Ga naar inhoud

laptop schoonhouden + recovery


anoniem

Aanbevolen berichten

ik ga binnenkort een laptop kopen maar wil die in prima conditie houden, hebben jullie tips voor mij hoe dat kan? met welke programmas, op welke manier, enz. dit heb ik al bedacht om te doen: - meteen een recovery cd maken!! > hoe precies? - virusscanner (avast denk ik, wat vinden jullie de beste?) - schijfdefragmentatie, om de week, (standaard van windows7gebruiken) - windows key van de onderkant van de laptop overschrijven (slijt af na een tijdje en dat is heeel vervelend ,eigen ervaring) hoe maak ik precies een recovery, zodat ik windows 7 nog heb als er iets gebeurd? en hoe maak ik dan later de recovery van mn documenten? wat is de beste verisscanners? hebben jullie nog tips om mn laptop optimaal te beveiligen en snel te houden?
Link naar reactie
recovery kun je maken vanaf windows 7 zelf. na je eerste boot zal hij er om gaan vragen het te maken. ook leveren veel leveranciers dvd's mee en andere software om dat soort dingen te maken, tenminste, acer deed het bij mij, dus weet niet hoe het bij anderen staat. in windows 7 ga naar configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Back-up maken en terugzetten > (linker rijtje) Een Systeemherstelschijf maken of kies voor Een systeem kopie maken. geloof dat het tweede een kopie maakt van je hele systeem op dat moment, een back-up dus, en de herstelschijf herstelt je systeem als je dat nodig hebt. ik neem aan dus dat je het tweede bedoeld. als anti-virus gebruik ik AVG Internet Security 2011. naar mijn idee redelijk veilig en er zitten veel toepassingen op. let op: hij verbruikt volgens mij wel redelijk wat cpu/batterij. aangezien ik een redelijke cpu heb en een desktop, maaks het niet zo veel uit, maar voor een laptop dus wel. zal denk ik niet zo veel schelen, maar ja. deze versie van AVG heeft ook een firewall erin zitten en een goeie virusscanner, een widget, personal security en een beschermingsmodule die je moet beschermen terwijl je op een social-networking site zit. ik denk btw dat veel mensen je AVG ontraden, maar ik vind hem een van de besten, heb er nl redelijk veel gehad en in een VM getest, dus er gewoon een virusje bij zetten. voor de rest zou ik zeggen, download een windows 7 tweaker, dan kun je onnodige processen en services uitzetten, dat scheelt weer wat batterij, altijd handig :P dat was het zon beetje haha 8) veel plezier er mee[/url]
Link naar reactie
Glary Utilities is een programma waar je je laptop goed kunt schoonhouden. Het kan: -Je register opschonen -Ongeldige snelkoppelingen opruimen -Gevaarlijke opstart items opruimen -Tijdelijke bestanden opruimen -Activiteiten van Internet die zijn opgeslagen(browsegeschiedenis etc.) opruimen -Spyware opruimen -Onnodige data verwijderen en nog heel veel meer. Als je een laptop koopt, zit er automatisch een hoop shit op van de fabrikant, zoals handleidingen enzo, kan allemaal weg met Revo Unistaller Als je op tweakwindows kijkt, vind je vast nog meer van dit soort dingen.
Link naar reactie
bedankt:D:D. ik laat hier nog wel wat weten als ik de laptop heb :P. avg vind ik ook goed werken ja, heb m nu op de pc maar hoorde goede verhalen van avast> dat ie snel was en dat je internet er in vergelijking met andere scanners snel van wordt) op dit moment heb ik op de pc de virusscanners(niet allemaal geinstalleerd, alleen AVG): AVG 8.0 & 9.0 norton spyhunter (=spy scanner) NOD32 welke is een aanrader? ikzelf twijfel tussen avg 9.0 & norton (en NOD32)
Link naar reactie
Eerst virusscanner installeren.Onze huis-antivirusexpert adviseert Avast http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1444929 :D Ik doe 't ook met Avast. Daarna thuisnetwerk W7 instellen, kijk alvast op www.schoonepc.nl hoe dat gaat. Als je op internet komt zullen de updates voor W7 binnenstromen. Je zal een keuze moeten maken tav browser en mailprogramma, bijv Firefox icm Thunderbird of IE8 icm Windows Live Mail Ik zou de eerste kiezen. In Firefox kun je diverse handige addons installeren waaronder WOT (Web of Trust) die met groene/rode cirkels aangeeft of je een link wel/niet kan vertrouwen. MBAM is inderdaad een veel gebruikte "erbij" scanner die je zo nu en dan moet draaien en dingen vindt die ander scanners niet vinden. Ook Revo Uninstaller is inderdaad een must-have om al die tijdelijke commerciële zooi er af te gooien (werken met de onderste methode "Gevorderd" en alles wat je ziet verschijnen rukzichtloos verwijderen) Op de website van Computertotaal vind je aardig wat artikelen met tips voor W7 Effe zoeken geeft http://computertotaal.nl/page/search?cx=007690427751836045954%3Av4uepnszqw0&cof=FORID%3A11&q=windows+7&x=0&y=0#1062
Link naar reactie
oke dan gebruik ik cc cleaner, met AVG, (of is norton ook alles in 1? dus ook internet en spyware enz. scanner?) weet toevallig iemand het verschil tussen deze 2 laptops: dell inspiron 15R :: [url=http://www.mycom.nl/Product/Notebook-en-Netbook-Notebook/DELL-Inspiron-15R-black--i3370M/1075176]5010-2471[/url] dell inspiron 15R :: [url=https://maxict.nl/product/2906477/dell-inspiron-15r-black-i3-370m-24ghz-3mb4gb2x2-1333-500gb-7200-dvdrw-156i-wled-hd-1366x768-ati-hd5650-1g-11g-n-bt-13mp-cam-6cell-2y-cnr-win7homepr-64b-qwerty/review/#review]5010-5640[/url] dell inspiron 15R op de dell site: [url=http://www1.euro.dell.com/nl/nl/thuis/Dell-Laptops/inspiron-15r/pd.aspx?refid=inspiron-15r&s=dhs&cs=nldhs1]LINK[/url] op de site van 4lauch staan ook beide laptops: [url=http://www.4launch.nl/shop/product/105517/-notebook-inspiron-15r-2471-15-6---370m--500gb/tweakers]laptop 1[/url] [url=http://www.4launch.nl/shop/product/105413/-notebook-inspiron-15r-5640-15-6---370m--500gb/beslist]laptop 2[/url] hier staan wel wat verschillen bij (hdd 7500 rpm & 5000 rpm) is dit het enige? en daarom zo'n groot prijsverschil?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...