Ga naar inhoud

3 in 1 Ziggo; draadloze router (Belkin) instellen


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo, Mijn schoonvader heeft sinds vanmiddag internet via Ziggo. ("3 in 1"-pakket). De installatie verliep vlekkeloos. Nu willen we een draadloze router (Belkin G) aansluiten. In het verleden was dat zo gepiept; Hostname (de computernaam die men van @Home gekregen had) invullen en dan had je in principe al verbinding. En daar zit nu net het probleem; we hebben geen computernaam. De nieuwe situatie (Ziggo) behoeft blijkbaar geen computernaam. Hoe krijgen we die router nu aan de praat ? (Ziggo wil daar geen info over geven omdat we de router niet via hun hebben aangeschaft). :cry: Welke instellingen moeten we toepassen ?
Link naar reactie
Zie je bij Start Instellingen Netwerken je netwerkverbinding al of rechtsonderaan het schermicoontje? Als het goed is zie je een aantal netwerken, die van je buren en die van je provider (die heeft de meeste streepjes). Daarop klikken en inloggen met je WEP of WPA sleutel. Zie ook http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=58719 en dan met name post #32. Zie je niks draadloos, kijk dan in Apparaatbeheer of je gele vraagtekens ziet en probeer dan Windows te laten zoeken naar drivers voor je netwerkkaart of USB-ontvanger.
Link naar reactie
Dat is niet echt het probleem. Verbinding tussen computer en router lukt wel. De router moet geconfigureerd worden voor internet. Maar de router heeft (zonder de juiste instellingen) geen verbinding met internet .... "Vroeger" was het gemakkelijk; computernaam invoeren en je kon on-line. Omdat we nu geen computernaam hebben moeten we de router dus op een andere manier configureren. Maar toch bedankt voor je bijdrage !
Link naar reactie
[quote:cea1536a67="HerbyH"]internet via Ziggo (..) draadloze router (Belkin G) [/quote:cea1536a67] Had je op de site van Ziggo de veel gestelde vragen over [url=http://www.ziggo.nl/klantenservice/technisch/router]Router & Thuisnetwerk[/url] al gelezen? Stond er nog iets bruikbaars in de manual van je draadloze Belkin router? En had je op de site van Belkin deze [url=http://www.belkin.com/contact/milan/history.aspx?id=565959580D0B5C5B5E0C580B5B5B580D305F5D]Gegevens service-aanvraag[/url] al gelezen? Neem eventueel zelf contact op met [url=http://www.belkin.com/nl/support/tech/index.asp]Belkin support.[/url]
Link naar reactie
Het klinkt mij als een gevalletje "vergeten" het modem even van stroom af te halen en na 10 seconden er weer op. Dan wachten dat het modem weer minimaal 4 groene lampjes heeft en dan de router pas aansluiten en aanzetten. De belkin kan voor de WAN kant op dynamisch ip / dhcp verkrijgen gezet worden en host naam niet (meer) nodig.
Link naar reactie
Hallo Peter, Quote; "De belkin kan voor de WAN kant op dynamisch ip / dhcp verkrijgen gezet worden en host naam niet (meer) nodig." Dat zal ik dinsdag proberen. We hebben nog niets geprobeerd omdat we geen computernaam hadden. Dat de router opnieuw opgestart moet worden is mij reeds bekend aangezien ik regelmatig routers aansluit en instel. @ jolo; De meest voor de hand liggende info heb ik reeds gecheckt, maar Ziggo geeft geen informatie prijs omdat ze alleen de routers ondersteunen die ze zelf verkopen. Ook ïn de technische ondersteuning op hun site staat niets. :?
Link naar reactie
[quote:d09ecba66c="Henk Bakker"]Inderdaad is de Belkin router voor analoge netwerken. Ziggo heeft als kabelnetwerk een andere router nodig.[/quote:d09ecba66c] Toch zijn er in mijn kennissenkring meerdere Belkin routers die (al jaren) probleemloos werken..... Het probleem is nu dat we geen computernaam (is "Hostname") hebben. Dus dat benodigd een andere configuratie.
Link naar reactie
Probleem opgelost ! :D Vanavond (20-10) de router uitgepakt en aangesloten. In eerste instantie met kabel om het configureren van de router te vereenvoudigen. - Netwerkkabels tussen router en pc [u:51b65755ba]en[/u:51b65755ba] router en modem aangesloten. - Voeding van de router aangesloten. - Modem nieuw opgestart (5 seconden stekker er uit). - Pc aangezet. En zie daar; surprise surprise, meteen internet ! :D :D - Draadloze usb-stick (uit het pakket) geïnstalleerd. (Klein minpuntje voor Belkin; de 64-bit drivers stonden niet op de meegeleverde cd). :? - Dus; de benodigde driver van de site van Belkin gedownload en daarna geïnstalleerd. - Vervolgens de router benadert (192.168.2.1) en de SSID en security ingesteld. - Toen de router softwarematig nieuw opgestart. Daarna konden we met het ingestelde wachtwoord inloggen. Ook na het verwijderen van de netwerkkabel tussen router en pc bleef ons internet het gewoon doen. :lol: Resumé; Een router aansluiten als je over een Ziggo "3-in-1" beschikt is geen probleem. Het Belkin pakket, (router en draadloze usb-stick) aangeschaft voor 34,95, laat zich moeiteloos configureren en behoeft geen ingewikkelde instellingen. De computernaam van @Home die in het verleden echt nodig was om verbinding te krijgen is nu blijkbaar niet meer nodig. Iedereen bedankt voor het meedenken !
Link naar reactie
  • 3 weken later...
[quote:ffc56ad7bd]Inderdaad is de Belkin router voor analoge netwerken. Ziggo heeft als kabelnetwerk een andere router nodig.[/quote:ffc56ad7bd] Beste Henk.... Ahum, sinds wanneer is een router voor "analoge" netwerken?? Maar (nu even ten overvloede...) Ziggo (@ home) werkt al enige tijd niet meer met gebruikersnamen. Je zet gewoon de WAN interface van de router op "dynamic" . Dwz dat de WAN poort van de router vanaf ZIggo zijn DHCP gegevens ontvangt zoals IP adres, Gateway,DNS server etc. Daarna werkt dat vlekkeloos. Ook met een Belkin draadloze router.
Link naar reactie
ADSL [u:53c27f55a8]modems[/u:53c27f55a8] werken niet met kabelproviders. Is natuurlijk een heel ander koppelvlak . De post was eigenlijk algemeen bedoeld, er word hier op het forum namelijk veel het woord "router" genoemd terwijl men " modem" bedoelt. Er zijn tegenvoordig wel heel veel modems met ingebouwde router, alleen kabelmodems lijken deze mogelijkheid eigenlijk nooit te bezitten.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...