Ga naar inhoud

Op twee netwerken inloggen met laptop


anoniem

Aanbevolen berichten

Er is het volgende probleem. Iemand gebruikt een laptop met XP prof op twee locaties. Op het werk logt ze in op het netwerk met een utp kabel, en na ctrl-alt-del met een gebruikersnaam, wachtwoord en ingevuld domein. Thuis is er een draadloze router. Dat thuisnetwerk wordt gezien, er is ook verbinding maar internet lukt niet. Er komt o.a. een melding over het domein. De draadloze verbinding is "uitstekend". Hoe kom ik thuis ook op internet? Wie weet raad?
Link naar reactie
Je kunt beide "netwerkkaarten" grotendeels onafhankelijk van elkaar instellen. Het enige wat fout zou kunnen gaan is computernaam en werkgroep en of domein. Er zijn wel tooltjes voor, waarmee je dit relatief eenvoudig kunt instellen. Netswitcher bijvoorbeeld. Er moet ook een freeware tegenhanger zijn, maar daar ben ik de naam even van kwijt. http://www.netswitcher.com/ Edit: http://www.mobilenetswitch.com/ http://www.globesoft.com/mnm_home.html
Link naar reactie
Domein gaat wat fout, krijg daar een melding over. Als ik "thuis" een utp-kabel eraandoe en ik regel via Internet Exploren de lan instelling, kom ik wel op internet. Het is echter de bedoeling dat dit "thuis" draadloos kan. Het gekke is nogmaals dat de laptop wel zegt dat er verbinding is met de router, maar dat draadloos internet niet lukt.
Link naar reactie
  • 3 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...