Ga naar inhoud

Nieuwe fans in 3COM switch


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb laatst voor een goed prijsje een 24 poorts 3com switch op de kop weten te tikken. Ik heb me door de oude eigenaar laten vertellen dat de fans binnenin uit waren gezet. Aangezien het apparaat toch erg heet werd ben ik op onderzoek uit gegaan. Ik dacht gewoon dat de kabels los waren gehaald, maar dit bleek niet zo, daarna dacht ik, mischien is het een instelling in de web admin, maar daar kon ik geen toegang toe krijgen. Na opnieuw onderzoek te doen kwam ik er achter dat de kabels gewoon doorgeknipt waren! En dat terwijl ze gewoon los zijn te halen :lol: Maarja, om een lang verhaal kort te maken, ik sloot de fans aan en begreep meteen waarom de vorige eigenaar ze los had geknipt :o Deze maken zoveel herrie! Nu zoek ik dus 2 vervangende fans, van 6cm, die werken op een constante spanning van 12v, en die zo stil mogelijk zijn. Natuurlijk moet de koeling ook nog goed zijn. Het liefst met zon fan-aansluiting als je ook op een moederbord hebt, maar dan 2-polig, maar zoiets kan ik zelf ook wel knutselen. Iemand tips?
Link naar reactie
ja maar krijg ik dan niet dezelfde terug? :p ik neem aan dat als ik dezelfde krijg, dat ze net zoveel herrie maken :wink: edit: hier een foto, het moet dus gewoon dit soort zijn: [URL=http://s27.photobucket.com/albums/c153/Koenie12345/?action=view&current=P1010116.jpg][img:11ad5ef844]http://i27.photobucket.com/albums/c153/Koenie12345/th_P1010116.jpg[/img:11ad5ef844][/URL](oja let niet op de overige plaatjes die op die site staan :lol: )
Link naar reactie
[quote:6de1f84c4a="gerben"]Lijken mij standaard 60mm fans. Kun je ze niet een beetje langzamer laten draaien? Of komt er alleen maar 12V uit de voeding. Dan zou je ze in serie kunnen schakelen, en dus op 6V laten draaien. Dan nog eens kijken hoe warm het geheel wordt.[/quote:6de1f84c4a] Ik heb ze in serie geschakeld omdat de snelheid niet is in te stellen. Maar nog steeds maken ze een irritant geluid, dus ik wil ze vervangen met deze: http://www.alternate.nl/html/product/Behuizingen_Koelers/Papst/612-FL/-1022382/?tn=HARDWARE&l1=Koeling&l2=Behuizing&l3=Standaard [size=9:6de1f84c4a](waarom alternate? goedkoper dan azerty en ikbenstil)[/size:6de1f84c4a]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...