Ga naar inhoud

videobewerking van super-8 films


Aanbevolen berichten

Vraagje: Ik heb super 8 films. Projector is helaas kapot. Nu wil ik die super-8 films op de laptop zetten, zoals je videobanden kunt overzetten. Mijn vraag is nu: weet iemand daar een goede manier voor? Wat voor digitale filmcamera moet je dan hebben? Zijn er ook speciale apparaten voor (ik bedoel hiermee dit: heb weleens gezien dat je dia's ook digitaal kunt maken, zoiets wil ik maar dan voor de films)?
Link naar reactie
Zo'n apparaat heet een telecine en die zijn onbetaalbaar. De enige gangbare en betaalbare methode voor de amateur is met een projector en een opname spiegel/matglas. Die opname spiegel/matglas zit in een doos die je voor de projector zet en het beeld projecteerd op het matglas, van het matglas maak je een opname met je videocam. Een dergelijke doos werd jarenlang verkocht door hama en misschien wel nu nog steeds, het heet iets van filmkopier, een firma die zoiets waarschijnlijk wel heeft is Conrad. Andere optie is laten doen, is niet goedkoop en de kwaliteit wisselt, je zult dan dus eerst het beste een klein filmpje laten doen om te zien of de kwaliteit wel ok is, de hema heeft een tijd gedaan, anders even googegen op super8 naar dvd oid. http://www.mediaexclusive.nl/smalfilm/smalfilm-op-dvd.html http://www.google.nl/#hl=nl&gs_nf=1&cp=8&gs_id=56&xhr=t&q=super8+naar+dvd&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=super8+n&aq=0&aqi=g2g-s1g1&aql=&gs_l=&pbx=1&fp=1&biw=1280&bih=857&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&cad=b Laat je overigens niet verleiden tot het weg gooien van de films als deze eenmaal op een digitaal medium staan, de houdbaarheid van film is vele vele vele malen groter dan welk digitaal medium ook, als je de films goed bewaard is 100 jaar zeker haalbaar.
Link naar reactie
Als de kosten van laten doen je te hoog zijn en dus zelf doen de voorkeur heeft zou ik op marktplaats zoeken naar een andere projector, die zijn er doorgaans wel te vinden voor een schappelijk prijsje en na gebruik kun je altijd het ding weer terug verkopen op marktplaats. Een projector snaar is overigens goed te vervangen door een grote O-ring, das een technisch stukje rubber in de vorm van een , je raad het al een "O". [img:e6d8d691dc]http://www.scubacam.nl/catalog/images/products/O%20ring.jpg[/img:e6d8d691dc] Als je een behoorlijk grote nodig hebt dan kan dat lastig worden maar o-ring is ook als los snoer te koop, de o-ring maak je dan mbv superlijm door de 2 kopse kantjes aan elkaar te plakken met een druppel lijm,na het drogen schuur je de restjes lijm weg met schuurpapier totdat de o-ring mooi glad is. o-ring rubber plakt met superlijm in seconden aan elkaar, je hoeft de twee lijm vlakken dus maar een paar seconden tegen elkaar te drukken en het zit vast, daarna dan wel een half uurtje goed laten door drogen voordat je er aan gaat trekken. Gangbare snoer diameters zijn (mm): 1,78-2,62-3,53-5,33-7,0 [img:e6d8d691dc]http://www.ashtonseals.com/images/o-ring-cord.jpg[/img:e6d8d691dc] Het rubber materiaal is er in vele soorten maar de meest verkochte/gangbare die ook goed als snaar is te gebruiken is NBR-60 of 70 graden shore. Je kunt zoiets lokaal het beste zoeken bij een bedrijf die pneumatiek en hydrauliek spullen verkopen. Als je de o-ring plakt in de projector , dus bij de asjes waar hij uiteindelijk moet komen hoef je de projector ook niet uit elkaar te slopen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...