Ga naar inhoud

HaZee

Lid
 • Aantal items

  115
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Alles dat geplaatst werd door HaZee

 1. Als er in jouw regio inderdaad krapte op het stroomnet is, zou ik zelf dan nog eerder kiezen voor laten afschakelen dan minder panelen neerleggen. Persoonlijk zou ik het maximale op mijn dak leggen wat erop past met de gedachte dat ... --> later bijplaatsen dan ook extra arbeidsloon kost (kans dat een nog verdere daling van de prijs van de zonnepanelen -die ik overigens nog niet zie gebeuren- dat niet compenseert) ... --> terwijl later bijplaatsen in de praktijk zelden gebeurt ... --> het stroomverbruik door de energie transitie nog wel wat zal toenemen (denk aan de warmtepomp bijv. die best wel wat stroom nodig heeft en bijv. electrisch rijden, koken, etc.) en ... --> je evt. een thuisbatterij kunt toevoegen aan het systeem, mocht je tevaak afgeschakeld worden: Er is er inmiddels één die automatisch stroom levert aan het net als het 'duur' is en zich oplaad als het goedkoop is. Geen zonnepanelen nodig zelfs en ik hoop dat dat opladen dan prio krijgt vanuit de zonnepanelen (zo ver nog niet onderzocht 😉) Overigens denk ik dat de meeste winst zit in zo veel mogelijk zelf je stroom gebruiken op de momenten dat je het ook zelf produceert. Vergelijk het met dynamische contracten waarbij je de vaatwasser en wasmachine etc. op de goedkoopste uren aan laat gaan.
 2. Heel simpel: start je computer op, open je Chrome browser. Zoek op 'microsoft nederland' en zie daar: "Contact & Bereikbaarheid" met openingstijden, telefoonnummer en alles wat je nodig hebt. https://letmegooglethat.com/?q=microsoft+nederland 😉
 3. Ik kan zonder mij eerst aan te melden gewoon kijken naar de foto's en het filmpje hoor ? Kan je hier wat mee? Of is reparatie van een gebroken trommelkruis niet goed te doen (klinkt nl. best ernstig ?)
 4. Beetje laat, maar leek mij goed om het eindresultaat ook nog even terug te melden: Het verwijderen van de voorkant is gelukt. De pomp en de afvoer en de rand (en eigenlijk alles ?) kon vervolgens goed schoongemaakt worden en de slangen zijn allemaal los geweest om op belemmeringen te checken. Ook de pomp kon perfect ronddraaien. Vervolgens een programma op 95 graden met een paar wasmachineblokjes gedraaid (inclusief halverwege even een halfuur stilzetten om alles optimaal te laten weken en intrekken) en daarna de wasmachine weer in gebruik genomen. De wasmachine doet het prima, maar maakt helaas nog wel wat geluid met afpompen. Ik denk dat op termijn de pomp vervangen moet worden, maar zolang hij het doet, zijn we er voorlopig weer prima tevreden mee ? Dank voor de hulp hier op het forum @Lampje?!!!
 5. Aha top, die zal ik ook goed bestuderen, bedankt! Andere filmpje was helemal top overigens hoor! Alleen de Beko is natuurlijk weer net anders dan de Bosch (en alle merken die daar wel op lijken) uit het filmpje ? Ik meld me hier wel weer met een update ?
 6. Ik heb een raar geluid bij het afpompen. Filter rechtsonderin helemaal brandschoon gemaakt, maar het geluid blijft. Dus grote schoonmaak gestart o.b.v. de tips in dit topic: Incl. de film van how-to-rapair van 30 minuten die Lampje had toegevoegd (erg interessant, bedankt!!!) O.b.v het filmpje wilde ik de voorkant loshalen om goed bij de pomp te kunnen en de slangen ook schoon te maken. Bij de Beko die ik heb zitten er onderin 3 schroeven en 2 oranje kunstof 'klik-dingen'. Die heb ik allemaal los, maar het lijkt dat er boven ook nog ergens iets moet vast zitten. Hebben jullie een tekening of iets dergelijks wat ik nog moet losmaken om de voorkant te kunnen verwijderen? Typeplaatje van mijn wasmachine:
 7. Beetje lang geleden misschien, maar voor iedereen die nog info zoekt over dit onderwerp: Als je niet wil dat de domotica oplossing contact zoekt met internet dan heb je een probleem. Veel van de smart apparaten hebben bijv. API's die alleen via interet werken. De server zelf werkt vaak prima alleen lokaal, denk aan Domoticz (spartaans) of Homey (erg gebruikersvriendelijk). Voor die laatste heb je wel zo nu en dan een token nodig, maar niet voor de day-to-day werking: "Athom states 2 that “Homey is not dependent on cloud services to operate (unlike some other systems)”. However, that’s not correct: Homey requires access to the Athom cloud services for authentication. Once the Homey mobile or desktop app is authenticated, it receives an access token that is valid for a certain amount of time (I think 14 days). During that time, Homey can be accessed locally without an internet connection. However, when the token expires, local access stops working and you need a working internet connection again."
 8. Ik wilde eigenlijk helemaal niet reageren, maar kon het uiteindelijk toch niet laten! Ik heb bovenstaande wat aangepast. Dit hierboven is toch veel overzichterlijker!?! En ik heb echt alleen maar een paar Enters toegevoegd ... (!) Dat je Belg bent maakt niet uit hoor, al kan je zinsopbouw wel wat beter ? Je maakt er nl. wel erg lange zinnen van die daardoor een stuk moeilijker te begrijpen zijn. Als je zorgt voor enig overzicht is dat nog een beetje te doen, maar probeer je zinnen ook wat korter te houden. Mooi voorbeeldje van wat ik een heel krom stukje vindt: "Resultaat dat ik men meeste apps ook geliefde apps er niet meer kan bij gebruiken. Ze werken gewoon weg niet meer. Op de store winkel geraken, ook niet meer geraak er helemaal niet meer op via mijn nokia lumia 640lte." En wat je volgens mij bedoeld (in mijn beste Belgisch ?) : "Resultaat is dat ik de meeste apps, ook mijn favoriete apps, niet meer kan gebruiken. Ze werken gewoon weg niet meer. Op de appstore geraken, lukt ook niet meer. Ik geraak er helemaal niet meer op via mijn nokia lumia 640lte."
 9. Nee, en ik vindt dit op dit moment nog een buitengewoon slecht idee. Ik ben vóór het verlagen van CO2 en dergelijke, maar er moeten wel goede alternatieven zijn. Om maar een paar dingen te noemen die ik toch regelmatig weer tegen kom: De techniek van electrisch rijden is nog erg duur (vergelijkbare auto is electrisch veel duurder) De actieradius is nog relatief beperkt (vergelijk met een diesel auto bijv. voor de veelrijders) Het laden / 'tanken' kost nog relatief veel tijd (zelfs met snelladen nog minimaal 20-30 minuten --> 80%) Electrische auto's mogen vaak nog weinig tot niets trekken (laat staan een caravan van 1000, 1500 KG of zelfs meer) Etc. De hele electrificering staat eigenlijk nog maar in de kinderschoenen lijkt mij. Zodra voor al die punten goede oplossingen zijn, kan je pas een datum prikken en gaan verbieden vind ik ...
 10. Er worden tegenwoordig heel wat smartphones gehacked. Na zo'n hack (bijv. root toegang krijgen) kan je er vaak wel meer mee, maar is alle risico wel voor jou. Ik ben zelf altijd met een grote boog om het Windows Phone platform heen gelopen, dus ik ben geen ervaringsdeskundige, maar ik verwacht dat ALS het mogelijk is, je hier veel meer informatie gaat vinden: https://www.windowslatest.com/2017/08/05/install-android-on-lumia/
 11. HaZee

  Tot ziens!

  Je kunt hier natuurlijk altijd blijven posten en reageren ? Succes Alex!
 12. Als de kabel in de zon hangt voor een deel van de dag, dan wel ja! Daarnaast heb je sowieso een kabel nodig voor als je niet thuis gaat laden (onderweg ?)
 13. Dat kan inderdaad. Als hij bij een Nederlandse VoIP provider een abonnement heeft. Bij dat abonnement krijg je dan een Nederlands geografisch nummer. VoIP werkt verder via het internet, dus zolang hij een redelijke internetverbinding heeft, kan hij daarmee bellen
 14. Ha ha dat klopt en wist ik eigenlijk ook wel. Ik heb het gelijk aangepast! Ik wilde een opvallend voorbeeld gebruiken als 'HEMA mobiel' (wel KPN netwerk) maar toen ik het nog even checkte bleek dat ze net per 1 mei gestopt zijn... Met dat in het achterhoofd was de tikfout dus snel gemaakt ?
 15. Overigens een kleine toelichting op de terminologie: Met een carrier wordt vrijwel altijd een officieel goedgekeurde partij met een eigen netwerk en koppelingen ('interconnects') bedoeld die met minimaal één andere carrier(s) is verbonden. Met een provider bedoel je meestal de partij die een dienst levert. Voor telefonie betekend dat dus een 'aansluiting' waarmee je kan bellen via de carrier(s) waar die provider zaken mee doet. Een carrier zal dus meestal ook provider zijn (bijv. T-Mobile voor mobiel of Ziggo voor vaste telefonie) Een provider hoeft dus niet zelf carrier te zijn (bijv. Ben die gebruik maakt van het T-Mobile netwerk of Hollandsnieuwe wat via Vodafone de mobiele diensten aanbied)
 16. Dat nummer bepaalt echter niet wat 'de andere kant' ziet! De ontvanger van een gesprek wat jij opzet vanaf jouw toestel, ziet het nummer wat gekoppeld is aan jouw SIM-kaart (tenzij jij dus anoniem uitbelt natuurlijk ?)
 17. Om in Nederland te kunnen bellen heb je een carrier nodig. Die carrier kan jou één of meer nummers geven. Kan jij dus kiezen tussen nummers dan is dat omdat jouw provider aan jou meer nummers heeft gegeven. Dit gebeurt zakelijk bijvoorbeeld veel: een bedrijf neemt 5 nummers af en mag dus met al die 5 nummers als afzender bellen naar anderen. Alleen carriers kunnen dat afzender nummer zien en doorgeven als er anoniem wordt gebeld. Bijvoorbeeld ik bel anoniem met mijn 06-nummer 0612345678 bij T-Mobile naar 0361234567 bij Ziggo Mijn carrier T-Mobile ziet: van: 0612345678 naar: 0361234567 type: 'Anoniem' Het 0361234567 nummer was echter van een klant van Ziggo. Ziggo is ook carrier en heeft dus een 'trusted domain' relatie met T-Mobile. Ziggo ziet dus bij binnenkomst: van: 0612345678 naar: 0361234567 type: 'Anoniem' Bij het doorschakelen naar 0361234567 wordt het 'van'-nummer aangepast want het nummer mag niet doorgegeven worden. De ontvanger van het gesprek krijgt dus: van: naar: 0361234567 type: 'Anoniem'
 18. Even een kleine aanvulling: Het Bel Mij Niet Register is sinds 1 juli 2021 niet meer in gebruik. Deze telemarketing bedrijvende commerciële, ideële of charitatieve (goede doelen) organisaties mogen alleen nog bellen: als u vooraf toestemming heeft gegeven (dit heet opt-in), of als u (al) klant bent van de bellende organisatie (klantrelatie). Een klantrelatie houdt in dat u in het verleden producten of diensten heeft gekocht van de betreffende organisatie. Het telemarketingbedrijf mag alleen bellen als: u bij het eerder kopen van een product of dienst uw telefoonnummer hebt achtergelaten u op dat (koop-)moment is verteld dat uw telefoonnummer gebruikt zal worden om u ook later te bellen u bij het doorgeven van uw telefoonnummer de mogelijkheid is geboden om bezwaar te maken tegen telefonische benadering (dit heet opt-out) het vervolgcontact gaat over producten of diensten die passen bij de producten of diensten die u eerder heeft gekocht Nette bedrijven zijn daarnaast verplicht om hun nummer mee te sturen (alhoewel het boeventuig zoals Lampje dat noemt dat mogelijk nog niet zal doen ?). Doen ze dat niet dan kunnen ze grote problemen krijgen; bij een klacht is nl. wel degelijk na te gaan wie jou precies gebeld heeft: Carriers en Telecom providers krijgen nl. in het anonieme telefoongesprek wat via hun platform loopt 2 dingen mee: Het nummer van de afzender (altijd!) En een property die weergeeft dat de afzender anoniem wil blijven Zonder het nummer van de afzender zal het hele gesprek niet eens meer doorgezet worden. Die property die weergeeft dat de afzender anoniem wil blijven betekend alleen maar dat de ontvanger het nummer niet ziet.
 19. Op zich heb je gelijk, maar 'geen BTW' helpt wel degelijk. Simpel rekensommetje: Stel je zonnepanelen kosten alles bijelkaar zonder de BTW €5000 Dan krig je dus nu een rekening van €6050 en kan je tot 14 weken gaan wachten op je geld. "Als de btw teruggaaf aangifte is ingediend geeft de Belastingdienst normaal gesproken binnen 12 weken akkoord. Nadat dit akkoord is afgegeven, duurt het 2 weken totdat de teruggaaf op uw rekening is gestort." Die €1050 moet je wel eerst voorschieten en dat hoeft dan straks niet meer.
 20. In huis: nee, nog niet echt nodig gehad. Weet ook niet of ik het leuk vindt dat Google alles 'meeluistert' in huis In de auto: JA! Mijn auto heeft 'Android Auto' dus even op het microfoontje klikken en praten maar! Vooral even een berichtje sturen werkt perfect zonder dat je de telefoon hoeft vast te houden. Veel veiliger wat mij betreft ? Klik op de microfoon (op het centrale touchscreen) Ik: Stuur WhatsApp bericht naar Pinokkio de Leugenaar Google: wat is het bericht? Ik: Waarom is jouw neus zo lang vandaag? Google: ik heb verstaan 'Waarom is jouw neus zo lang vandaag' Google: wilt u versturen of aanpassen? Ik: Versturen!
 21. De Acer-link hierboven werkt niet (meer?) dus mogelijk zeg ik hier iets wat al bekend was maar klik eens op het speaker symbooltje in de 'Systemtray' (meestal rechtsonder, bij het klokje). Standaard heeft een computer nl. meestal maar één 'audio uitgang' (bijv. een setje luidsprekertjes) maar als je ook wat anders aansluit zoals een headset of een bluetooth speaker, kan je daar kiezen. Meestal zal Windows gewoon het zojuist aangesloten apparaat kiezen, dus bijvoorbeeld jouw JBL flip als je die aanzet en via bluetooth verbind, maar als je heel bewust een keer voor een ander apparaat hebt gekozen zal Windows niet meer altijd automatisch gaan switchen en moet je dat soms zelf doen. Gelukkig is het maar 3 klikken in de meeste gevallen: Klik op het luidspreker symbooltje Klik op het driehoekje (zie de pijl op het plaatje) Klik op de juiste 'audio uitgang'
 22. Geen probleem hoor! En als je die optie niet kunt vinden, geef dan even door welk programma je gebruikt. Mogelijk kunnen we je verwijzen naar een nog beter programma (als dat nodig is ?
 23. Het kan inderdaad met een kWh-meter maar dat is maar één van de 2 manieren: Vergoeding van de werkelijke kosten op basis van een aparte elektriciteitsmeter bij de rijder thuis (handig als de laadpaal door de berijder is geregeld en er geen koppeling is met bijv. een leasecontract) Let op: mogelijk wel nog meer gedoe als je dubbeltarief hebt ... Directe verrekening van de elektriciteitskosten via een slimme laadpaal: de kosten worden vanuit de elektriciteitsleverancier vergoed aan medewerker. De werkgever word je via de brandstofkaart belast voor de stroomkosten van de laadpaal. De BTW is hierbij verrekenbaar. Optie 2 is dus eigenlijk veel slimmer en handiger voor de werkgever en voor jou! Dus ik zou even met je werkgever gaan babbelen!
 24. Oké dan de kortste versie (ook genoemd op bovenstaande link overigens): Installeer Fing (android link / apple link). Scan éénmalig gewoon overdag. Je kunt elk apparaat eenvoudig herkennen en evt. een eigen naam geven. Als je vervolgens (in jouw geval 's nachts) weer scant dan zie je gelijk apparaten die je eerder hebt gezien op 'offline' staan. Klein voorbeeldje bijgesloten van mijn netwerk. De eerste 2 apparaten zijn 'Aan'/'Online' en de andere 2 apparaten zijn op dit moment offline.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...