Ga naar inhoud

Wordpress.


Aanbevolen berichten

Ik heb een site met Wordpress gemaakt. Omdat ik al een bestaande site heb, heb ik een map aan gemaakt onder de naam Wordpress, zodat ik rustig kon experimenteren met de site. Deze map staat momenteel in mijn domains/stamboompoots.nl/public_html. Ik wil nu de nieuwe site online brengen maar dan ziet de url er als volgt uit. http://www.stamboompoots.nl/wordpress. Het laatste woord, wordpress wil ik verwijderen zodat de url wordt, http://stamboompoots.nl. Wie weet hiervoor een oplossing. B.v.b. Dank
Link naar reactie
Als je dat doet, is je andere site in public_html/ wel niet meer beschikbaar. Maar het kan met htaccess. Op http://www.addedbytes.com/articles/for-beginners/url-rewriting-for-beginners/ staat geweldig veel info. Ik weet wel niet zeker of het met wordpress gaat lukken, want dat gebruikt ook htaccess. Ik denk niet dat het problemen zal geven.
Link naar reactie
Bedankt voor de tips, maar het wordt mij allemaal nog niet erg duidelijk. Ik heb een aantal van onderstaande varianten, met de bijgaande tip, uit geprobeerd en het is mij niet gelukt. Options +FollowSymlinks RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} domeinnaam.nl RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/mapnaam/? RewriteRule ^(.*)$ mapnaam/$1 [L] RewriteCond %{HTTP_HOST} detweededomeinnaam.nl RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/joomla/? RewriteRule ^(.*)$ joomla/$1 [L] RewriteCond %{HTTP_HOST} dederdedomeinnaam.nl RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/wordpress/? RewriteRule ^(.*)$ wordpress/$1 [L] Mocht u overigens ook gebruik maken van de permalink-faciliteit van bijvoorbeeld WordPress, houdt er dan rekening mee dat het WordPress specifieke .htaccess bestand in de root van de WordPress installatie dient te staan, oftewel op dezelfde locatie als WordPress' index.php bestand (in het bovenstaande voorbeeld dus bijvoorbeeld in de map /public_html/wordpress). U heeft dan dus bovenstaande .htaccess bestand met de redirects in de public_html staan, en een tweede in de WordPress map zelf.
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Je hoeft helemaal niks in je htaccess te doen. Kopieer (niet verplaatsen) de index.php en eventuele .htaccess naar de root van je webserver. De gekopieerde index.php in de root moet je even aanpassen waarbij je de regel [code:1:92b359ab74]require('./wp-blog-header.php');[/code:1:92b359ab74] aanpast naar: [code:1:92b359ab74]require('./wordpress/wp-blog-header.php');[/code:1:92b359ab74] Dan ga je naar de instellingen van je WordPress admin en zorgt dat bij Site address 'http://stamboompoots.nl/' staat en bij WordPress address 'http://stamboompoots.nl/wordpress' That's it. Meer hoef je niet te doen.
Link naar reactie
Heren bedankt voor alle tips. Het heeft wat lang geduurd voor ik antwoord heb gegeven, maar door omstandigheden kon dat niet anders. Ik heb een en ander aan mijn htaccess veranderd en de site is nu online zoals ik het wilde. Ik was te veel aan de htaccess in Wordpress aan het prutsen , maar ik moest in de root van public_html een bestand aan maken met htaccess en daar de gegevens invoeren om de site naar de juiste map toe te verwijzen. Een ieder bedankt. Jan Willem Poots
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...