Ga naar inhoud

MP-3 op DVD-speler die dat eigenlijk niet ondersteunt


Aanbevolen berichten

Heb thuis de sony dav-500. Kan daar vcd's mee afspelen, geen svcd's. Ook helaas geen mp-3's. Hoorde vandaag van iemand het verhaal dat het afspelen van mp-3's in sommige gevallen wel kan door met WinOnCd een vcd te maken en daar alleen maar 1 afbeelding mee te branden en je mp-3's als geluid mee op te nemen. Je kan dan dus mp-3's afspelen. Wie heeft daar ervaring mee of heeft daar ook wel eens van gehoord?
Link naar reactie
Theoretisch gezien kan je een vcd maken zonder video, of gewoon 1 zwarte frame en de rest van de ruimte vullen met Mpeg1/layerII. De efficientie van layer2 is niet zo hoog als die van layer III (mp3) en dus zal je een hogere bitrate moeten gebruiken voor een knap geluid, het maximum is 224 Kbs. Je hebt dan dus geen mp3 op een vcd maar gewoon een vcd zonder video en een hele hoop layerII audio.
Link naar reactie
Je kunt gewoon een normale cd track zonder compressie gebruiken en alleen een frame aan het begin. De vcd standaard heeft al cd kwaliteit geluid in de standaard zitten en je kan dan tot een uur komen (bij een normale cd) gezien de bitrate van een vcd zul je met mp3 nooit meer op de cd krijgen want dan voldoe je niet meer aan de vcd standaard en kun je geen vcd maken die geschikt is om als zodanig te werken). een heel simpele bios updat maakt elke speler geschikt ook Sony's en andere grootte merken maar dat kost weer wel wat..
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...