Ga naar inhoud

wat kan ik het beste doen ?


anoniem

Aanbevolen berichten

Met een FTP-server kun je geen website hosten, daar heb je een webserver voor nodig. Als je dan ook met Frontpage extensies wil werken, dan ontkom je niet aan IIS (Internet Information Service) wat je bij Windows 2000/XP Pro geleverd krijgt. Niet bij XP Home, maar dat valt wel te [url=http://www.multidesk.be/faqs/000105/]fixen[/url]. Met IIS heb je een FTP-server en een Webserver die op internet goed gedocumenteerd zijn.
Link naar reactie
Vast wel, je zegt er alleen niet bij wat je precies hebt geprobeerd. Bedoel je een andere pc in je eigen netwerk, of zit je achter een router en bedoel je een pc daarachter (dus op internet)? Als je een website configureert op je pc dan kunnen andere pc's in je netwerk de website benaderen met http://je-interne-ip-adres (192.168.0....). Als de website naar buiten door een router moet, dan moet je een statische route maken die port 80 op je externe ip-adres naar je eigen bak routeert. De buitenwereld kan je website dan benaderen via http://je-externe-ip-adres. Ik zou vooralsnog even de anonymous logon aanzetten (tabblad beveiliging) zodat iedereen overal bijkan. Als het dan werkt, kan je het altijd nog dichtspijkeren.
Link naar reactie
Probeer eerst op de server zelf of de site het doet met http://localhost . Als dat werkt kun je op een andere pc in je netwerk proberen of ie het doet. Pas daarna is de buitenwereld aan de beurt. Als je een router hebt, dan moet je daarin bij Port Forwarding oid zijn in de NAT-setup. Je vult dan het ip-adres van de webserver in en port 80 (evt. End Port ook 80). Beste is dan om je server een fixed ip-adres te geven en hem niet op "automatisch ip-adres verkrijgen" te zetten, want anders leg je een statische route naar een dynamisch ip-adres aan en als de server dan een keer een ander ip-adres krijgt van de dhcp-server, dan doet de statische route en daarmee je webserver het niet meer.
Link naar reactie
Mijn ADSL-modem zit op 10.0.0.138, wellicht de jouwe ook. Maar dat is alweer een stap te ver. Als ie het in je eigen netwerk niet doet, dus als je op een andere pc met 10.0.0.xxx browset naar http://10.0.0.12, dan ligt dat misschien aan een firewall op je computer (windows/zonealarm/norton). Kun je testen door de betreffende firewall uit te zetten en als de website het dan wel intern doet, dan moet er iets geconfigt worden in de firewall. bij mij staan in Zonealarm allemaal vinkjes bij Internet-services (IIS). In de Windows-firewall kun je geloof ik op het tabblad Geavanceerd aangeven dat de web/ftp-server moet kunnen hosten. Norton ken ik niet.
Link naar reactie
Volgens mij moet je niet bij Uitzonderingen maar bij Geavanceerd kijken in je firewall. Frontpage-serverextensies moeten geinstalleerd zijn (configuratiescherm - software - windows-onderdelen toevoegen/verwijderen - IIS) en dan kun je ze configureren per website via configuratiescherm - Systeembeheer - Internet service-beheer.
Link naar reactie
  • 2 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...