Ga naar inhoud

EricO

Lid
 • Aantal items

  500
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

  Nooit

EricO's prestaties

Rijzende ster

Rijzende ster (6/8)

 • IJsbreker
 • Eerste reactie

Recente badges

0

Reputatie

 1. Lees het onderwerp "gigabyte" op Wikipedia ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Gigabyte of nog beter, met meer inhoud, de Engelse versie https://en.wikipedia.org/wiki/Gigabyte ). Er is tegenwoordig een verschil tussen MiB (o.b.v. 2^10=1024) en MB (o.b.v. 10^3=1000) en daarom ook GB en GiB. 0,98 GB is dus 980 MB (en voor de fijnproevers: 980.000.000 byte...).
 2. Dit kun je meestal op de website van de fabrikant nazoeken. Tip: kijk naar de USA-versie van de site, die is meestal het compleetst. Met als zoekterm "printer support windows 10" op Google en Bing zie je al de nodige links van veel bekende printer-fabrikanten.
 3. Windows.old heeft alle bestanden van het "oude" besturingssysteem; dat wordt apart gezet tijdens de upgrade om terug te kunnen gaan als er fouten optreden of als je later wilt downgraden. Het is dus een bijproduct van het upgraden wat je niet kunt uitschakelen. Naderhand kun je het wel verwijderen als de nieuwe versie bevalt (zie meerdere links als je "windows.old removal" op Google of Bing nazoekt...). Heb je dus nu al een windows.old van een vorige upgrade (van vista, 7 of...) dan kun je die wel weghalen vóór je aan de upgrade naar Win10 begint. Wel een vraagje: jouw vraag is getagd met "Apple". Foutje of bedoel je er iets speciaals mee?
 4. In aanvulling: Blijkbaar weet dat bedrijf jouw emailadres. Dus ik neem aan dat je er eerder geldige zaken mee hebt gedaan. Dan kun je inloggen en kijken wat net verstuurd is en, belangrijk, het afleveradres (aangifte bij politie?). Kun je niet inloggen gebruik dan de optie een nieuw wachtwoord te laten instellen. Je kunt ook hun klantenservice vragen om het emailtje opnieuw te sturen dan wel te laten voorlezen. Zo door redenerend komt het mij voor dat dus jouw toegang is gehack'd tot die bedrijfssite, dus verander het wachtwoord ASAP. Als dat zo is en je had jouw credit card gegevens er permanent opgeslagen, is niet per sé de kaart gehack'd. Maar voor alle zekerheid: Cancellen kan via de bank, evenals zo nodig kaart blokkeren en een nieuwe kaart laten leveren. doe dat idd z.s.m.
 5. Als Win10 tegen een onherstelbare fout aanloopt tijdens het installeren wordt de oude windows-versie in ere herstelt. Dat geeft niet per sé een foutmelding, of eentje die maar kort in beeld blijft. In het algemeen: vóór de download/installatie, gebruikt control panel/windows updates om er zeker van te zijn dat W7 helemaal "bij" is. Gebruikt de compatibility check om te zijn of er geen "gekke zaken" zijn. Draai een keertje CCleaner om rotzooi op te ruimen. Pas dan beginnen met download/installatie. Blijf er bij zodra het installeren begint om te zien of er een foutmelding toch te zien is.
 6. Vragen naar een partitie gebeurt eigenlijk alleen als je Windows installeert op een lege PC. Installeer je het over een oude versie (7-8.1) dan blijven de partitie-instellingen van die oude installatie geldig.
 7. Heb je het in een doos met een schijfje gekocht, dan staat het ergens in de binnenkant van de doos of de flyer die er inzit. Heb je het online gekocht dan staat het vermeld op de pagina van de aankoop. Ik neem aan dat je een snapshot of afdruk gemaakt heb voor jouw financiële administratie; het is immers geen goedkoop pakket. Heb je het pakket tweedehands, maar niet de verpakking/flyer/bonafdruk, dan moet de orginele koper die code meeleveren. Anders zul je naar hem of haar terug moeten.
 8. Als het jouw boot-drive is, grote kans dat er ook een herstelpartitie opzit. Dat zou ~10GB moeten verklaren. Verder kun je met gratis tools als CCleaner/Defraggler kijken of er veel defecte sectoren zijn -- kan heel goed ook op een SSD. Maar het meest waarschijnlijke is dat er veel restore-checkpoints zijn gemaakt. Die tellen de meeste programma's mee voor gebruikte ruimte, maar blijven buiten de som van alle normale en verborgen mappen. Het standaard maximum dat Microsoft instelt is m.i. ridicuul hoog. Ook dit kun je met CCleaner bekijken hoeveel restore checkpoints er zijn (Tools -> System Restore).
 9. Zoals Nietder al zegt, het ligt helemaal aan het model. Naast een potentiële HDD->SSD aanpassing kun je wellicht wat meer geheugen plaatsen -- meestal is dat special, duur alleen-voor-dat-model geheugen. Maar dat is het wel zo'n beetje. Laptops, net zoals tablets, smartphones, netbooks etc. zijn in essentie kant-en-klaar apparaten. Wil een een enigszins 'upgrade'bare PC of uitbreidbare PC dan zul je van een desktop-model moeten uitgaan. Voor de volgende aankoop zal ik maar zeggen...
 10. Als de tuner een HDMI uitgang heeft (vermoedelijk wel bij HD) en versterker een HDMI ingang, dan is het een kwestie van simpel een HDMI-kabeltje ertussen. Zo niet, dan hangt het helemaal af wat voor uitgangen de tumer heeft en wat voor ingangen de versterker.
 11. Formules is iets meer voor Excel. In Access kun je een aantal directe voorgeprogrammeerde functies aanroepen (zoals het ophalen van waardes uit tabellen), maar dat is per definitie beperkt. Ik zou het oplossen met een stukje VBA-code in een functie, gekoppeld aan een "after update" event van veld A. Met de code kun je veld B vullen. Sterker, als je veld B en de bijbehorende label-tekst default onzichtbaar maakt, kun je het in die code ook zichtbaar zetten. Of altijd zichtbaar maar ge'lock'ed houden en pas unlocking na de after update van veld A en de controle of de inhoud van veld op "yes" staat. Een en ander kan wat afhankelijk van de Access versie zijn, maar in hoofdlijnen: Dus, in Design-mode van het form, klik op veld A en in design-mode vul de event procedure voor after update in. Als het veld "VeldA" heet wordt dat zoiets (!!!) als: Form_AfterUpdate(): If Form("Formname").VeldA = True then With Form("Formname") do VeldB.Visible = true VeldB = 123 'of wat je wilt... end with end Check de precieze syntax en semantics. Het is al tijdje terug dat ik heftig met Access bezig was...
 12. Het klopt dat als je de opdracht "print" geeft in wat voor emailprogramma je ook gebruikt, normaal de hele email wordt afgedrukt. De truc is de mail te forwarden (of reply te klikken) en dan in het concept alle stukken die je niet wilt afdrukken verwijderen. NIET verzenden, maar zo lang de mail openstaat kun je gewoon afdrukken. Daarna kun het 'concept' weggooien. Andere optie: doordat het je altijd wel één velletje papier kost, kun je in de File->print dialoog meestal aangeven welke pagina je precies wilt afdrukken -- oftewel, de rest niet. Gebruik hiervoor niet het printer-ikoontje -- bij sommige emailprogramma's wordt dan de hele mail afgedrukt en krijg je die dialoog niet te zien...
 13. Allereerst, welk email programma gebruik je?
 14. Wat bedoel je precies met "valt spontaan uit"? Bedoel je dat de stroom van de PC onmiddellijk er afgaat, het scherm gelijk op zwart e.d.? Of bedoel je dat het besturingssysteem vastloopt, het scherm bevriest e.d.? Of bedoel je een "blue screen of death" wat meestal een vastloper is een een device driver van het O.S.? Of bedoel je dat het systeem (als het Windows is) spontaan zichzelf uitschakelt maar op zichzelf wel alle 'normale' stappen van uitzetten doorloopt? Een preciezere symptoombeschrijving is nodig voordat iemand een duidelijker beeld van het probleem kan hebben...
 15. NIET ZO SCHREEUWEN ! In het algemeen via het Control panel (Configuratiescherm) en dan "Programs and Features".
×
×
 • Nieuwe aanmaken...