Ga naar inhoud

AEG Model L76485DFL Type FLI0644M1 Prod.


Aanbevolen berichten

Onze AEG wasmachine (zie details in onderwerp) is een beetje het noorden kwijt... 8 van de 10 keer laat hij water staan (dus niet afgepompt) en is het wel altijd mogelijk om de deur te openen (al een paar keer onder water gestaan...). Het lijkt of hij zijn programma's niet altijd meer volledig afloopt (en valt soms na een kwartier al uit). Hebben al andere programma's geprobeerd, andere temperaturen, etc...soms doet hij het wel goed, maar meestal niet en blijft er water achter. Dan kiezen we spoelen en afpompen, en dan geraakt het water er uiteindelijk wel uit.
Link naar reactie
Meeste kans op iets heel simpels.. Lees eerst de foutcode even uit. Zet de machine aan op een willekeurig wasprogramma en start hem op. Als hij draait druk dan de toetsen Start/Pauze en Start uitstel samen in en houd ze ingedrukt. Welke code krijg je dan op het display? Meest voor de hand liggende oorzaak: Verwijder het bovenblad. Rechts boven zit de nivo regelaar. Trek daar het dunne slangetje van af, blaas het slangetje goed door en zet hem weer terug. Probeer de machine dan nog eens.
Link naar reactie
Beste Harry, Bedankt voor de informatie (mijn excuses voor het 2x plaatsen, ik dacht dat ik zelf iets verkeerd had gedaan). Foutcode na samen indrukken van 'uitstel' en 'start/pauze' geeft 'ESC'. Doorblazen van het slangetje uit de niveauregelaar geeft geen oplossing. Het lijkt of het toestel problemen heeft om de trommel nog rond te krijgen zelfs bij weinig inhoud). Soms stopt hij er na een 10tal minuten mee....start/pauze begint te knipperen, en hij valt dan na een tijdje uit. Bij knipperen van start/pauze kan je ook niks meer doen behalve hem uit zetten. Bedankt al op voorhand voor mogelijke hints. Mvg, Stefan
Link naar reactie
  • 1 jaar later...
De foutcode is [b]E5C[/b] > FCV OVER VOLTAGE FAILURE Heb je een schone netspanning tussen de 220 en 240V? Doe de stekker ook eens andersom in het stopcontact. Probeer eens te resetten. Aanzetten en programma 1 kiezen. Binnen 10 seconden Start/Pauze en Start Uitstel samen in drukken en minimaal 3 seconden ingedrukt houden. Hij staat nu in de service/diagnose stand. Draai de programma knop naar positie 11. Wacht even en druk dan Start/Pauze en Start Uitstel samen in, de machine word nu gereset. Zet de machine nu uit, wacht even en zet hem dan weer aan.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...