Ga naar inhoud

videobewerking moviemaker in windows 8


Anoniem2

Aanbevolen berichten

in windows7 werkt moviemaker 2012 prima. Nu heb ik een pc met windows8 en komen er in het storyboard niet meer de video\'s te staan. Alleen zwart. Dus kan ik daar niet veel meer mee doen. Het bestand is [B]MOD en WMV [/B]. Deze bestanden zijn dus wel te zien in windows 7 en moviemaker 2012. Maar dus niet meer in [B]Windows 8[/B]. Ik dacht dat het lag aan mijn pc maar dus op andere locaties en andere pc\'s werkt \r\n[B][SIZE=\"2\"]moviemaker 2012 [/SIZE][/B]dus ook niet juist. We hebben contact gehad met microsoft en deze geven eigenlijk aan dat zij daar nu niet echt mee bezig zijn om dit goed te krijgen. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem. Het programma is juist fijn om mee te werken maar nu in windows 8 is de lol er wel af als er geen oplossing komt. Ben heel benieuwd naar reacties.
Link naar reactie
Hmmm:confused:, wmv files werken hier prima onder Windows moviemaker in Windows 8, .mod files heb ik wel op mijn PC staan maar niet als .mod video files van bijv: JVC video camera\'s maar oude muziek bestanden nog van voor de huidige computers:D.\r\nDe .mod files van een JVC camera kun je gewoon de extensie mod veranderen in mpg en dan werk het wel want mpg files worden ingelezen door, klaas.mod word dan klaas.mpg.\r\n\r\nProbeer eens om [URL=\"http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/get-movie-maker-download\"]Windows moviemaker[/URL]na download opnieuw te installeren.
Link naar reactie
[QUOTE=stroke33;649472]Hmmm:confused:, wmv files werken hier prima onder Windows moviemaker in Windows 8, .mod files heb ik wel op mijn PC staan maar niet als .mod video files van bijv: JVC video camera\'s maar oude muziek bestanden nog van voor de huidige computers:D.\r\nDe .mod files van een JVC camera kun je gewoon de extensie mod veranderen in mpg en dan werk het wel want mpg files worden ingelezen door, klaas.mod word dan klaas.mpg.\r\n\r\nProbeer eens om [URL=\"http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/get-movie-maker-download\"]Windows moviemaker[/URL]na download opnieuw te installeren.[/QUOTE]\r\n\r\nIk heb de files ook veranderd met een andere extensie. Maar dat helpt niet. Ook opnieuw installeren van het programma maakt niets uit.\r\nMaar ik blijf verder zoeken en misschien komt er een oplossing.
Link naar reactie
Niek, \n\nIk draai op een standaard Windows 8.1 zonder media player, daar gebruik ik VLC en Media player classic 64 bit voor.\nZoals ik al zij werkt Windows moviemaker in Windows 8 goed met wmv en ook mpg, end JVC .mod files zijn gewoon mpg\'s, verander de extensie van .mod naar .mpg en je kunt ze gewoon bewerken in Windows moviemaker.\nOverigens kan ik zelfs de .3gp files uit mijn telefoon in Windows moviemaker bewerken.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;649555]Kan het zijn dat je de filmpjes van een eigen apparaat hebt geïmporteerd (camcorder b.v.), dat daar software bij zat wat je op je Windows 7 geïnstalleerd had staan ? Dan is het mogelijk dat die software een eigen CODEC bijgeleverd had, en dat die nu ontbreekt.[/QUOTE]\r\n\r\nWij zijn met lessen bezig van visualsteps voor videobewerking.\r\nMet windows 7 waren er geen problemen maar nu er steeds meer mensen komen die met windows 8 werken doen dus de video\'s het niet meer goed.\r\n\r\n[url]http://www.visualsteps.nl/videosenioren/oefenmateriaal.php[/url] \r\n\r\nOp deze link staan de video\'s voor de les bij het boek.\r\n\r\nWe zijn met visualsteps bezig over het probleem. Maar komen er nog niet uit. Wel jammer want het is een mooi en niet zo\'n moeilijk programma.\r\n\r\nMaar misschien wordt het nog opgelost.
Link naar reactie
[url=http://www.free-codecs.com/download/gspot.htm]Gspot[/url] kan benodigde codec\'s identificeren. Je zou dan b.v. kunnen kijken of de codec in één van de [url=http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm]K-Lite\'s codec packs[/url] zit, en dat pakket installeren. \n\nIk zou zelf wel de voorkeur geven aan de codec die die softwarefabrikant dan had geleverd, want zo\'n meer uitgebreid K-lite pakket kan bestaande (en dus goedwerkende codec\'s) overschrijven, en je weet nooit wat je dan exact verandert. Aan de andere kant heb ik daar nog niet over gelezen, dus zoiets hoeft niet aan de orde zijn.
Link naar reactie
(We hadden een botsing...)\n[QUOTE=Elizabeth;649557]Wij zijn met lessen bezig van visualsteps voor videobewerking.\nMet windows 7 waren er geen problemen maar nu er steeds meer mensen komen die met windows 8 werken doen dus de video\'s het niet meer goed.[/QUOTE]\nDan zou ik toch voor de makkelijkere weg gaan en de filmpjes omzetten naar een ander format voordat je ze aanbiedt.\nOf werkt MovieMaker voor alle formats niet goed op Windows 8 ? Anderen hadden geen probleem zo ik lees.\n[COLOR=\"White\"].[/COLOR]
Link naar reactie
De Faqman heeft het over een oude versie Moviemaker voor W7. Zou misschien ook onder W8 kunnen werken? [url]http://computeridee.nl/faqman_antwoord.jsp?faqid=206797[/url]\nEdit\nHmm..page cannot be found, dan maar de complete tekst van de Faqman jatten.\n\n\"Ik gebruik Windows 7 en daar zit geen Windows Movie Maker bij. Dat wil ik wel... Kan dat?\"\nvraagstellerGermen - zaterdag 22 mei 2010\n\nDe FAQman: Om te beginnen is er \'Windows Live Movie Maker\' (= \'download.live.com/moviemaker\'). Dat is evenwel niet de keuze van uw FAQman, want die gaat namelijk voor de ouderwetse \'Windows Movie Maker 2.6\'. Welnu, die wat gedateerde – maar nog altijd puike – versie van Windows Movie Maker vindt u op \'download.microsoft.com\'. Werkt geweldig met Windows 7!
Link naar reactie
[QUOTE=Elizabeth;649557]Wij zijn met lessen bezig van visualsteps voor videobewerking.\nMet windows 7 waren er geen problemen maar nu er steeds meer mensen komen die met windows 8 werken doen dus de video\'s het niet meer goed.\n\n[url]http://www.visualsteps.nl/videosenioren/oefenmateriaal.php[/url] \n\nOp deze link staan de video\'s voor de les bij het boek.\n\nWe zijn met visualsteps bezig over het probleem. Maar komen er nog niet uit. Wel jammer want het is een mooi en niet zo\'n moeilijk programma.\n\nMaar misschien wordt het nog opgelost.[/QUOTE]\n\nAlle video\'s uit de zipfile zien er prima uit in Windows Movie Maker, maar ook het gewoon veranderen van .mod in .mpg werkt prima. Ik heb het hier even bekeken met MOV01B.MOD omdat ik 2 ongeveer gelijksoortige poezen heb rondlopen:D\n\nHeb je overigens al een Windows 8 update gedaan naar [URL=\"http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/update-from-windows-8-tutorial#update\"]Windows 8.1[/URL]
Link naar reactie
[QUOTE=Elizabeth;649751]Een ieder bedankt voor het snelle reageren op mijn probleem.\r\nWe zijn er nu uit. De video\'s zijn omgezet naar [B]avi [/B]en nu werkt Moviemaker zoals het hoort.\r\nGelukkig wel. \r\nBedankt!!!!![/QUOTE]\r\n\r\nHet is een oplossing maar het zou gewoon goed moeten werken onder Windows Movie Maker, er is dus duidelijk nog iets fout, maar als je gelukkig bent met deze oplossing prima.
Link naar reactie
Erik, ik heb het hier uitgeprobeerd op een kale Windows 8.1 PC waarop alleen Windows Movie Maker was geïnstalleerd en ik was in eerste instantie al verbaast dat mijn telefoon filmpje waren te bewerken dit ging met de oude versie vroeger in het geheel niet, daar konden alleen .wmv en .mpg video\'s op worden ingelezen om te bewerken. Zoals ik al eerder schreef zijn de .mod file gewoon .mpg files dus zouden ook met de oude versie te bewerken moeten zijn. Verder heb ik de zipfile van Elizabeth gedownload en uitgetest dit werkte prima, vandaar mijn vraag aan Elizabeth \"Heb je al een Windows 8 update gedaan naar Windows 8.1\".\nIk heb sterk het vermoeden dat auto update voor Windows uitstaat ook bij haar mede cursisten, veel van mijn klanten hebben dit namelijk ook uitstaan uit een soort van angst!??\nMaar natuurlijk zou een codecpack ook kunnen helpen maar neem dan de [URL=\"http://windows.microsoft.com/en-us/windows/codecs-frequently-asked-questions#codecs-frequently-asked-questions=windows-8\"]Windows codecpack[/URL] En dan is K-Lite zoals jij aangeeft, een van, zo niet dé beste maar dan wel vanaf de [URL=\"http://codecguide.com/\"]K-Lite site[/URL] hoewel het volgens mijn ervaring niet nodig is.
Link naar reactie
Misschien gaat het om de update naar 8.1\n\nBij iedereen een codec pack installeren lijkt mij ook een stap te ver om specifiek dit probleem op te lossen, want je kan makkelijker de bron wijzigen, wat inmiddels dan ook gebeurd is.\n\nDie eerste link trouwens is geen Windows download voor codec\'s, alleen de info dat als je film niet afspeelt het misschien om een ontbrekende codec gaat, en je dan je online kan gaan zoeken bij vertrouwde leveranciers.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...