op minder gevoelige huid, zoals de onderbenen.

 

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...