Ga naar inhoud

HP840c problemen


Aanbevolen berichten

Geprobeerd om op een P2 350mhz computer een Hp840c te installeren onder w98. De printerpoort staat in het bios op Ecp ingesteld. Het installeren lijkt elke keer in orde tot we gaan afdrukken en dan verschijnt de volgend foutmelding: Er is een fout opgetreden bij het schrijven naar usb/deskjet840c/..... De printer is niet gereed. Controleer of de printer is ingeschakeld en online is. De printer is dan inderdaad aan. Soms print de printer goed en soms print deze een paar regels en print daarna allemaal asci tekens. Elke keer verschijnt diezelfde foutmelding? Het volgende is geprobeerd: Usb en printer geinstalleerd. Printer nog diverse malen geinstalleerd. Windows 98 opnieuw geinstalleerd. Windows 98 se geinstalleerd. Weer printer opnieuw geinstalleerd. De usb voor de printer gedeinstalleerd en weer opnieuw geinstalleerd. Op aanraden van helpdesk HP de laatste drivers van hun site geinstalleerd. Maar na dat alles blijft toch het probleem? De printer dan maar aangeloten op een ander computer waar ook dezelfde printer aan hing. Hiermee geen problemen gehad, ook niet met de andere usb kabel. De printer moet wel usb omdat er aan de paralle poort al een fax/printer zit.
Link naar reactie
Probeer eens een andere mode van je printer poort dus b.v EPP dit kan al veel problemen oplossen. Verder is natuurlijk de vraag wat heeft die USB er mee te maken, of je sluit de printer aan op de LPT poort of op de USB poort, aansluiten op beide lijkt mij geen goede keuze. Als je de printer ergens anders geprobeerd hebt weet je in ieder geval dat het niet aan de printer kan liggen. Windows 98 is geen goede keuze daar hier de USB ondersteuning nog niet helemaal in orde was. Hiervoor moet je minimaal win98 SE gebruiken.
Link naar reactie
Wat heeft inerdaad de printerpoort in het bios met usb te maken? Het is dus de bedoeling om de printer op usb te krijgen en niet op de parallele poort, omdat daar een tweede printer/fax op moet. En inderdaad Windows 98se hebben we geinstalleerd om dat ik dat al eerder had begrepen van de eerste editie met usb problemen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...