Ga naar inhoud

[Slackware Current] Lilo-Bootlogo


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik ga van de week aan de slag aan de final install van Slackware Current 03-01-2003. Iedereen bij mij thuis (4 Linux gebruikers) gaan dan over van SuSE 8.0 naar Slack. Nu heb ik nauwelijks meer probs met Slack, alleen nu had ik een vraagje: SuSE heeft zo'n prachtig bootscherm voor Lilo, zit heel mooi in elkaar enz enz. Nu wist ik nog van mijn LFS deze hint: http://hints.linuxfromscratch.org/hints/bootlogo.txt Nu is dus het probleem, dat de links voor de patch ed niet werken. Ik heb daarom nu van mijn SuSE cd de src package gehaald: http://members.lycos.nl/chimeraprojects/gfxboot-1.6.tar.bz2 Ik heb de source van Lilo uit de Slack Current tree gevist: http://members.lycos.nl/chimeraprojects/lilo-22.3.3.tar.gz De build file meegenomen, die wil ik namelijk voordat ik ag installen alvast editten, zodat alles in één keer goed gaat: http://members.lycos.nl/chimeraprojects/lilo.build De scripts: http://members.lycos.nl/chimeraprojects/lilo-scripts.tar.gz En de readme: http://members.lycos.nl/chimeraprojects/lilo-readme.txt Nu is die SuSE package echter geen patch, dus de hint is niet direct op te volgen. Maar hoe moet ik het dan wel aanpakken? Iemand een idee? Tweede probleem is dat ik liever geen SuSE groen menu meer heb, maar een ander bootscreen, zijn die ergens te vinden? Als laatste vond ik nog een Lilo background howto hier: http://www.nedlinux.nl/~bart/?page=6#3_5_3 Maar dat gaat zonder patch en heel anders. Krijg je dan wel zo'n mooi bootmenu als bij SuSE? Bedankt voor de hulp.
Link naar reactie
Hm, maar waarom lilo als bootmenu? Grub bootmenu is een betere keus. :roll: Ik heb in Redhat 8.0 in het Grub bootmenu toegevoegd: Debian 3.0 en SuSE 8.1 Het bootscreen van Grub [url=http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?s=dd478c1c047addc34679ca5172066cc9&forumid=1&threadid=42100] kan worden bewerkt met Gimp.[/url] :wink:
Link naar reactie
Hm, begrijp ik het goed dat je wilt Slackware Current installeren met een bootscherm van SuSE 8.0 maar dan met een andere kleur? Is die bootscherm van Slackware Current dan niet goed? Bij Slackware 8.1 zit een rood bootscherm, de boot prompt is dan ook nog zichtbaar. In de /boot map zijn: [code:1:e3991ec555] boot-bmp.b boot-menu.b boot.text.b [/code:1:e3991ec555] Er zijn in /etc/lilo.conf geen verwijzingen er naar, dus deze bootscherm zal dan wel per default worden gekozen. (Dus geen: [code:1:e3991ec555] menu-scheme = Wg:Wg:Wg:Wg [/code:1:e3991ec555] zoals in SuSE 8.0) Hier nog wat info over [url=http://users.pandora.be/guy.geens/ct/grub.html] Grub als alternatief voor Lilo. [/url] :wink:
Link naar reactie
[quote:6b554fb60f="water"]Als het dan toch persé moet: http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=26494[/quote:6b554fb60f] Dit is geloof ik niet wat ik bedoel :( Dat is zo'n lelijke achtergond bij het laden van de kernel ed. Dat heeft SuSE idd ook. Ik bedoel puur alleen het LILO scherm, ik heb nu dus een klein rood venstertje.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...