Ga naar inhoud

geluid in kaart of knuffel


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Je kent ze vast wel: wenskaarten met een geluidje.\r\nOok bestaan er knuffels met geluid als je in het pootje knijpt.\r\nIk heb ze een paar keer opengemaakt en ik zie hoe eenvoudig de werking is.\r\n\r\nWat mij opvalt is dat die kaarten ook bijna niets kosten. Nu mijn vraag:\r\nWat zijn precies de onderdelen die erin (zouden kunnen)zitten en hoe kun dit zo goedkoop mogelijk zelf in elkaar zetten. (een kaart die je in de winkel koopt kost 2 euro). \r\nIk bedoel nu niet de set van conrad:\r\n]http://www.conrad.nl/ce/nl/product/191184/Geluidsregistratiemodule-voor-wenskaarten-Module-45-VDC-Opnametijd-10-s[/URL]\r\n\r\nMaar iets meer zelf doen.. Alle tips zijn welkom.
Link naar reactie
Dit ga je niet voor 2 euro in elkaar kunnen zetten. Tenzij je er minstens 1000 ofzo gaat maken, maar dan nog ga je er als je de arbeidsuren meerekent niet aan uit komen.\n\nWat je nodig hebt is een printplaatje, een speakertje, een batterij en een paar chips. Welke chips dat zijn weet ik zo niet. Die kun je het beste afkijken van een bestaand exemplaar, maar bedenk dat er altijd een onderdeel ingegoten zit waardoor het lastig kan zijn om te achterhalen wat dat precies is.
Link naar reactie
Als je die set van Conrad bekijkt zie je het merendeel van de losse componenten.\nAls je ze op een rijtje zou zetten, dan zie je in de kern dat groene printplaatje, met daarop de chip onder een zwarte bolletje wat er als bescherming overheen gegoten zit, maar dat zit helaas visueel precies onder dat kruispunt van oranje en zwarte en gele draden.\nDie chip zit bijna als één met het groene printplaatje, en daar heb je een chip-maak-machine bij nodig[B];[/B] ASM maakt chipmakers, ASM is een chipmachinefabrikant.\n\nDat printplaatje op zich is een nogal universeel fabrikaat, wat in allerlei speelgoedjes kan worden geplaatst. De fabrikant van dat printplaatje gokt er met zijn beste ontwerp ook op dat het zo goed en gewild is, dat elke speelgoedfabrikant het bij hem aanschaft. Want dan kan het plaatje met honderdduizenden of miljoenen tegelijk gemaakt worden, en kan er een speciale machine voor gebouwd worden, en dat brengt zijn uiteindelijke prijs weer omlaag.\n\nEn daar stokt jouw wens, want jij kan dat printplaatje met geluidchip, en daarop de batterijhouders en dat zwarte condensatortje en een sleepcontactje aan de bovenkant, en een paar weerstanden, niet zo maar zelf maken, tenzij je veel geld investeert in de apparatuur. \nDat hele printje zal je eerst gefabriceerd moeten kopen, en dan nog los daarvan heb je de er op gesoldeerde delen nodig zoals draden en het speakertje rechtsboven en het drukschakelaartje wat links onderaan hangt, en het microfoontje wat rechts onderaan hangt.\n\nHet gaat om de specialisatie die de fabrikant heeft gekozen die zorgt dat hij de apparatuur heeft om dat ding in grote getale tegen lage prijs te maken, maar de aanschaf van die apparatuur is ons als enkele burger (hobbyist) veel te duur, dat gaat om getallen van 6 cijfers en hoger.\n[QUOTE=mirte;655104]\nik weet niet of het mogelijk is om zelf informatie op een printplaatje te zetten.\niemand ervaring mee?[/QUOTE]\nDie van Conrad heeft een microfoontje, dus die kan je zelf inspreken.
Link naar reactie
Er zijn zelf te programmeren chips voor kaarten popjes enz [URL=\"http://www.invitebyvoice.com/talking-card-sound-module.html\"]zie deze link[/URL] maar met Google vind je nog veel meer.\r\n\r\nOok kun je kaarten bestellen in China of uit China waar je dan gewoon de chip af sloopt om vervolgens in zelf gemaakte kaarten stopt.\r\n\r\nGoogle ook eens op \"[URL=\"https://www.google.com/search?sourceid=chrome-psyapi2&ion=1&espv=2&ie=UTF-8&q=muziek%20kaarten%20maken\"]muziek kaarten maken[/URL]\"
Link naar reactie
367,33 Euro = 91 stuks van 80 sec niet weinig maar wel een fantastische kerstkaart bijvoorbeeld, als je de boodschap inspreekt op de PC en bewerkt met Audacity om er precies 80 sec van te maken en dan in zo\'n chip zet, je kunt in 80 sec veel zeggen vooral als je het iets versnelt. 4 euro per kaart is overigens ook niet zo heel veel want een[URL=\"http://www.greetz.nl/kaarten/?query=muziek+kaarten&category=card\"] Greetz[/URL] kaart kost duurder;)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...