Ga naar inhoud

Pc maakt lawaai na uitzetten?


Aanbevolen berichten

Sinds kort hoor ik mijn Medion PC lawaai maken nadat ik de pc heb uitgezet. Als ik dan de pc compleet uitzet, dus de knop aan de achterkant, dan is het weg. Als ik dan weer via de achterkant de pc weer aanzet en de computer op de normale manier aan zet is er niets aan de hand. Alles werkt goed totdat de pc weer uit moet. Ik laat hem dus maar de hele dag aan staan want het is best wel omslachtig om op deze manier je computer uit en aan te zetten. Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen en hoe ik dit weer kan verhelpen?
Link naar reactie
Bij het openmaken oppassen voor statische lading. Dat moet eraf, de restjes stroom. Druk vaak op de aan- en uitknop van je pc, als hij geheel losgekoppeld is van het lichtnet. Achterop heeft de oudere Medion pc ook een schakelaar zitten, die op nul kan. Je kan jezelf aarden met een metalen polsband aan de randaarde van het stopcontact met een kabeltje met aan weerszijden een krokodillebekje. Dus dan zit het ene uiteinde van de draad met het bekje op de randaarde en de andere zijde aan je metalen polsband, bijv. een polshorlogeband van RVS. Een tweede identieke draad zet je aan datzelfde randaarde van dat stopcontact, en het andere uiteinde aan een metalen kale pc plek, zodat jijzelf en de pc beiden via die randaarde dezelfde aarding, lading hebben en er niks fout kan gaan via het overspringen van elektrische deeltjes. Neem de stofzuiger of een compressor of een spuitbusje en blaas alle stof uit je pc weg. Bij Action te koop, wel rechthouden zodat er geen vloeistof uit de flacon druipt in je pc. Houd met een tandenstoker wel op de plek waar je met lucht blaast, de ventilator om de kogellagers heel te houden van die ventilator, tegen door het houtje tussen de ventilatorbladen te houden tijdens het stof wegblazen of wegzuigen. Op het koelblok van de processor zit vaak ook een ventilator en tussen de lamellen van dat koelblok zit als je er nog nooit iets aan gedaan hebt, veel stof. Ook op de grafische kaart zit meestal een ventilator. Soms kan het zijn dat die hoorbaar wordt door stofopeenhoping. Als je een compressor gebruiken wilt, mag er geen vocht inzitten. En op een lage compressie zetten en even uitproberen, voordat je iets met de pc doet met dat ding. Je moet niks kapotblazen door te grote , te hoge compressie. Hopelijk is alles okee na deze acties. Veel succes er mee.
Link naar reactie
O ja, ik vergeet te vermelden dat er vuil in de voeding kan zitten. Als achterop de knop van de voeding uitgezet wordt, stopt het geluid. Die voeding is wel te reinigen. Oppassen voor stroom, dus ontladen, en het schoonmaken via jezelf aarden met 2 kabeltjes met krokodillebekjes eraan, zoals ik eerder aangegeven heb, kan je ook doen. Maar nu denk ik even vooral aan de voeding, waarin ook een ventilator zit die die tikgeluiden zou kunnen maken ten gevolge van vuil. Dus het hele apparaat loskoppelen van het elektriciteitsnet en alle bedrading eraf, tot je de kale pc hebt, en dan de ventilator in de voeding bij het aan en uitknopje achterop die Medion pc tegenhouden en dan stof eruit blazen met perslucht van Action of met een compressor, is dan de mogelijkheid. Grote kans dat het zo goed gaat komen. Maar ook nu goed ontladen via de aan- en uitknop. Met een zaklampje of een sterke led lamp kan je proberen te kijken door het rastertje van de voeding.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...