Ga naar inhoud

WinXP Hoe blokker ik mappen voor andere gebruikers


anoniem

Aanbevolen berichten

[color=black:a43f042095]Door ten eerste in verkenner bij mapopties 'Eenvoudig delen van bestanden gebruiken' uit te zetten. Als je dan op rechts op een map klikt die voor andere gebruikers niet toegangkelijk moet zijn. Kies dan eigenschappen. Je heb dan het tabblad 'Beveiliging'. Op dat tabblad kan je kiezen welke gebruikers de map zien dmv 'iedereen' te verwijderen en er de users of usergroepen die hem wel mogen zien toe te voegen. Timo[/color:a43f042095]
Link naar reactie
Maar alleen in Windows XP Professional. Als iemand Home Edition heeft, dan moet je opstarten in Veilige Modus om de beveiliging te kunnen benaderen. En overigens geldt dit alleen voor gebruikers die een afzonderlijk account hebben om in te loggen. Heeft iemand wel een ander account, maar ook beheersrechten, dan kan zo iemand eenvoudig zichzelf de rechten weer toekennen. Is dus beslist niet waterdicht.
Link naar reactie
Ja, maar een andere gebruiker kan ook je zoontje zijn dat de PC gebruikt met je eigen account. Dat zoontje is dan een gebruiker, maar heeft dan toch geen apart account. OK, misschien wordt dat niet bedoeld, maar ik zeg het voor de duidelijkheid. En twanscholten, ja uiteraard kun je die instelling ook op de root van een partitie instellen.
Link naar reactie
Het is denkbaar dat je bepaalde gebruikers niet met bepaalde programma's wil laten werken. Je kunt de snelkoppelingen van deze programma's in het startmenu verplaatsen,zodat die gebruikers ze helemaal niet te zien krijgen. Maar let op! Je wijzigt alleen de snelkoppelingen naar die programma's in het startmenu. Via de verkenner blijven ze gewoon aanwezig(bijvoorbeeld in de map\programma's) Van daaruit kan elke aangemelde gebruiker alle programma's starten. Zie deze configuratiemogelijkheid niet zozeer als een beveiliging,maar als een extra functie. 1) Open de verkenner en daarin de map\Documents and Settings\ALLUSERS\Menu Start\programma's. 2) Sleep de mappen of snelkoppelingen die alleen voor bepaalde gebruikers nodig zijn met de muis naar de mappen in kwestie (bijvoorbeeld naar \Documents and Settings\[gebruikersnaam]\Menu Start\programma's). Nu zien alleen nog maar deze gebruikers de snelkoppelingen naar deze programma's. :wink:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...