Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Bij ATI kaarten krijg je geluid uit DVI - HDMI, maar wel de meegeleverde adapter van ATI gebruiken( anders bij bestellen), bij nVidia zijn er problemen. http://www.9lives.be/forum/hardware/552228-radeon-3850-3870-dvi-hdmi-sound-issues.html http://forum.giga-byte.nl/index.php?topic=499.0 http://www.elektronica-shop.nl/uitleg%20over%20hdmi%20en%20dvi%20kabels.htm De ATI DVI-HDMI verloopstekker is geen standaard uitvoering, want deze geven het geluid niet door. En het kan goed zijn dat de VGA kaart reseller (Gigabyte, Sapphire, Asus enz...) ofwel een aangepaste als een standaard verloopstekker leveren.
Link naar reactie
Om het geluid door te laten komen op je tv, dien je wel de juiste "audio device" in te stellen in je configuratiescherm. In Windows XP gaat dat via CONFIGURATIESCHERM > SPRAAK, GELUID EN GELUIDSAPPARATEN (het kan zijn dat deze er niet tussen staat, ga dan naar de volgens stap) > GELUIDEN EN AUDIOAPPARATEN > tabblad AUDIO selecteer nu onder AFSPELEN VAN GELUID als STANDAARDAPPARAAT de "ATI HD Audio rear output" (zo heet hij bij mijn HD2600XT althans). Mocht je regelmatig heen en weer willen schakelen, dan kan je dit proces vergemakkelijken met het gratis programmaatje [url=http://www.quicksoundswitch.toflo.de/]QuickSoundSwitch[/url].
Link naar reactie
  • 2 weken later...
[quote:a8bf51f549="Wannes"]Om het geluid door te laten komen op je tv, dien je wel de juiste "audio device" in te stellen in je configuratiescherm. In Windows XP gaat dat via CONFIGURATIESCHERM > SPRAAK, GELUID EN GELUIDSAPPARATEN (het kan zijn dat deze er niet tussen staat, ga dan naar de volgens stap) > GELUIDEN EN AUDIOAPPARATEN > tabblad AUDIO selecteer nu onder AFSPELEN VAN GELUID als STANDAARDAPPARAAT de "ATI HD Audio rear output" (zo heet hij bij mijn HD2600XT althans). Mocht je regelmatig heen en weer willen schakelen, dan kan je dit proces vergemakkelijken met het gratis programmaatje [url=http://www.quicksoundswitch.toflo.de/]QuickSoundSwitch[/url].[/quote:a8bf51f549] Bedankt voor de adviezen. Ik heb een en ander zo ingesteld als je zegt, maar heb nog steeds geen geluid. Het gekke is dat ik een aantal maanden geleden wel geluid had over de HDMI. Althans zo herinner ik het me, maar ik kan me ook vergisssen. Wat zou ik nu nog kunnen doen? De kaart is een ATI Raden 3600 series. Bijgeleverd een gele DVI-HDMI verloopstekker.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Misschien een overbodige vraag, maar is de driver wel geïnstalleerd? Als "ATI HD Audio rear output" voorkwam tussen de geluidskaarten (zoals uitgelegd in m'n vorige bericht), dan is hij inderdaad geïnstalleerd. Je kunt het ook checken via APPARAATBEHEER (rechter muisknop op DEZE COMPUTER > BEHEREN > APPARAATBEHEER). Als er apparaten zijn waarvan de driver niet is geïnstalleerd, dan staan die in het apparaatbeheer onder een geel vraagteken. [url=http://stevestechguide.com/pictures/Device-Manager.jpg]Plaatje[/url]. Als er geen geel vraagteken te bekennen is, dan is de driver als het goed is geïnstalleerd en zou onder BESTURING VOOR GELUID, VIDEO EN SPELLETJES iets in de trant van ATI FUNCTION DRIVER FOR HIGH DEFINITION AUDIO moeten staan. Als beide niet het geval is, dan wordt de hele geluidskaart (die van je videokaart) niet gedetecteerd en kunnen we misschien weer verder kijken.
Link naar reactie
Hoi, Misschien kan het probleem ergens anders liggen, ik zal je een uitlegje geven. Rechtermuisknop op speakertje rechtsonder in, klik dan op afspeelapparaten, klik daarna op degene die een groen vinkje erbij heeft staan op rechtermuisknop (misschien helpt het al om het vinkje bij een ander afspeelapparaat neer te zetten!). Dan klik je op eigenschappen en ga je nmaar het tabblad geavanceerd. Daar zie je Exclusive Modus staan Dan zou je kunnen proberen om die vinkjes aan/of uit te zetten. Dit was namelijk ook gelukt bij mijn maat. Greetz Marco.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...