Ga naar inhoud

als de computer niet op wilt starten?


bartrutten

Aanbevolen berichten

De hardware van de computer controleren Na het controleren van de stroomtoevoer, drukt je de Aan/Uit knop van de computer in en let goed op welke lampjes gaan branden. Ook zal je wellicht horen dat de ventilatoren, die de diverse onderdelen in je computer koel houden, beginnen te draaien. Bij een desktop computer zijn de ventilatoren altijd minimaal iets hoorbaar. In een laptop echter, kunnen ventilatoren wel eens volledig stil hun werk doen. Maar in beide gevallen moet er minstens een lampje gaan branden dat aangeeft dat de computer aan staat. Wanneer je helemaal niets hoort en ook geen lampje ziet branden, dan kan je er wel vanuit gaan dat de voeding van de computer het begeven heeft. De computer zal weer als vanouds opstarten zodra de voeding is vervangen.
Link naar reactie
Vaak wel: in het bios/de uefi is vaak een aantal detecties van wel/niet werken van bepaalde componenten ingebouwd, geeft de pc b.v. 1 piepje bij het opstarten dan test alles goed, b.v. twee piepjes duidt op een memory fout. Ik las laatst het geval van iemand die kortsluiting had op een usb aansluiting door verkeerde montage van het moederbord, toen deed de pc helemaal niets: de ingebouwde beveiliging sloot alles af.
Link naar reactie
Nee dit is niet altijd het geval. Dus het is perfect mogelijk dat er een hardware probleem is zonder dat er een foutmelding op het scherm verschijnt en zonder dat er een beep toon te horen is. Hou er ook rekening mee dat veel PC bouwers de PC speaker niet altijd aansluiten. In dat geval kan je de eventuele beep code sowieso niet horen. http://decomputer.be/pc-start-niet-pc-speaker/
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...