Ga naar inhoud

kan ik meerdere pc's laten samenwerken?


dorus_ct

Aanbevolen berichten

Hallo, kan ik meerdere (3 windows xp, 1 ubuntu en 1 windows 7) pc's laten "samenwerken" zodat als ik bv. op mijn windows 7 bezig ben, en hij heeft processorkracht tekort, dat er een windows xp pc "meehelpt"? (ik bedoel niet voor het streamen van muziek ofzo.) gewoon dat de proccesoren elkaar kunnen helpen. ik moet niet per cé op elke pc tergelijk kunnen werken. de windows 7 is een hp pavillion dm1, de andere pc ken ik niet vanbuiten maar wel sommige specs (pc 1: 3gigaherz, 1gb RAM.) (pc2 900 megaherz en 1 gb ram) en de ubuntu en de derde xp ken ik niet vanbuiten. ik denk niet dat dat nodig is maar als het nodig zou zijn: vraag maar
Link naar reactie
Meerdere CPU's laten samenwerken is een aparte tak van sport in het diepste van besturingssystemen. Zitten die op dezelfde PC dan moeten ze immers geheugen, schijftoegang, netwerktoegang etc delen en dat is niet zonder problemen. In het geval dat jij schetst, met meerdere PC's met ieder een aparte processor, is het te doen met volledig gescheiden taken, maar dat opdelen en taken verdelen en (aan het slot) weer synchroniseren is wederom een speciale tak van sport. Er komt immers veel netwerkverkeer aan te pas en zelfs met 1 Gb/s netwerk is dat aan de langzame kant. Wat de ene processor uitbesteedt aan een ander "moet wel kunnen" qua verwachte verwerkingssnelheid en resultaat naar de gebruiker. Tenzij jij je specialiseert in deze tak van IT-wetenschap (denk aan dingen zoals het SETI project, seti.org) is het vrij onbegonnen werk als je er nieuw aan begint als hobby. Tegelijkertijd is het wel de vraag of het nodig is. Al met de komst van de Pentium 4 processor is de bottleneck van PC-prestaties zelden de CPU. Het is eerder de hoeveelheid geheugen en de snelheid (toegang) en grootte van schijven. Een programma hoeft immers niet sneller te zijn dan de interactie met de gebruiker vereist. Uitzondering daarop zijn complexe / intensieve bewerkingen: video-editing en -conversie, genereren CGI (van Blender tot POV-ray tot geavanceerde spelletjes tot...) enzovoorts. Maar dan ben je beter geholpen met een investering in een hedendaagse snelle PC met veel geheugen. Van Intel heb je dan al gelijk 4 processoren in 1 chip die in natuurlijke staat al 8 virtuele basisprocessoren geven, nog los van de multitasking door het O.S. -- Wat W7, W8 en W8.1 moeiteloos voor je doen.
Link naar reactie
Het zomaar hardwarematig rekenkracht combineren van verschillende computers gaat niet zo eenvoudig, aangezien Windows pc's allemaal autonome systemen zijn. daarvoor heb je speciale software nodig, met de huidige Windows software dat standaard op de meeste pc's geïnstalleerd staat, lukt dat niet. Met speciale software bedoel ik, software waarmee door geclusterde (samengevoegde) computers zware en ingewikkelde berekeningen worden uitgevoerd.
Link naar reactie
Dorus, n.a.v. jouw antwoord een aantal punten: Je hebt geen of weinig geld beschikbaar. OK, niemand kan dat voor jou veranderen dan jouzelf, maar bedenk wel dat 5 PC's en 5 beeldschermen ook een macht electriciteit méér gebruiken dan eentje. Jouw Pavillion PC is een laptop. Niets mis mee, maar laptops zijn slecht uitbreidbaar. Kijkend naar wat je aan specificaties opgeeft, zie ik 1 GB ram per PC. Dat is weinig. Voor Windows XP maar zeker voor Windows 7. Daarentegen is een 3 GHz CPU zeker snel zat. Een veel kleinere aanslag op jouw budget zou zijn als je die 1 GB op jouw pavillion opkrikt naar 2, liefst 3 GB. Met een 3 GHz CPU op jouw beste PC is het voor mij de vraag of dit werkelijk de bottleneck is. Wat overkomt als 'traag' is met 'te weinig' geheugen eerder een probleem van veel gebruik van een swap file (virtueel geheugen), oftewel de machine is heel traag door intensieve communicatie met de harde schijf. Natuurlijk kàn het de CPU zijn, maar dan zul je wat inzicht moeten geven welke programma's jij gebruikt waardoor er de indruk is dat het aan de CPU ligt. In dat verlengde kun je zelf de verdeler zijn door bepaalde programma's specifiek op bepaalde PC's te draaien. En niet alles op één proberen. Maar nogmaals, dit via software doen daarvoor is geen gemakkelijk publiek verkrijgbare software voorhanden zo ver ik weet.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...